Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

osteoporoza - liecba vitaminovymi doplnkami

Príspevok v téme: osteoporoza - liecba vitaminovymi doplnkami
chcem_byt_zdrava

Dobry den. Mam 26 rokov a liecila som sa 4 roky na osteoporozu. Lekarka mi naordinovala najprv Protelos (ten nepomohol a bolo mi z neho trochu zle, stracala som akoby pamat), potom sa rozhodla skusit rok bez liecby (mala som rok jest viac mliecnych vyrobkov a pit vela mlieka), ale ani toto nebolo uspesne. Stav sa zhorsil podla vysledkov na denzitometrii. Tak sa rozhodla ze rok budem brat vapnik spolu s D3 400IU, ale po roku ziadny uspech, mierne zhorsenie kosti. Tak sa teda rozhodla ze skusi bisfosfonaty na 1 rok, s tym ze som mala chodit kazde 3 mesiace na injekcie. Kedze som vedela a studovala tento superliek uz davnejsie a vedela som ake je to svinstvo s kopou neziaducich ucinkou, tak som to hned zamietla. Ona mi dala podpisat papier, ze nesuhlasim so standardnou liecbou. Tak som podpisala lebo podla mna to standardna liecba nie je. A teraz som bez liekov a beriem iba vitaminove doplnky kazdy den.
Rano na lacno: 2 tabletky Wild yam root (s 10% diosgenin), 2 tabletky olive leaf extract 500mg, 1 gram spirulina.
O cca 1 - 2 hodiny po jedle beriem: 4 tabletky bone strength (od now foods, podpora kosti vitaminmi, mineralmi), 100 mcg vitamin K2 (as MK-7), 30 mg zinc albion chelated, 2000 IU D3 cholecalciferol, 1200 mg supreme lecithin (35% phosphatidylcholine). Po 2 hodinach si dam 65 mg Nattozimes.
Vecer po jedle: 50 mg aloe vera a 1 tabletka probiotikum (3 billion CFU).
Myslite si, ze tieto davky budu postacovat (mam 26 rokov, vysku 153 cm, vahu 43 kg) a urobia pokrok v osteoporoze, ak ich budem brat rok, dva? Alebo mam ubrat davky vitaminov?
Uz polroka sa snazim dodrziavat alkalicku stravu. Nejem ziadne maso, mlieko, vajcia, cukor, syry iba plesnive a iba obcas, pecivo iba s roznymi semiackami ale iba parkrat za mesiac, sladkosti vobec, sol pouzivam iba himalajsku.
Od 3 rokov som sa liecila na ARDS, reumu, juvenilnu chronicku idiopatricku artritidu superliekom Prednisonom branym do cca 17 rokov roznymi davkami. Reumatologicka povedala ze z Prednisonu a jeho dlhorocneho uzivania mam osteoporozu. Potom cca v 14. rokoch mi zistili, ze mi prestavaju fungovat oblicky (jedna ide na cca 74% a druha na 26%). Takze ziadna slava.
Chcem sa dat do poriadku. Skusal tu niekto z vas liecbu osteoporozy vitaminovymi doplnkami? Ak by sa tu nahodou objavil pan Rng a vyjadril sa k tomu, tak budem velmi vdacna. Vdaka aj za nazory ostatnych. Lucka

lombardo1981

To, že zase zneužiješ meno Dr. Mercolu (áno, ty jeho meno zneužívaš ako autority, nie kvôli rešpektu k nemu či jeho práci), nič nezmení na tom, že si šarlatán. A povedzme si úprimne, Dr. Mercolu tiež občas tak nazývajú. No aspoň netvrdí, že sa vitamín B12 vytvára aj v ústach (pretože podľa tvojich písmenok, logika nepustí). Takže ti v tomto pohľade nesiaha ani po päty.

Kedy už konečne pochopíš, že na mňa ten tvoj trápny red herring nefunguje. Ak si myslíš, že ma urazíš len vďaka ovečkovosti a dala sa niekoľkokrát zachrániť lekármi (ako žlčník?), tak sa mýliš. Ja narozdiel od teba, mám na nich a ich prácu reálny pohľad. A dovolím si tvrdiť, že aj na liečbu bylinkami či doplnkami. Pretože v oboch prípadoch, je to ľuďoch, nie o liekoch či farmabiznise, o "potlačovaných" doplnkoch. O ľuďoch, o ich prístupe. A prístup je veľmi dôležitá zložka, ktorá zahŕňa veľa aspektov, ktoré tebe žiaľ chýbajú.

Ja veľmi dobre viem, o čo sa v tejto téme už snažíš. A práve preto nehodlám prestať s tým otravným (a v podstate aj trápnym) Copy&Paste.

Mám pocit, že sa cítiš ohrozený (a aj dotknutý) vyštudovaným lekárom, ktorý zároveň vykonáva prax a nebojí sa liečiť i bylinkami. Jemu netreba vysvetľovať, čo znamená výrazná aktivácia cytochrómu viacerými látkami naraz (a áno, aj doplnky ho dokážu aktivovať. A pre telo je v podstate jedno aká látka ho aktivovala, dôležitá je intenzita.).

Nemáš sa čo sťažovať, že sa téma zvrhla. Pôvodcom si ty. Pretože stále nedokážeš pochopiť (úprimne, ty to chápeš, no vedome popieraš), že doplnky môžu škodiť. Akonáhle sa tu o tom objaví zmienka, tak vytiahneš nejaký ten svoj štandartný konšpiračný argument a skorumpovanej FDA, farmabiznise, o prenasledovaných doplnkoch... Pretože ja nemám dôvod nadávať na doplnky či bylinky ako také. Predpokladám, že ti to už došlo. Ak nie, tak som dosť sklamaná.

Položím ti osobnejšie hypotetické otázky. Viem, že neodpovie, ale to nie je podstatné. Dôležitejšie je, že je položená. Ak by ti náhodou zlyhali obličky a dostal sa na listinu ľudí čakajúcich na transplantáciu: (mojej babke diabetes vzal obličky):
nepriečilo by sa ti chodiť na dialýzu?
podstúpil by si tú transplantáciu?
užíval by si ten nebezpečný imunosupresant cyklosporín?
riskol by si súčasné užívanie ľubovníka bodkovaného?

Shayleen, odpovede sa nedočkáme. Ale to nevadí. Akákoľvek alternatíva je pre neho zlá. Vybral si pštrosí spôsob s hlavou napchatou v piesku a očakáva, že to nejako prehrmí. No ľuďom, ktorí nemajú klapky na očiach je veľmi dobre jasné, prečo to váhanie. A navyše na to neupozorní ani pri nasledujúcom odporúčaní. Veď keď dlabe na chaparral a hepatopatiu...

A aby tie položené otázky nezapadli prachom...
(Sorry za opätovné Copy&Paste):
A aby to nezapadlo tak skoro prachom: Stále odmietaš odpovedať na otázku, či si vedel o životohrozujúcich kontraindikáciách ľubovníka a cyklosporínu, ľubovníka a liekov na HIV, či keď sa dozvieš o tom, že ich niekto užíva, či zmeníš svoje odporúčania, či hodláš na tieto kontraindikácie v budúcnosti upozorňovať.
Ďalej, či je cyklosporín naozaj taký nebezpečný imunosupresant, keďže sa používa na potlačenie imunity po transplantáciách, či sú kortikoidy také zlé aj v prípade, že sa podávajú kvôli značnému navýšeniu šance prežitia predčasne narodeného bábätka (pred riadnym dokončením vývoja pľúc).

P.S.: Už si prečítal niečo o tom thalidomide? Nemyslíš, že bola tá pani z FDA cool? Takto sa starať o obyvateľov USA...

Shayleen

Rng som zvedava ze keby lombardo vytvoril novu temu len pre teba ci by si odpovedal na otahly. Pretoue ja som tiez zvedava a dajak je mi uz cudne ze nechxes dat odpoveď.bud sa hanbis alebo uz neviem ale bolo by na case dat jasnu odpoveď

RNG

Mozno clanok od Dr Mercolu, znameho v kruhoch alternativnej nediciny, velmi uspesneho v lieceni roznych chorob, ti pomoze otrvorit oci
articles.mercola.com
Ked nie, tak si beznadejny pripad cloveka, co sa da balamutit organizovanou medicinou, ako zialbohu vacsina ludi.
A tym tu koncim, lebo tema bola ako na osteoporozu a to mam uz vyse 20 rokov povrdene na mnohych ludoch, kde doplnky mineralov vitaminov D-3 a K-2 odstanili osteoporozu, ale v ovela vyssich davkach , ako hovoria tie archaicke odporucene denne davky, co sa ich napriek statisicom vyskumnych sprav dodnes lekari tak spiatocnicky drzia.
Aj to je dokaz, ze je v medicine sprisahanie.

lombardo1981

Jediný, kto tu hovorí o štatistikách doplnkov a konšpiračných bludoch, si ty.
A stále si neodpovedal na položené otázky:
(Sorry za opätovné Copy&Paste):
A aby to nezapadlo tak skoro prachom: Stále odmietaš odpovedať na otázku, či si vedel o životohrozujúcich kontraindikáciách ľubovníka a cyklosporínu, ľubovníka a liekov na HIV, či keď sa dozvieš o tom, že ich niekto užíva, či zmeníš svoje odporúčania, či hodláš na tieto kontraindikácie v budúcnosti upozorňovať.
Ďalej, či je cyklosporín naozaj taký nebezpečný imunosupresant, keďže sa používa na potlačenie imunity po transplantáciách, či sú kortikoidy také zlé aj v prípade, že sa podávajú kvôli značnému navýšeniu šance prežitia predčasne narodeného bábätka (pred riadnym dokončením vývoja pľúc).

Hovorí sa, že opakovanie je matkou múdrosti:
Takže, ser*te na RNGho rady. Dá sa to robiť na zodpovednejšie a lepšie ako je to, čo predvádza on tu. Síce aj na Alterne sú riadne konšpiračné kvietka, ale tí, ktorí tam chodia kvôli poctivým radám, aspoň rešpektujú interakcie medzi látkami, kontraindikácie. Je šarlatán a šarlatánom i zostane. Nie kvôli odporúčaniu doplnkov, no pre svoju ignoranciu, fabulácie, popieranie vedomostí o fungovaní ľudského tela, nežiadúcich účinkov doplnkov, kontraindikácii doplnkov. Korunuje to svojimi neustálymi klmstvami o schvaľovaní doplnkov FDA, o tom, že keby mali nežiadúce účinky, tak sa nedostanú na trh a podobné skvosty.
Ale sa rovno obrátiť na vyštudovaného lekára, ktorý má na FB skupinu a popýtať sa jeho. Intenzívne sa venuje aj liečbe bylinkami. Keď už by som si nevedela rady pri mojich vedomostiach o bylinkách a doplnkoch, tak sa radšej spýtam jeho. On by určite neodporučila chaparral niekomu, kto má poškodenú pečeň.

RNG

Nuz ked vam statistika bezpecnosti doplnkov nestaci, nema zmysel dalej sa s vami dalej vobec rozpravat.
Norrmalne statistika urcuje pre vacsinu ludi, ktory smerom sa uberat, aby su vybrali lepsiu verziu.

Rozne sprisahania na svete vzdy boli aj budu, a len vyslovene slepi ich nechcu principialne vidiet.
Svetova elita sa zdruzuje do skupin, co maju potom podstatne vacsiu ucinnost v kontrole ludi

Shayleen

Uz je na case aby RNG bol úprimný a ochotny odpovedat na otazky jemu adresovane. Ale ja si myslim ue on to neurobi a bude to nadalej robit co robi. Rng mal by si sa konecne vzdat a zobudit sa prosim ta. Ked uz chces pomoct ci poradit tak uz spravne ale nie tak aby aj niekomu zle poradil ci uz ublizil na zdraví a este nieco ja by na tvojom mieste EU s USA neporovnavala my tu zijeme v EU a nie u teba v USA

vitavi

Lucka, máš to ťažké, po toľkých rokoch chémie.
Spravila si dobre, že si vylúčila cukor. Nepreháňaj to ani s ovocím, nahraď ho zeleninou vo veľkom množstve, hlavne tepelne upravenou.
Chcem len napísať ďalšie zdroje vápnika, - semienka, hlavne sezamové. Uvar si ich, alebo jemne opraž a rozotri, aby si získala veľké množstvo dobrého vápnika z ich vnútornej časti.
Problémy s obličkami zlepšíš, ak vylúčiš všetky tuhé a husté tuky a ponecháš si len panenský olej alebo semienka. Isto vieš, že nemôžeš nič jesť ani piť studené a obličky si nahrievať, hlavne teraz v zime. Prospeje ti prirodzený mierny pohyb a častý pobyt vonku počas dňa a kvalitný spánok v noci. Držím ti palce v tvojej snahe.

lombardo1981

Nuž RNG, neplánoval si skončiť v tejto téme, pretože dohadovanie je zbytočné?
Čo keby si konečne odpovedal na otázky, ktoré ma tak nesmierne zaujímajú. (Sorry za opätovné Copy&Paste):

A už si si naštudoval ten thalidomid? A vlastne plánuješ to urobiť?
Máš náhradu pre rýchlejší vývoj pľúc v prípade, že hrozí predčasný pôrod? Máš náharadu za cyklosporín (podľa teba zhubný imunosupresant, ktorý potláča imunitu po transplantáciách). Máš náhradu pri alkalóze?

"Tak pre co by som sa ja mal citit zodpovedny za velmi zriedkavo mozne skodlive uciny doplnkov co tu radim ako lepsiu nahradu za radove skodlivejsich liekov"
Uvedomuješ si, že sa práve zbabelo skrývaš za fakt, že ľudia poskytujúci rady ohľadne zdravotného stavu bez lekárskeho vzdelania, sú právne za svoje omyly nepostihnuteľní?
Mal by si sa hanbiť za to, že ľudia, čo sem v dobrej viere prídu a poprosia o radu, sú ti ľahostajní. Tebe je skutočne jedno, že niekomu svojimi radami môžeš uškodiť? Vyzerá to tak, že áno. INAK BY SI ČLOVEKU, KTORÝ TI VYSLOVENE NAPÍŠE, ŽE MÁ POŠKODENÚ PEČEŇ NEODPORÚČAL CHAPARRAL, O KTOROM JE ZNÁME, ŽE POŠKODZUJE PEČEŇ. A NA UPOZORNENIE, ŽE TO NIE JE DOBRÝ NÁPAD, VYTIAHNEŠ NEJAKÝ TEN ARGUMENT Z JEDNÉHO ZO SVOJICH KONŠPIRAČNÝCH ŠUFLÍKOV.
Pretože ja nehovorím o nejakých pos*ratých nežiadúcich účinkoch. Lež o život ohrozujúcich kontraindikáciách či stavoch, kedy sú určité doplnky viac ako nevhodné.
Vieš vlastne aký je rozdiel medzi nežiadúcimi účinkami a kontraindikáciami?

Chce sa mi z teba gr*cať. Pretože vďaka tomu, že akékoľvek kontraindikácie či nežiadúce účinky doslova popieraš a považuješ za spiknutie farmabiznisu, jedna babenka bola v ohrození, že jej telo odmietne transplantovanú obličku. Uvedomuješ si vlastne, čo ju to mohlo stáť? Mne je jasné, že tebe je to u pr*dele. A mám pocit, že aj ľudia, ktorí sem chodia. Inak by si bol schopný sa povzniesť nad svoje konšpiračné bludy a upozorňoval na aspoň nejaké možné riziká.

Tím, ktorí sem chodia pre rady od RNGho, ser*te na ne. Radšej sa spýtajte napríklad na Alterne na FB. Síce aj tam sa nájde dosť ľudí, ktorí poradia do neba volajúcu kravinu, no tí, ktorí tam sú a vedia o čom hovoria, aspoň rešpektujú to, že sa určité látky nesmú kombinovať. Čo sa od RNGho nikdy nedozviete. A práve preto je, a stále aj zostane, v mojich očiach šarlatánom. Nie kvôli tomu, že odporúča doplnky, lež pre svoju neskutočnú ignoranciu, fabulovanie, popieranie dávno známych faktov (nielen ohľadne nežiadúcich účinkov, no i fyziologických).

P.S.: Budem rada, keď mi konečne odpovieš.

RNG

Nuz co sa tyka bezpecnsti, statistika za minuly rok hovori, ze na doplnky zomreli dvaja ludia na besne predavkovanie ale na predpisove lieky od lekarov, tj farmaceuticke chemikalie vyse 700 000.
A ziadny lekar, ktoremu pacient zomrie na predpisany liek sa neciti za to nijak zodpovedny.
Tak pre co by som sa ja mal citit zodpovedny za velmi zriedkavo mozne skodlive uciny doplnkov co tu radim ako lepsiu nahradu za radove skodlivejsich liekov
Len na "neskodny " aspirin v USA sa dostavi na pohotovost rocne 120 000 ludi a zomrie na vykrvacanie 17 000 ludi.

sanek

aby bolo jasne- FDA kona len na podnet niekoho, kto nahlasi, ze ten alebo onen doplnok poskodil jeho alebo niekoho zdravie. FDA spusti vysetrovanie a preverovanie. FDA neschvaluje vyzivove doplnky vyrobcom. FDA dokladne overi a preveri kazdu staznost na konkretny potravinovy doplnok. A az potom vyda nariadenie.