Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

osteoporoza - liecba vitaminovymi doplnkami

Príspevok v téme: osteoporoza - liecba vitaminovymi doplnkami
chcem_byt_zdrava

Dobry den. Mam 26 rokov a liecila som sa 4 roky na osteoporozu. Lekarka mi naordinovala najprv Protelos (ten nepomohol a bolo mi z neho trochu zle, stracala som akoby pamat), potom sa rozhodla skusit rok bez liecby (mala som rok jest viac mliecnych vyrobkov a pit vela mlieka), ale ani toto nebolo uspesne. Stav sa zhorsil podla vysledkov na denzitometrii. Tak sa rozhodla ze rok budem brat vapnik spolu s D3 400IU, ale po roku ziadny uspech, mierne zhorsenie kosti. Tak sa teda rozhodla ze skusi bisfosfonaty na 1 rok, s tym ze som mala chodit kazde 3 mesiace na injekcie. Kedze som vedela a studovala tento superliek uz davnejsie a vedela som ake je to svinstvo s kopou neziaducich ucinkou, tak som to hned zamietla. Ona mi dala podpisat papier, ze nesuhlasim so standardnou liecbou. Tak som podpisala lebo podla mna to standardna liecba nie je. A teraz som bez liekov a beriem iba vitaminove doplnky kazdy den.
Rano na lacno: 2 tabletky Wild yam root (s 10% diosgenin), 2 tabletky olive leaf extract 500mg, 1 gram spirulina.
O cca 1 - 2 hodiny po jedle beriem: 4 tabletky bone strength (od now foods, podpora kosti vitaminmi, mineralmi), 100 mcg vitamin K2 (as MK-7), 30 mg zinc albion chelated, 2000 IU D3 cholecalciferol, 1200 mg supreme lecithin (35% phosphatidylcholine). Po 2 hodinach si dam 65 mg Nattozimes.
Vecer po jedle: 50 mg aloe vera a 1 tabletka probiotikum (3 billion CFU).
Myslite si, ze tieto davky budu postacovat (mam 26 rokov, vysku 153 cm, vahu 43 kg) a urobia pokrok v osteoporoze, ak ich budem brat rok, dva? Alebo mam ubrat davky vitaminov?
Uz polroka sa snazim dodrziavat alkalicku stravu. Nejem ziadne maso, mlieko, vajcia, cukor, syry iba plesnive a iba obcas, pecivo iba s roznymi semiackami ale iba parkrat za mesiac, sladkosti vobec, sol pouzivam iba himalajsku.
Od 3 rokov som sa liecila na ARDS, reumu, juvenilnu chronicku idiopatricku artritidu superliekom Prednisonom branym do cca 17 rokov roznymi davkami. Reumatologicka povedala ze z Prednisonu a jeho dlhorocneho uzivania mam osteoporozu. Potom cca v 14. rokoch mi zistili, ze mi prestavaju fungovat oblicky (jedna ide na cca 74% a druha na 26%). Takze ziadna slava.
Chcem sa dat do poriadku. Skusal tu niekto z vas liecbu osteoporozy vitaminovymi doplnkami? Ak by sa tu nahodou objavil pan Rng a vyjadril sa k tomu, tak budem velmi vdacna. Vdaka aj za nazory ostatnych. Lucka

lombardo1981

Každému je jasné, že veľmi rád opúšťaš bojisko so štandratnou výhovorkou, že na toto nemáš čas či nemá cenu sa dohodovať. Pravdou je však to, že sa bojíš odpovedať na položené otázky. Pretože nie si až taký (s prepáčením) bl*ý, ako sa občas podľa tvojich argumentov zdá. Je ti veľmi dobre jasné, že akákoľvek odpoveď napríklad na ten ľubovník nevyznie najlepšie... no ani vyhýbanie sa odpovedi nie.
VEDEL SOM: Tak potom prečo takto vedome ohrozuješ ľudí, ktorí do teba vkladajú dôveru?
NEVEDEL SOM: Nevravel si, že sa doplnkami zaoberáš viac ako 20 rokov?
A V PRÍPADE NEUPOZORNENIA: Prečo na takto závažnú život ohrozujúcu kontraindikáciu neupozorňuješ?

Zopakujem to ešte raz. Naštuduje si thalidomid, čo v tom čase FDA urobila pre občanov USA. A farmabiznisu sa to moc nepáčilo.

A aby to nezapadlo tak skoro prachom: Stále odmietaš odpovedať na otázku, či si vedel o životohrozujúcich kontraindikáciách ľubovníka a cyklosporínu, ľubovníka a liekov na HIV, či keď sa dozvieš o tom, že ich niekto užíva, či zmeníš svoje odporúčania, či hodláš na tieto kontraindikácie v budúcnosti upozorňovať.
Ďalej, či je cyklosporín naozaj taký nebezpečný imunosupresant, keďže sa používa na potlačenie imunity po transplantáciách, či sú kortikoidy také zlé aj v prípade, že sa podávajú kvôli značnému navýšeniu šance prežitia predčasne narodeného bábätka (pred riadnym dokončením vývoja pľúc).
Prečo bez okolkov dokážeš odporučiť chaparral aj niekomu, kto vyslovene napíše, že má poškodenú pečeň?

Cítiš zodpovednosť za svoje odporúčania? Cítiš zodpovednosť za ľudí, ktorým to odporúčanie dávaš? Dokázal by si prijať zodpovednosť za poškodenie zdravia? Alebo by si sa vyhovorila na to, že to bol jeho/jej rozhodnutie? Pripúšťaš si myšlienku, že si už niekomu to zdravie mohol poškodil? Ak sa tak stalo a vieš o tom, trápi ťa to? Alebo je to len o rozhodnutí človeka?

RNG

Ulohou FDA je odstranit z trhu vsetky doplnky, pre ktore maju DOKAZANE skodlive ucinky. Docasne to mozu urobit aj s nedokazanymi, len na "vazne podozrenie" ,ale po case to musia odvolat.
A kedze FDA je znacne podporovane Farmaciou,(dostava od nej miliardy dolarov rocne) a od doplnkoveho priemyslu nic, tak sa snazi svojim podporovatelom sluzit co najviac.
Dalej na to komentovat nebudem, lebo ked nechapes, ako sa veci maju vo svete penazi, v ktorom zijeme, tak nema zmysel sa tu dohadovat.

lombardo1981

Veď podľa tunajšieho dedulu je aj chaparral obeťou nenásytného farmaceutického priemyslu a že tvrdenie o jeho schopnosti poškodiť pečeň sa nezakladá na pravde a FDA ho musela rehabilitovať. A práve preto ho asi nemá problém "predpísať" človeku s hepatopatiou. (stačí mrknúť do jeho témy)
chaparral tam trčí od roku 1997: www.accessdata.fda.gov
livertox.nih.gov
www.google.com

Použila som slovné spojenie "Ukazuje sa". ;) Od "môže" je to na míle ďaleko.

Aký je rozdiel medzi štúdiami, ktoré sa zaoberajú škodlivosťou od tých, ktoré sa pokúšajú preukázať nejaký účinok? Jedny bezvýhradne prijímaš a tie druhé a priori považuješ za spiknutie farmabiznisu? Aj keď je teoreticky možné, že oba "výsledky" boli sponzorované tou istou firmou. Ďalším zaujímavým faktom je, že štúdie brutálne zatracuješ a pritom ich výsledky tu sám prezentuješ. Čo myslíš, odkiaľ sa vzali v tých tvojich periodikách?
Neuvádzaná ryža, pšenica, orechy, sója v doplnkoch (potencionálne nebezpečné pre potravinové alergie), paracetamol, diklofenak, ibuprofen, sildenafil, sibutramín (zakázané liečivo, ktoré sa tam dľa teba údajne dostalo vďaka prílišnej kontaminácii nášho životného prostredia farmaceutickými látkami). Vzájomné užívanie "sibutramínom kontaminovaného" doplnku na chudnutie a ľubovníka bodkovaného napokon môže vyústiť ku život ohrozujúcemu serotonínovému syndrómu.
www.nytimes.com
www.ag.ny.gov

A už sa tu priznáš, či si vedel o zhubných kontraindikáciách medzi cyklosporínom (tým zhubným imunosupresantom) a ľubovníkom bodkovaným? A medzi liekmy na HIV a ľubovníkom bodkovaným?
V prvom prípade je dochádza ku odmietnutiu transplantovaného orgánu, v tom druhom ku nekontrolovanému rozmnožovaniu HIV vírusu.
Je pre teba ešte stále cyklosporín fujky-fujky imunosupresant?
A čo tie fujky-fujky kortikoidy? Sú také zlé aj v prípade, že žene hrozí predčasný pôrod pred dokončením vývoja pľúc? Pretože kortikoidy ten vývoj pľúc urýchlia a nezanedbateľne zvýšia percento prežitia (môže sa pohybovať aj na hranici 70%).
HIV si sa tu snažil liečiť monolaurínom. No ten dobrý iba tak ako prevencia v prípade rizikového pohlavného styku. A čo znižovanie pH organizmu? (myslím tým skutočnú alkalózu) Vieš o doplnku, ktorý toto dokáže? Ja dva tipy mám, ale v prípade potreby ich ale skúšať nemienim. Tá diabolská farmácia to istí. (Inak sú celkom účinné pri asciteste či anasarke... a žihľava s prasličkou to teda nie sú. Tie sú pri anasarke tak na dve veci. Pretože tá tretia už z toho nevzíde).

Celkom aj chápem, že ty slovo "môže" považuješ za spiknutie. Pretože si si na 100% istý, že tie tvoje doplnky žiadne nežiadúce účinky nemajú nemôžu mať, keďže ich (podľa tvojich vyjadrení) schvaľuje FDA. (nie, FDA výživové doplnky neschvaľuje). I keď si už musel priznať, že tie sú možné, a sú, ako pri liekoch, vysoko individuálne. Preto to slovo MÔŽE. Jediná istota, ktorú v živote máme, je smrť. Keďže aj dane nemusia najlepšie.
www.fda.gov
www.cancer.org

RNG

Priti chance piedre farmacia vedie uz dlhsie vojnu pre "udajne" skodlive postranne ucinky
www.webmd.com
Zialbohu/chvalabohu nemaju na to ziadne systematicke dokazy, lebo keby ich m,ali, tak by FDA pouzitie tohoto bezpecneho doplnku muselo zarazit. Pozri te to pouzivanie slovka "may"=moze, ktore zneuzivaju na ociernenie roznych doplnkov, samozrejme bez dokazov, ktore beru lekarom a farmacii peniaze.

lombardo1981

Skôr som mala na mysli doplnky vzhľadom ku obličkám. Pretože niektoré, ako tá chandra piedra, obličky poškodzujú. A pokojne sa môže stať, že napokon tú nízkobielkovinovú diétu budeš musieť dodržiavať.
Stabilizované je upokojujúce slovo. Poznám to na sebe. Ale treba sa aj o to "slovo" starať.
Držím palce. :)

chcem byt zdrava

RNG - skusim si kupit este aj caj chanca piedra ako odporucate. Sice nemam ziadne oblickove kamene ale snad to aspon precisti oblicky. Existuje nejaky vitamin, bylina... ktory by mi dokazal mierne zvysit funkciu obliciek? Alebo sa to da ocakavat aj od chanca piedra?

mjanik - aj nad akupunkturou som uvazovala, mas s tym nejaku osobnu skusenost?

chcem byt zdrava

Lombardo1981 - zvazila som vsetky doplnky ktore beriem. Som toho nazoru ze to skusim brat cca rok, potom pojdem na meranie hustoty kosti a uvidim ci je tam zmena alebo nie. Medzitym si budem davat robit krvne a ostatne testy. Vzdy lepsie nez brat chemiu, ver mi tej mam za 23 rokov brania dost a k nicomu to aj tak nebolo dobre.
V to dufam aj ja, ze sa dialyze vyhnem na co najdlhsi cas :)
Vela zdravicka prajem ;)

chcem_byt_zdrava

N-ika, nie ziadne lieky neberiem uz asi 9 mesiacov. Zatial si davam len spominane vit. doplnky. Nefrolog mi ani nekazal nizkobielkovinovu dietu, ze zatial som este v norme, kym nemam cukrovku a vysoky tlak. A chodila som od troch rokov k reumatologom na Kramaroch v BA. Velice liecili kortikoidmi az tak, ze mi sposobili dalsie choroby. Dobry lekar je vraj v Ziline, k nemu mam v plane ist co mi povie.