Nestastne zalubeny do kolegyne

Príspevok v téme: Nestastne zalubeny do kolegyne
Forumak7906

Jedna sa o jednu moju kolegynu. Nastupila ku nam pred rokom. Predtym studovala a zila 10 rokov v zahranici. Pred spominanym rokom sa vratila spat na Slovensko. Zevraj kvoli rodine. Po istom case, kedy som mal moznost ju blizsie spoznat, som sa do nej zalubil az po usi. Celu tu dobu, kedy je u nas, som k nej mily, pozorny, snazim sa byt v jej blizkosti co najviac. Snazim sa jej obcas pomoct s pracovnymi ale i osobnymi zalezitostami a pod.

Je tu bohuzial pre mna jeden hacik - je zadana(i ked je otazne, ci naozaj). Je to vztah na dialku. On je Nemec. Zo zaciatku to medzi nimi vyzeralo OK, takze ja som sa nemohol snazit o nic viac, i ked som trpel kvoli tomu ako kon. Po case sa asi prejavili problemy suvisiace so vztahom na dialku. Cca v septembri sa s nim rozisla. Aspon to tak vyzeralo. On to vsak prisiel osobne zachranovat na Slovensko. Vyzeralo to, ze sa dali opat dokopy. Uplynulo vsak par tyzdnov a vyjadrila sa, ze je to jej byvaly priatel. Opat som mal nadej. Avsak pred Vianocami si ho priviedla na Vianocny vecierok. Ja uz vobec nechapem, ako to medzi nimi naozaj je.

Mam z nej pocit, ze vobec nevie, co chce. A to nielen v lubostnom zivote ale napr. aj pracovnom. Ja to ciastocne aj chapem. Bola dlho mimo Slovenska, vratila sa do uplne ineho prostredia. Mam taky pocit, ze je teraz v obdobi, ked hlada samu seba, ked rozmysla, co so sebou dalej, cim sa zivit a pod. Je velmi talentovana a sikovna, takze moznosti ma dost.

Ako som uz spomenul, vzdy som sa snazil byt ku nej mily, pozorny, pomahal som jej kde sa dalo a pod. Raz som jej dal najavo, ze mam zaujem aj o nieco viac. Isiel som na to vsak zle a aj nacasovanie nebolo dobre - otvorene som sa jej opytal, ci si vie predstavit, ze by sme niekedy mohli byt aj nieco viac, nez len kolegovia. Bolo to v dobe, ked dala kosom svojmu frajerovi. Ona na to, ze si to odomna ceni, ale ze s kolegom by nechodila. A ponukla sa, ze ma zoznami so svojimi kamaratkami. Dokonca jej najlepsiu kamosku mi chcela dohodit. Asi viete, ako blbo som sa po tomto citil...

Strasne ju chcem. Neviem, co mam robit dalej. Mame medzi sebou pekny kamaratsky vztah. Vazime si jeden druheho, pomahame si, viem, ze ma o mne vysoku mienku. Viackrat sa vyjadrila pozitivne o mne - ze som sympatak, ze som muz, ktory ma styl, a ze som gentleman a pod. Obavam sa vsak, ze z jej strany to hranice kamaratstva neprekacuje.

Ja som z nej uplne mimo. Ani v praci sa mi neda mnohokrat sustredit. Mam jej otvorene povedat, ze ju lubim? Ma to vyznam? Co vy na to?

Dakujem za kazdu radu ci postreh.

ivobrick

Never im ze mas sancu. Mozu ti dat rady, aj ti ich davaju, su to dobre rady, ale preco by si mal otocit naruby svoj zivot kvoli jednemu cloveku?
Absolutna blbost ze "vztah na pracovisku nebude fungovat", preco su aj u nas potom pariky? A nieje ich malo. Keby ta chcela, tak by kazdej jednej zene v tvojej praci aj oci vyskriabala aby mohla byt s tebou. Je to len vyhovorka.
Mozno niesi jej typ. Mozno sa jej nepacis, nepritahujes ju. Mozno - a podla mna naisto ta VOBEC nepozna - ty sam to pises.
Na tvojom mieste by som sa tym prestal zaoberat, prestan riesit co si ona o tebe mysli. Vyuzi tu jej ponuku (tie jej kamaratky), nenavadzam ta aby to bolo len kvoli tomu ze budes mat "priatelku" alebo cojaviem co. Stat sa to moze ale aj nemusi. Mozno dopadnes nakoniec ako FilipTT, ale podla mna je sanca malinka. Preco by si sa mal zhadzovat a doliezat za niekym kto o teba nestoji?!

cicmak

s tým platom som to myslel ako vtip už len ten smajlík ti to mohol napovedať. Aj keď dnes už sú aj muži zlatokopi čo idú po prachatých babách :-D Tzv. slaboši

cicmak

s tým platom som to myslel ako vtip už len ten smajlík ti to mohol napovedať. Aj keď dnes už sú aj muži zlatokopi čo idú po prachatých babách :-D Tzv. slaboši

Forumak7906

@cicmak - to s tym platom bol dufam, ze len zart... Neboj, toto nie je ten pripad, plat mam asi 4x vyssi nez ona.

Forumak7906

@cicmak - nechapem, aky je problem vztah na pracovisku. Vo svojom okoli mam kopec parov, ktore tak normalne funguju uz dlhu dobu a bez problemov. Navyse, ak by to bol problem, tak inu pracu si najdem za 3 dni. Ona takisto. Mna aj tak trocha prekvapilo, ked mi povedala, ze ma neche kvoli tomu, ze sme kolegovia. To sa niekto chce ukratit o potencionalne stastie len kvoli praci, toto som fakt nikdy nechapal. Mozno to bola z jej strany len zamienka, kto vie...

No a cim ma zaujla - vsetkym, svojou krasou, osobnostou, talentom, ktory ma, dobrosrdecnostou, ona dokaze rozziarit miestnost uz len svojou pritomnostou.

cicmak

čo je prosím ťa dobré na vzťahu s kolegyňou? Ak by ste sa dali dokopy ostatní kolegovia ale najmä závistné kolegyne vám to budú možno záviedieť lebo čo ak sú tiež do teba. Tým že vám budú závidieť vám začnú robiť zle najmä ženy ženám teda tej tvojej kolegyni.
za ďalšie neviem či je dobré ak budete spolu v práci cca 8 hodín a potom ešte aj po práci spolu tráviť čas nebodaj spolu žiť v jednej domácnosti. Nebudete si časom liezť na nervy?
čím ťa ona tak očarila? Výzorom, správaním, povahou, nebodaj lepším platom či prac. pozíciou? ;-)

lolinka

No a k tebe forumak, ťažko povedať či tam máš šancu. Udivuje ma, že sa vrátila keď má vzťah s Nemcom, to ako chce s ním ďalej fungovať, ako si predstavuje ich budúcnosť, to mi nie je jasné. Nemec sem určite nepôjde, asi ešte dúfa, že si to ona rozmyslí a vráti sa za ním, záleží potom len od nej, či bude chcieť. Skús ju načas prestať baliť, buď k nej naďalej milý, ale nevyhľadávaj jej spoločnosť keď nemusíš. Čo k nej cítiš si jej už povedal, tak teraz to nechaj na ňu. Ak by si mal pocit, že sa o teba začala viac zaujímať, tak to môžeš zase skúsiť, ak ťa bude stále ignorovať, tak to nechaj tak.

Kýčera

-Filip, máš krásne meno, žiješ v krásnom meste, si citlivý,... tak sa prestaň trápiť, to nikam nevedie. Čo bolo, bolo, nechaj minulosť minulosťou, ži pre prítomnosť. Sme len ľudia, nik z nás nie je dokonalý, každý robíme malé, veľké chyby, dostávame kopance od života,... Toto všetko sa nám deje len preto, aby sme sa z toho poučili, pochopili a tie chyby neopakovali. Ak si prejdem tému, ozvem sa Ti ešte.
- Niekedy treba veci prijať také aké sú, ak sa nedajú zmeniť, nechať odísť to, čo odísť má a byť pripravený na nový začiatok. "Až príde ten pravý vzťah, tak to určite poznáš. Ten bude tvoj život zjednodušovať, a nie komplikovať!", B. Nicole.