Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

osteoporoza - liecba vitaminovymi doplnkami

Príspevok v téme: osteoporoza - liecba vitaminovymi doplnkami
chcem_byt_zdrava

Dobry den. Mam 26 rokov a liecila som sa 4 roky na osteoporozu. Lekarka mi naordinovala najprv Protelos (ten nepomohol a bolo mi z neho trochu zle, stracala som akoby pamat), potom sa rozhodla skusit rok bez liecby (mala som rok jest viac mliecnych vyrobkov a pit vela mlieka), ale ani toto nebolo uspesne. Stav sa zhorsil podla vysledkov na denzitometrii. Tak sa rozhodla ze rok budem brat vapnik spolu s D3 400IU, ale po roku ziadny uspech, mierne zhorsenie kosti. Tak sa teda rozhodla ze skusi bisfosfonaty na 1 rok, s tym ze som mala chodit kazde 3 mesiace na injekcie. Kedze som vedela a studovala tento superliek uz davnejsie a vedela som ake je to svinstvo s kopou neziaducich ucinkou, tak som to hned zamietla. Ona mi dala podpisat papier, ze nesuhlasim so standardnou liecbou. Tak som podpisala lebo podla mna to standardna liecba nie je. A teraz som bez liekov a beriem iba vitaminove doplnky kazdy den.
Rano na lacno: 2 tabletky Wild yam root (s 10% diosgenin), 2 tabletky olive leaf extract 500mg, 1 gram spirulina.
O cca 1 - 2 hodiny po jedle beriem: 4 tabletky bone strength (od now foods, podpora kosti vitaminmi, mineralmi), 100 mcg vitamin K2 (as MK-7), 30 mg zinc albion chelated, 2000 IU D3 cholecalciferol, 1200 mg supreme lecithin (35% phosphatidylcholine). Po 2 hodinach si dam 65 mg Nattozimes.
Vecer po jedle: 50 mg aloe vera a 1 tabletka probiotikum (3 billion CFU).
Myslite si, ze tieto davky budu postacovat (mam 26 rokov, vysku 153 cm, vahu 43 kg) a urobia pokrok v osteoporoze, ak ich budem brat rok, dva? Alebo mam ubrat davky vitaminov?
Uz polroka sa snazim dodrziavat alkalicku stravu. Nejem ziadne maso, mlieko, vajcia, cukor, syry iba plesnive a iba obcas, pecivo iba s roznymi semiackami ale iba parkrat za mesiac, sladkosti vobec, sol pouzivam iba himalajsku.
Od 3 rokov som sa liecila na ARDS, reumu, juvenilnu chronicku idiopatricku artritidu superliekom Prednisonom branym do cca 17 rokov roznymi davkami. Reumatologicka povedala ze z Prednisonu a jeho dlhorocneho uzivania mam osteoporozu. Potom cca v 14. rokoch mi zistili, ze mi prestavaju fungovat oblicky (jedna ide na cca 74% a druha na 26%). Takze ziadna slava.
Chcem sa dat do poriadku. Skusal tu niekto z vas liecbu osteoporozy vitaminovymi doplnkami? Ak by sa tu nahodou objavil pan Rng a vyjadril sa k tomu, tak budem velmi vdacna. Vdaka aj za nazory ostatnych. Lucka

Joleen

Potrebuješ aj bielkoviny živočíšneho pôvodu. Určite pomáha vyvážená strava. Ďalej strava, ktorá obsahuje dostatok vápnika, teda jesť mliečne výrobky. Veľmi dôležitý je totiž aj pohyb. Problemom je aj kyselina šťaveľová. Ovocie a zelenina bohaté na kyselinu šťaveľovú - špenát, egreše, ríbezlie znižujú využiteľnosť vápnika z ostatných potravín, pitie veľkého množstva kofolovych nápojov negatívne vplýva na vápnikovo-fosfátový metabolizmus, teda na pomer vápnika a fosforu v tele.

RNG

Su narody, co vobec nepoznaju ani nevedia stravit mlieko a predsa maju kostru v poriadku. Doplnky na kosti musia obsahovat okrem mineralov v spravnej forme aj dostatok vitaminu D-3 a K-2, odporucam az 5000 IU vitaminu D-3 a 100 az 200 mikrogramov vitaminu K-2(MK7)

Joleen

Na tie rastlinne doplnky by som sa nespoliehala lebo nemaju taky dobry ucinok na kosti a osteo. Co by som ti odporucla su doplnky v ktorom sa nachádza vapnik, horčík, zinok. V lekarnach dostať doplnky na kosti skusila by som tie ked uz chces nieco na kosti

Joleen

Ja mam tiez osteoporózu a bereim iba D vit vo forme kvapkách. Co mne osobne pomohlo bola tibetska huba skus to aj ty. Sice je to trochu narocna robota na kazdy den ale oplaty sa. Momentálne mam prestavku a naposledy na denzi vyš mala dobre vysledky. V počiatočnom stadiu osteoporózy uz nic nepomôže mam na mysli vit doplnky jedibe uz len uprava stravy ja som tiez brala drahe vit na osteo ale lekarka mi vravela ze to uz nepomôže tak skus aspon tu hubu