Nestastne zalubeny do kolegyne

Príspevok v téme: Nestastne zalubeny do kolegyne
Forumak7906

Jedna sa o jednu moju kolegynu. Nastupila ku nam pred rokom. Predtym studovala a zila 10 rokov v zahranici. Pred spominanym rokom sa vratila spat na Slovensko. Zevraj kvoli rodine. Po istom case, kedy som mal moznost ju blizsie spoznat, som sa do nej zalubil az po usi. Celu tu dobu, kedy je u nas, som k nej mily, pozorny, snazim sa byt v jej blizkosti co najviac. Snazim sa jej obcas pomoct s pracovnymi ale i osobnymi zalezitostami a pod.

Je tu bohuzial pre mna jeden hacik - je zadana(i ked je otazne, ci naozaj). Je to vztah na dialku. On je Nemec. Zo zaciatku to medzi nimi vyzeralo OK, takze ja som sa nemohol snazit o nic viac, i ked som trpel kvoli tomu ako kon. Po case sa asi prejavili problemy suvisiace so vztahom na dialku. Cca v septembri sa s nim rozisla. Aspon to tak vyzeralo. On to vsak prisiel osobne zachranovat na Slovensko. Vyzeralo to, ze sa dali opat dokopy. Uplynulo vsak par tyzdnov a vyjadrila sa, ze je to jej byvaly priatel. Opat som mal nadej. Avsak pred Vianocami si ho priviedla na Vianocny vecierok. Ja uz vobec nechapem, ako to medzi nimi naozaj je.

Mam z nej pocit, ze vobec nevie, co chce. A to nielen v lubostnom zivote ale napr. aj pracovnom. Ja to ciastocne aj chapem. Bola dlho mimo Slovenska, vratila sa do uplne ineho prostredia. Mam taky pocit, ze je teraz v obdobi, ked hlada samu seba, ked rozmysla, co so sebou dalej, cim sa zivit a pod. Je velmi talentovana a sikovna, takze moznosti ma dost.

Ako som uz spomenul, vzdy som sa snazil byt ku nej mily, pozorny, pomahal som jej kde sa dalo a pod. Raz som jej dal najavo, ze mam zaujem aj o nieco viac. Isiel som na to vsak zle a aj nacasovanie nebolo dobre - otvorene som sa jej opytal, ci si vie predstavit, ze by sme niekedy mohli byt aj nieco viac, nez len kolegovia. Bolo to v dobe, ked dala kosom svojmu frajerovi. Ona na to, ze si to odomna ceni, ale ze s kolegom by nechodila. A ponukla sa, ze ma zoznami so svojimi kamaratkami. Dokonca jej najlepsiu kamosku mi chcela dohodit. Asi viete, ako blbo som sa po tomto citil...

Strasne ju chcem. Neviem, co mam robit dalej. Mame medzi sebou pekny kamaratsky vztah. Vazime si jeden druheho, pomahame si, viem, ze ma o mne vysoku mienku. Viackrat sa vyjadrila pozitivne o mne - ze som sympatak, ze som muz, ktory ma styl, a ze som gentleman a pod. Obavam sa vsak, ze z jej strany to hranice kamaratstva neprekacuje.

Ja som z nej uplne mimo. Ani v praci sa mi neda mnohokrat sustredit. Mam jej otvorene povedat, ze ju lubim? Ma to vyznam? Co vy na to?

Dakujem za kazdu radu ci postreh.

Filip TT

@pistek a @forumak
Ked si myslite, ze ten dotycny/dotycna je ten pravy/prava, tam treba aj rozlisovat, ci to, co je pre vas to prave sa aj prejavuje v tej pravej osobe. Moze sa totiz stat aj to, ze ste sice nasli to, co je pre vas prave, ale nenasli ste to v tej pravej osobe. Pisem to, lebo toto som najprv zazil aj ja, pisem o tom v tejto teme v prispevku o 22:19 :
www.zdravie.sk

Filip TT

pistek, bola by si ochotna sa so mnou porozpravat sukromne? Nechcem ta o to ziadat ani prosit, len hovorim, ze by ma to potesilo...

pistek

Forumak...to co si 29.12.2015 23:11:48 napisal a aj Filip (predtym aj potom copisal)...tak to iste som citila citim 1x v zivote aj ja k jednemu muzovi..

Filip TT

Bodom zlomu bolo druhe odmietnutie. Ono to bolo tak, ze prvy raz som bol odmietnuty na zaciatku znamosti a potom som sa k nej choval tak ako som ti radil. Cize som to odmietnutie dosledne respektoval. No ale po styroch rokoch som urobil nieco, z coho pochopila, ze ja o nej stale rozmyslam ako o svojej manzelke. No a vtedy mi to povedala dosledne aby som to uz konecne pochopil, ze u nej sa nicoho nedockam a ze ak chodim do partie len kvoli nej, tak nemusim chodit. No a ja som naozaj prestal nacas chodit. No a jej to pocas toho casu prislo luto a ked som sa znovu u nich objavil tak sa mi prihovorila a dala mi sancu....

Filip TT

Jasne ze som nemal ine vztahy :) Myslel som len na nu.
Aby som to ale uviedol na pravu mieru - 5 rokov som stravil v nejakej divnej depresii, 4 roky z toho som ju poznal. V stave tej depresie by ma nechcel nikto a ja by som ani nemohol byt partnerom na vztah. Ako mozete mat vztah s niekym, kto stale mlci. Ja som si to uvedomoval, lubil som ju len tak platonicky a bol som vdacny, ze sa mozem vyskytovat v jej spolocnosti. Jej energia a radost boli nakoniec zrejme hlavnym faktorom, ze som sa z toho postupne dostal.

len test

FilipTT
by ma zaujimalo ci si pocas toho cakania aj ty mal nejake vztahy, chces povedat ze si cele tie 4roky bol sam??

Forumak7906

@Filip TT - nieco podobne citim aj ja - ze je to ta prava, viem, ze to teraz bude zniet naivne, mozno s odstupom casu sa nad tym zasmejem, ale ja niekde vo vnutri citim, ze je to naozaj ta prava, to som nikdy este ku zene necitil, viem si hned tu a teraz predstavit, ze by bola matka mojich deti

blueberryNN

Ja dohadzujem prave vtedy, ak mam dotycneho rada ako kamarata. Nechcem, aby bol sam, mrzi ma, ze ho odmietam, ale fakt ho nechcem ako partnera. Tak si prajem, aby bol s inou.