Nestastne zalubeny do kolegyne

Príspevok v téme: Nestastne zalubeny do kolegyne
Forumak7906

Jedna sa o jednu moju kolegynu. Nastupila ku nam pred rokom. Predtym studovala a zila 10 rokov v zahranici. Pred spominanym rokom sa vratila spat na Slovensko. Zevraj kvoli rodine. Po istom case, kedy som mal moznost ju blizsie spoznat, som sa do nej zalubil az po usi. Celu tu dobu, kedy je u nas, som k nej mily, pozorny, snazim sa byt v jej blizkosti co najviac. Snazim sa jej obcas pomoct s pracovnymi ale i osobnymi zalezitostami a pod.

Je tu bohuzial pre mna jeden hacik - je zadana(i ked je otazne, ci naozaj). Je to vztah na dialku. On je Nemec. Zo zaciatku to medzi nimi vyzeralo OK, takze ja som sa nemohol snazit o nic viac, i ked som trpel kvoli tomu ako kon. Po case sa asi prejavili problemy suvisiace so vztahom na dialku. Cca v septembri sa s nim rozisla. Aspon to tak vyzeralo. On to vsak prisiel osobne zachranovat na Slovensko. Vyzeralo to, ze sa dali opat dokopy. Uplynulo vsak par tyzdnov a vyjadrila sa, ze je to jej byvaly priatel. Opat som mal nadej. Avsak pred Vianocami si ho priviedla na Vianocny vecierok. Ja uz vobec nechapem, ako to medzi nimi naozaj je.

Mam z nej pocit, ze vobec nevie, co chce. A to nielen v lubostnom zivote ale napr. aj pracovnom. Ja to ciastocne aj chapem. Bola dlho mimo Slovenska, vratila sa do uplne ineho prostredia. Mam taky pocit, ze je teraz v obdobi, ked hlada samu seba, ked rozmysla, co so sebou dalej, cim sa zivit a pod. Je velmi talentovana a sikovna, takze moznosti ma dost.

Ako som uz spomenul, vzdy som sa snazil byt ku nej mily, pozorny, pomahal som jej kde sa dalo a pod. Raz som jej dal najavo, ze mam zaujem aj o nieco viac. Isiel som na to vsak zle a aj nacasovanie nebolo dobre - otvorene som sa jej opytal, ci si vie predstavit, ze by sme niekedy mohli byt aj nieco viac, nez len kolegovia. Bolo to v dobe, ked dala kosom svojmu frajerovi. Ona na to, ze si to odomna ceni, ale ze s kolegom by nechodila. A ponukla sa, ze ma zoznami so svojimi kamaratkami. Dokonca jej najlepsiu kamosku mi chcela dohodit. Asi viete, ako blbo som sa po tomto citil...

Strasne ju chcem. Neviem, co mam robit dalej. Mame medzi sebou pekny kamaratsky vztah. Vazime si jeden druheho, pomahame si, viem, ze ma o mne vysoku mienku. Viackrat sa vyjadrila pozitivne o mne - ze som sympatak, ze som muz, ktory ma styl, a ze som gentleman a pod. Obavam sa vsak, ze z jej strany to hranice kamaratstva neprekacuje.

Ja som z nej uplne mimo. Ani v praci sa mi neda mnohokrat sustredit. Mam jej otvorene povedat, ze ju lubim? Ma to vyznam? Co vy na to?

Dakujem za kazdu radu ci postreh.

Forumak7906

Ano, uz som to tu raz riesil. Ci som sa pohol/nepohol dalej... No to je tazke. Ano, prvykrat ma odmietla, dufal som, ze aj mozno kvoli tomu, ze som ju s tym prekvapil a navyse som jej to povedal v obdobi nie zrovna jednoduchom pre nu samu. Ved kolko bolo pripadov, ze zena najskor odmietla chalana a potom mu dala sancu. Netvrdim, ze aj toto je ten pripad, ale ako to mam vediet naisto? Ja som cakal, kym si to ona nejako poriesi s jej frajerom. Nechcel som sa pokusat rozbijat vztah. Cakal som, ci s nim zostane, a ja musim ist dalej, alebo sa s nim konecne definitivne rozide, a ja budem mat teoreticku sancu posunut to dalej. Lenze co mam robit, ked ona s nim raz je, raz nie je.

len test

ak si najde druhu, da jej tym jasne najavo ze to nemyslel vazne, spravi zo seba uplneho kkta, a ak ho ta baba fakt len testuje, tak uz mu zarucene sancu neda nikdy to je jasne na milion percent

ak by ho nechcela, nebude ho riesit a este mu nejaku dohadzovat podla mna sleduje ako sa chlap bude chovat v roznych situaciach, ona sa rozhoduje

Filip TT

Asi je to väčšinou tak, ako tu ľudia píšu, že odmietnutie je definitíva. Ponúkam ti však moju skúsenosť - mám za manželku ženu, ktorá ma pri prvom náznaku odmietla so slovami, že sa snažím zbytočne, lebo od nej nemôžem nič čakať. Bol som si však istý, že ona je tá pravá od Boha, takže som nemal kam inam ísť. Na prvé rande som čakal 4 roky.

Zo svojej skúsenosti ti môžem poradiť tieto veci:
- keď si jej už raz naznačil, že máš o ňu záujem, viac krát jej to už nehovor, už o tom vie, opakovaním nič nezmeníš
- daj jej úplnú slobodu, môže robiť všetko čo chce, byť s tebou či nebyť s tebou, mať vzťahy aké chce, bez toho aby si to nejak komentoval alebo dal na sebe poznať, že ti to nie je jedno, musí vidieť, že jej odmietnutie berieš úplne vážne a dôsledne
- buď jej istotou - vždy jej pomôž keď je príležitosť, bez toho aby si sa jej vnucoval, maj pre ňu milé slovo a pochopenie, keď ju niečo trápi. Musí vidieť, že napriek tomu, že si odmietnutý, tvoja láska k nej nič neutrpela. Keď sa pýtam manželky, že čo na mne ocenila, tak to, že sa na mňa dalo vždy spoľahnúť.

Nech sa ti darí. :0)

len test

tym ze ho raz odmietla a dohadzovala kamaratku/y ho podla mna "len testovala" / robim to niekedy aj ja.... /

ak sa chlap len tak da odradit, nemyslel to vazne - je to test, skusa ho
ale nemusi to tak byt, jasne, ale moze :)

LMarika

To, že sa ti snažila dohodiť nejaké svoje kamošky, je jasným signálom z jej strany, že ťa nikdy nechcela, nechce a ani chcieť nebude, že jej je nanajvýš nepríjemné, že ju balíš a že sa snaží robiť všetko pre to, aby si ju baliť prestal, no zároveň nezostal sám, lebo keby ťa naozaj chcela, tak by pred kamoškami ani len nepípla o tebe, že vôbec existuješ, aby jej ťa niektorá neprebrala, ale by najskôr s tebou vstúpila do vzťahu a až potom po nejakom čase by ťa s kamoškami zoznámila, oznamujúc im pritom, že si jej priateľ/frajer/(snúbenec?). Zabudni na ňu raz a navždy a hľadaj si inú, v opačnom prípade zostaneš sám. Viem, čo tá žena prežíva, lebo aj ja som zažila situáciu, kedy ma kolega balil a ja som ho nechcela (nechcem nikoho, som introvert a som šťastná, keď som sama) a tiež som mu ponúkala a spomínala všelijaké nezadané sympatické a zlaté kočky, potom ma preradili do inej pobočky a nepracovali sme už spolu a nakoniec, keď som ho po niekoľkých mesiacoch, čo sme sa nevideli, stretla s frajerkou, nebolo pre mňa väčšej radosti :)

adr1a

Chlape. Navodil si mi Deja Vu :D
Vsak toto si uz tu raz riesil. A znova? To znamena ze si ako v bludnom kruhu, nikam si sa nepohol

EXkolegyňa

Fú chlape, ty musíš byť riadne zamilovaný, keď ťa to ešte stále drží. Pamätám si tento tvoj "príbeh" ešte z predchádzajúcich príspevkov. Celkom ma aj zaujímalo, ako sa to s tebou ďalej vyvinulo. A čo ti poradiť? Aj mňa kedysi v práci balil kolega. Snažil sa byť stále v mojej prítomnosti, bol milý a síce mi napriamo nikdy nepovedal, že by ma chcel, ako ty tej svojej, nedalo sa to prehliadnuť. Ja som sa snažila vždy zmeniť tému, obrátiť to na srandu, proste hrala som "slepú, hluchú". Postupne som k nemu začala niečo cítiť, pretože to bol naozaj fajn chlap, tiež gentleman, mal svoje záľuby, bol naozaj šikovný a takí chlapi mi vždy imponovali. A prečo som mu nikdy jeho city neopätovala? No lebo bol KOLEGA a kolega je proste TABU. Nakoniec odišiel z práce a ja som si vtedy uvedomila, že som do neho zaľúbená. A čo som ti tým chcela vlastne povedať? ...asi že pre niektorých ľudí je vzťah s kolegom neprípustný. Možno ťa odmieta naozaj len z toho dôvodu, že si jej kolega, a možno keby ste sa spoznali za iných okolností boli by ste spolu...ale možno to tak nie je a ona nechce od teba viac ako kamarátstvo. Ak to chceš raz a navždy uzavrieť, možno by som to na tvojom mieste ešte raz skúsila. Ale v prípade neúspechu to už nemá ďalej význam skúšať a musíš si ju nejako vyhodiť z hlavy aj zo srdiečka...

Biela.Kobra

Nájdi si inú. Mala som kamaráta, dobrého, milého, nápomocného, ktorý chcel niečo viac, a ja som nechcela. Takto vydržal dva moje rozchody, kým pochopil, že on nepríde nikdy na rad. Dnes je šťastne ženatý a má dve deti. Kamarátime sa naďalej. Dala ti jasne najavo, že ťa nechce. Nebude to ináč ani v budúcnosti.