Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

osteoporoza - liecba vitaminovymi doplnkami

Príspevok v téme: osteoporoza - liecba vitaminovymi doplnkami
chcem_byt_zdrava

Dobry den. Mam 26 rokov a liecila som sa 4 roky na osteoporozu. Lekarka mi naordinovala najprv Protelos (ten nepomohol a bolo mi z neho trochu zle, stracala som akoby pamat), potom sa rozhodla skusit rok bez liecby (mala som rok jest viac mliecnych vyrobkov a pit vela mlieka), ale ani toto nebolo uspesne. Stav sa zhorsil podla vysledkov na denzitometrii. Tak sa rozhodla ze rok budem brat vapnik spolu s D3 400IU, ale po roku ziadny uspech, mierne zhorsenie kosti. Tak sa teda rozhodla ze skusi bisfosfonaty na 1 rok, s tym ze som mala chodit kazde 3 mesiace na injekcie. Kedze som vedela a studovala tento superliek uz davnejsie a vedela som ake je to svinstvo s kopou neziaducich ucinkou, tak som to hned zamietla. Ona mi dala podpisat papier, ze nesuhlasim so standardnou liecbou. Tak som podpisala lebo podla mna to standardna liecba nie je. A teraz som bez liekov a beriem iba vitaminove doplnky kazdy den.
Rano na lacno: 2 tabletky Wild yam root (s 10% diosgenin), 2 tabletky olive leaf extract 500mg, 1 gram spirulina.
O cca 1 - 2 hodiny po jedle beriem: 4 tabletky bone strength (od now foods, podpora kosti vitaminmi, mineralmi), 100 mcg vitamin K2 (as MK-7), 30 mg zinc albion chelated, 2000 IU D3 cholecalciferol, 1200 mg supreme lecithin (35% phosphatidylcholine). Po 2 hodinach si dam 65 mg Nattozimes.
Vecer po jedle: 50 mg aloe vera a 1 tabletka probiotikum (3 billion CFU).
Myslite si, ze tieto davky budu postacovat (mam 26 rokov, vysku 153 cm, vahu 43 kg) a urobia pokrok v osteoporoze, ak ich budem brat rok, dva? Alebo mam ubrat davky vitaminov?
Uz polroka sa snazim dodrziavat alkalicku stravu. Nejem ziadne maso, mlieko, vajcia, cukor, syry iba plesnive a iba obcas, pecivo iba s roznymi semiackami ale iba parkrat za mesiac, sladkosti vobec, sol pouzivam iba himalajsku.
Od 3 rokov som sa liecila na ARDS, reumu, juvenilnu chronicku idiopatricku artritidu superliekom Prednisonom branym do cca 17 rokov roznymi davkami. Reumatologicka povedala ze z Prednisonu a jeho dlhorocneho uzivania mam osteoporozu. Potom cca v 14. rokoch mi zistili, ze mi prestavaju fungovat oblicky (jedna ide na cca 74% a druha na 26%). Takze ziadna slava.
Chcem sa dat do poriadku. Skusal tu niekto z vas liecbu osteoporozy vitaminovymi doplnkami? Ak by sa tu nahodou objavil pan Rng a vyjadril sa k tomu, tak budem velmi vdacna. Vdaka aj za nazory ostatnych. Lucka

analyn

lombardo, klud, ludia sa sami- zial- na sebe presviedcaju, ze len doplnky nestacia, ze ich treba vediet aj kombinovat s liekmi a medzi sebou a informacii bude stale viac a viac. Aj vdaka ludom ako si ty. Vdaka.

analyn

nie je dovod zmazat tuto diskusiu. Nikdy si nepocula ZE PRAVDA ZVITAZI NAD KLAMSTVOM?

a len tak mimochodom
V ústach

V našich ústach žije viac ako 22 miliónov baktérií a húb. Tvoria ústnu flóru. Vďaka nim nemajú zárodky, ktoré sa snažia dostať do nášho tela, žiadnu šancu. Ústne baktérie pomáhajú aj pri rozklade bielkovín a podporujú tak trávenie. To množstvo baktérií v našich ústach je našimi pomocníkmi, ak sa správne staráme o naše ústa, zuby a jazyk! Ak nie, baktérie tvoria kyseliny a spôsobujú plaky a kazy.
a nie 3 000 ako nizsie spomina Rng.

lombardo1981

Pokojne. Aspoň tak opäť tomuto fóru dokáže svoju zbabelosť.
Mimochodom, celú tému mám zálohovanú, urobené nejaké screenshoty a nemám problém ich použiť... s riadne pikantným komentárom.
Naser ženu a tá sa zmení na diabla.

N-ika

Mile damy, RNG vam o chvilu nahlasi tuto temu a da ju vymazat, tak ako to urobil vzdy doteraz so vsetkymi temami na zdravie.sk ktore boli zamerane proti nemu. Nebude to prvy raz.
Vela super ludi uz odtialto odislo, len RNG tu ostava...cim to asi bude?
Obcas pozeram jeho temu a je mi luto niektorych ludi, najma tych co maju naozaj vazne choroby a odmietnu liecbu a daju na jeho rady...a ked napisu po case opat ze vysledky boli este horsie, tak on mi odverklikuje zas to iste, ani si ich nepamata, nevie co im radil na zaciatku, zmoze sa len na to aby zvysili davky...
A ako nonsens mi pride, ak na kazde jedno ochorenie obliciek radi to iste, ci je to bakterialny zapal, ci su to kamene, ci je to glomerulonefritida, ci dedicne ochorenie...detto na ochorenia pecene, gastritidy...nerozlisuje medzi chorobami, napise vzdy tie iste doplnky. Naposledy som citala ako radil pri zacinajucich zaludocnych vredoch zvysit branie HCL...
je to smutne, ze ludia takto hazarduju so svojim zdravym...

a este by ma zaujimalo, ako sa robia statistiky, ktorymi sa tu stale ohana, ze na lieky zomrelo viac ludi ako na doplnky?
Ved logicky mi vychadza ze ak sa niekto lieci u lekara a ma nejaku diagnozu a berie urcite lieky a potom si takto na fore precita nejaku blbost a zomrie na jej nasledky (napr. ma vredy, zoberie vela HCL, zomrie na krvacanie do brusnej dutiny) komu sa pripise to umrtie? Lekarovi a zlej liecbe, nie? Takto sa potom skresluju statistiky...alebo sa mylim? Moze mi to niekto pls vysvetlit??

Salmonella1

analyn, on argumentačne nebude mať čo použiť, tak vytiahne konšpiračné teórie. Ako verklík, alebo obohraná platňa.

analyn

Rng , tebou vychvalovane GSE= jedine ucinne je chemicky upravene
Ester C= chemicky upraveny atd., atd., standarizovane vytazky, kde je ta tvoja cista priroda???
Ja sama davam tymto prednost, ale aspon nekecam bludy a nehambim sa za to!

analyn

Rng, zijem v Kanade vela rokov, mam kamaratov aj v USA a znovu opakujem ze tu nevidim ziadnu sikanu a konspiraciu proti potravinovym doplnkom, aj tu a aj v US je vela alternativnych doktorov a klinik. Alternativa z celeho sveta. Doplnky dostat kupit v skoro kazdom obchode, dokonca sa vo velkom dovazaju aj do komunitnych obchodov, napr. konska mast tu stoji menej ako v Cechach! Tiez chodievame na nakupy do US, dokonca aj Dollar tree ma doplnky! Televizia, radia, noviny su plne reklam na doplnky a kliniky.
Uz som sem viackrat pisala, ze aj klasicki doktori poznaju doplnky a niektore odporucaju svojim pacientom.

Nikdo v celej Severnej Amerike nemusi tajne uzivat vyzivove doplnky, nie je na to dovod!

Mne si tiez neodpovedal na moju otazku, ako je mozne ze ty po vyse 20 rokoch na doplnkov si stale chory???
Ako je mozne, ze kazdy virus, kazda bakteria v okruhu 5km ta polozi?Ako to, ze tvoj imunitny system nepracuje dobre? Ty radis co brat na schudnutie a sam vazis dobre cez 100kg?
Takze az take uspechy s liecbou nemas....... vlastne okrem teba neviem o nikom, kto ma take uzasne vysledky...... a to tvrdim aj o sebe, a to som dodrzovala tebou odporucane davkovanie, dokonca aj prekracovala. Staci sa zacitat na tvojom fore, ludia skusaju, po case v tichosti sa stratia, sem-tam napise niekto z rodiny, ze preda zvysok doplnkov.... atd. Samozrejme, hovorim o tazkych diagnozach.

lombardo1981

Zakaždým ťa argumentačne prevalcuje BABA!
Je pravda, že v posledných komentároch si servítku pred ústa nedávam. Ale aspoň si pocítil skutočnú ostrosť môjho jazyka. To, čo som predvádzala predtým, bol len slabý odvar.

Keby si zakaždým, keď sem napíšem, že nejaký doplnok môže poškodiť nereagoval ako konšpiračný fanatik, mohlo to byť celkom inak. Každá akcia vyvolá reakciu. A ty si sa tou svojou iba strápnil.

Zaujatá nie som. Keby áno, tak ťa nemôžem vystáť už len kvôli tomu, že odporúčaš doplnky. Ja ťa mám v zuboch pre tvoj nezodpovedný prístup, ktorý tu prezentuješ. V podstate sú tie tvoje konšpiračné kecy irelevantné. Pretože, žiaľ, tie ku alternatívnej scéne patria. Ale čo nedokážem vystáť je, že bez okolkov odporúčaš doplnok ako chaparral človeku s poškodenou pečeňou, že nedokážeš akceptovať i také nebezpečné kontraindikácie ako má ľubovník bodkovaný. A on ich má dosť. Nielen tie s cyklosporínom či liekmi na HIV. Vyhováraš sa na to, že neodporúčaš kombinácie liekov a doplnkov. No akosi pozabúdaš, že rozhodnutie je na človeku, nie na tebe. Alebo to, ako ľudí neustále vedome klameš o tom, že FDA schvaľuje doplnky. Už si to aj pripustil, no znovu to vždy vytiahneš. Toto vedomé klamstvo! Alebo tvoj zahmlievací argument o tom, prečo sa v doplnkoch objavil sibutramín (zakázané liečivo, vraj sa tam dostal kvôli prílišnej kontaminácii životného prostredia farmaceutickými látkami). Ty tieto veci vieš, ale vedome ich popieraš, pretože sa ti nehodia do odporúčaní. Sám si si túto cestu zvoli. Podľa mňa dobrovoľne. Keďže žiješ v USA, tak si o problémoch, ktoré tam má doplnkársky priemysel s poctivosťou, musel veľmi dobre vedieť.

Za všetkým, čo som tu na tvoju adresu napísala, si stojím! ALTERNATÍVNA LIEČBA DOPLNKAMI SA DÁ ROBIŤ AJ INAK! S REŠPEKTOM KU OCHORENIAM ČLOVEKA, S REŠPEKTOM KU LIEKOM, KTORÉ MUSÍ UŽÍVAŤ! Niečo o doplnkoch a bylinkách viem. A nie je toho málo. Mám to síce ako "vedlejšák", ale už takmer 17 rokov. (Moje binárne zlatíčka nič neprekoná. :D)

A čo ty a llek? A iní lekári, ktorí sem napíšu a ktorých sa to dozvieš?
A vedz, že to nerobím kvôli tebe a tvojim doplnkom. Lež kvôli ľuďom, ktorí sem po tvoje rady chodia. Chcem, aby videli zjavné "nedostatky" tvojich rád, tvoje klamlivé argumenty. Ako som už písala vyššie. AK BY ZVOLIL INÝ PRÍSTUP, MOHLO TO BYŤ VŠETKO ÚPLNE INAK.