Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

osteoporoza - liecba vitaminovymi doplnkami

Príspevok v téme: osteoporoza - liecba vitaminovymi doplnkami
chcem_byt_zdrava

Dobry den. Mam 26 rokov a liecila som sa 4 roky na osteoporozu. Lekarka mi naordinovala najprv Protelos (ten nepomohol a bolo mi z neho trochu zle, stracala som akoby pamat), potom sa rozhodla skusit rok bez liecby (mala som rok jest viac mliecnych vyrobkov a pit vela mlieka), ale ani toto nebolo uspesne. Stav sa zhorsil podla vysledkov na denzitometrii. Tak sa rozhodla ze rok budem brat vapnik spolu s D3 400IU, ale po roku ziadny uspech, mierne zhorsenie kosti. Tak sa teda rozhodla ze skusi bisfosfonaty na 1 rok, s tym ze som mala chodit kazde 3 mesiace na injekcie. Kedze som vedela a studovala tento superliek uz davnejsie a vedela som ake je to svinstvo s kopou neziaducich ucinkou, tak som to hned zamietla. Ona mi dala podpisat papier, ze nesuhlasim so standardnou liecbou. Tak som podpisala lebo podla mna to standardna liecba nie je. A teraz som bez liekov a beriem iba vitaminove doplnky kazdy den.
Rano na lacno: 2 tabletky Wild yam root (s 10% diosgenin), 2 tabletky olive leaf extract 500mg, 1 gram spirulina.
O cca 1 - 2 hodiny po jedle beriem: 4 tabletky bone strength (od now foods, podpora kosti vitaminmi, mineralmi), 100 mcg vitamin K2 (as MK-7), 30 mg zinc albion chelated, 2000 IU D3 cholecalciferol, 1200 mg supreme lecithin (35% phosphatidylcholine). Po 2 hodinach si dam 65 mg Nattozimes.
Vecer po jedle: 50 mg aloe vera a 1 tabletka probiotikum (3 billion CFU).
Myslite si, ze tieto davky budu postacovat (mam 26 rokov, vysku 153 cm, vahu 43 kg) a urobia pokrok v osteoporoze, ak ich budem brat rok, dva? Alebo mam ubrat davky vitaminov?
Uz polroka sa snazim dodrziavat alkalicku stravu. Nejem ziadne maso, mlieko, vajcia, cukor, syry iba plesnive a iba obcas, pecivo iba s roznymi semiackami ale iba parkrat za mesiac, sladkosti vobec, sol pouzivam iba himalajsku.
Od 3 rokov som sa liecila na ARDS, reumu, juvenilnu chronicku idiopatricku artritidu superliekom Prednisonom branym do cca 17 rokov roznymi davkami. Reumatologicka povedala ze z Prednisonu a jeho dlhorocneho uzivania mam osteoporozu. Potom cca v 14. rokoch mi zistili, ze mi prestavaju fungovat oblicky (jedna ide na cca 74% a druha na 26%). Takze ziadna slava.
Chcem sa dat do poriadku. Skusal tu niekto z vas liecbu osteoporozy vitaminovymi doplnkami? Ak by sa tu nahodou objavil pan Rng a vyjadril sa k tomu, tak budem velmi vdacna. Vdaka aj za nazory ostatnych. Lucka

chcem_byt_zdrava

Trojklanny, vdaka za uzitocny prispevok. Nieco na tej zivotosprave isto bude, kedze aj sam Hypokrates liecil ludi zmenou stravy. Mne sa vacsinou lekari cuduju, ze ake uzasne mam vysledky, vraj take dlho nevideli a vacsinou dodaju ,,slecna, vy sa musite ale zdravo stravovat, vsak? Zdravo sa stravujem. Jem zeleninu a ovocie, pijem iba cistu vodu, nejem maso, chlieb, rohliky, vajcia, mlieko ani sladkosti a tavene syry a vobec nechodim do fastfoodov. Tak som zvedava ci sa mi po zvyseni konzumacie zeleniny a brani vitaminov stav zlepsi alebo zhorsi, pripadne zostane nezmeneny. Este zaradim viac cvicenia a posilnovania a uvidim...

trojklanný

Konečne sa prispievateľka, chcem byť zdrava, aj ozvala a zastavila to vaše vyčíňanie v jej téme, smutné a také dospelé...
Lucka, môj názor na osteporozu a vit. doplnky, nemôžu zvrátiť ani zastaviť tvoj stav rednutia kostí! Aj keď nemám nič proti nim, je tu stále v mojom prípade to ,,ale"...
Sama píšeš, že máš problém s ľadvinami, a to je tvoj najväčší problém! Dostať späť vyplavený vápnik tam kde patrí, je zložitejšie, ako si len naivne myslieť, že užívaním calciových doplnkov to spraví. Ale dá sa to, ak človek vie, čo použiť, čo vylúčiť. Pre proces vstrebávania vápniku je zapotreby vit. D a ten musí byť naskôr aktivovaný práve tvojími chorými ľadvinami.
Vylučovanie nadmerného množstva vápniku by som na tvojom mieste dal ako prioritu. Fosforečnany z tela odbúrava práve vápnik s horčíkom, a keďže ho máme nedostatok, je logické, že si ho berie z kostí a zubov. Ale ako sa do tela dostali fosforečnany? Jednoducho, našou nesprávnou životosprávou. Celý proces je stále rovnaký...

lombardo1981

Je mi ľúto Luci, že sa v tvojej téme rozpútala viac ako vášniví debata. Ono, na tomto fóre je nemysliteľné čo i len pomyslieť na to, že doplnky môžu škodiť. A nie to ešte aj reálne vysloviť.
Preto ti pripomeniem, moje pôvodnú upozornenie ohľadom chandra piedra, ktoré toto všetko rozpútalo. Ukazuje sa, že pitie čaju relatívne vážne poškodzuje obličky, a nielen tie. Pretože nekróza je naozaj závažné poškodenie. Ide o o odumretie tkaniva.

A to, čo mu je vyčítané, nemá súvis s neomylnosťou či omylnosťou. Sú to veci, ktoré sám vie, no ktoré považuje za sprisahanie farmaceutického priemyslu. (viz priložené screenshoty)

(Týmto sa ospravedlňujem prispievateľke za zneužitie. Viem, že vymazanie nicku je chabá náplasť.)

analyn

prepac, Lucka,zial, aj ja som kedysi bezvyhradne verila Rng, mam tazko choreho muza, cez 4 roky berie aj doplnky, ale zazraky sa nekonaju, boj pomaly prehravame.Rng naozaj neupozornuje na mozne zle kombinacie doplnkov, ktore existuju a su dolezite hlavne u tazko chorych ludi. Ci ti doplnky pomozu neviem, rychle to podla nasich skusenosti nebude, a MUSIS si strazit kontraindikacie mezdi jednotlivymi doplnkami plus tiez medzi doplnkami a liekmi. Pozor na ladviny. Doveruj, ale preveruj, ja som dlho len doverovala, co bola velka chyba. Vela stastia, potrebujes ho.

Shayleen

A dam ribesze sobru radu dobre si to rozmysli ci to s tymi jeho radami skusis ja by som uz bola davno pod zemou. Vies som HIV pozitívna a pn mi radil prestat brat lieky a prejst na jeho tie "zázračné pilulky" pretoze tie lieky kt berem by mi nepomohli vela šťastia

chcem_byt_zdrava

Vazeni diskuteri, temu som zalozila preto, aby ste sa vyjadrovali k osteoporoze v tom pripade, ak ju mate/mali ste ju, liecili ste sa/vyliecili ste sa, co ste brali, co vam pomohlo/nepomohlo, ako ste zmenili zivotny styl atd... Proste, diskusia na urovni s radami a nie hadkami, urazkami, osocovanim, obvinovanim pana RNG.
Ti, ktori ste sa vyjadrili priamo k problemu osteoporozy, dakujem. Bohuzial, ostatni diskuteri ste mi velmi nepomohli, tym vasim utocenim na p. RNG, na ktoreho nazor som bola zvedava aj ja, kedze liecba liekmi mi doteraz nepomohla, ale skor pritazila.
Je na kazdom z nas, ci dame na rady tohto pana alebo nie (niekomu mohli jeho rady pomoct, niekomu nie). Kazdy ma pravo sam sa rozhodnut a zvazit ci brat farmaceutika alebo skusit vit, doplnky. Tak ako sa mylia lekari, moze sa mylit aj pan RNG aj my vsetci. Nikto nie je neomylny a dokonaly. Preto, prosim, neutocte a neobvinujte nikoho a radsej pridavajte vase skusenosti s osteoporozou. Dakujem. Lucka

lombardo1981

Vďaka analyn, ako som dopísala svoj komentár, prasklo to ako mydlová bublina. :) Ale svojho prísľubu sa držať ako kliešť. :D
Ešte ra vďaka. Tentokrát za kompliment. No obávam sa, že si ma skôr ľudia pamätajú ako papuľnatú obludu ako človeka, ktorý tu voľačo poradil. Moje rozhodnutie... :)

V jednom vo svojich komentároch sa RNG dokonale opísal: 24.04.14 23:14
Ale nedbaly, nezodpovedny, somár, to mozu byt aj privlastky vzdelanych aj inteligentnych ludi.

Mňa by zaujímali dve veci:
Ako dlho by "prežil" so svojimi radami v USA.
Ako by reagoval Dr. Mercola na fakt, že sa na neho odvoláva.