Nestastne zalubeny do kolegyne

Príspevok v téme: Nestastne zalubeny do kolegyne
Forumak7906

Jedna sa o jednu moju kolegynu. Nastupila ku nam pred rokom. Predtym studovala a zila 10 rokov v zahranici. Pred spominanym rokom sa vratila spat na Slovensko. Zevraj kvoli rodine. Po istom case, kedy som mal moznost ju blizsie spoznat, som sa do nej zalubil az po usi. Celu tu dobu, kedy je u nas, som k nej mily, pozorny, snazim sa byt v jej blizkosti co najviac. Snazim sa jej obcas pomoct s pracovnymi ale i osobnymi zalezitostami a pod.

Je tu bohuzial pre mna jeden hacik - je zadana(i ked je otazne, ci naozaj). Je to vztah na dialku. On je Nemec. Zo zaciatku to medzi nimi vyzeralo OK, takze ja som sa nemohol snazit o nic viac, i ked som trpel kvoli tomu ako kon. Po case sa asi prejavili problemy suvisiace so vztahom na dialku. Cca v septembri sa s nim rozisla. Aspon to tak vyzeralo. On to vsak prisiel osobne zachranovat na Slovensko. Vyzeralo to, ze sa dali opat dokopy. Uplynulo vsak par tyzdnov a vyjadrila sa, ze je to jej byvaly priatel. Opat som mal nadej. Avsak pred Vianocami si ho priviedla na Vianocny vecierok. Ja uz vobec nechapem, ako to medzi nimi naozaj je.

Mam z nej pocit, ze vobec nevie, co chce. A to nielen v lubostnom zivote ale napr. aj pracovnom. Ja to ciastocne aj chapem. Bola dlho mimo Slovenska, vratila sa do uplne ineho prostredia. Mam taky pocit, ze je teraz v obdobi, ked hlada samu seba, ked rozmysla, co so sebou dalej, cim sa zivit a pod. Je velmi talentovana a sikovna, takze moznosti ma dost.

Ako som uz spomenul, vzdy som sa snazil byt ku nej mily, pozorny, pomahal som jej kde sa dalo a pod. Raz som jej dal najavo, ze mam zaujem aj o nieco viac. Isiel som na to vsak zle a aj nacasovanie nebolo dobre - otvorene som sa jej opytal, ci si vie predstavit, ze by sme niekedy mohli byt aj nieco viac, nez len kolegovia. Bolo to v dobe, ked dala kosom svojmu frajerovi. Ona na to, ze si to odomna ceni, ale ze s kolegom by nechodila. A ponukla sa, ze ma zoznami so svojimi kamaratkami. Dokonca jej najlepsiu kamosku mi chcela dohodit. Asi viete, ako blbo som sa po tomto citil...

Strasne ju chcem. Neviem, co mam robit dalej. Mame medzi sebou pekny kamaratsky vztah. Vazime si jeden druheho, pomahame si, viem, ze ma o mne vysoku mienku. Viackrat sa vyjadrila pozitivne o mne - ze som sympatak, ze som muz, ktory ma styl, a ze som gentleman a pod. Obavam sa vsak, ze z jej strany to hranice kamaratstva neprekacuje.

Ja som z nej uplne mimo. Ani v praci sa mi neda mnohokrat sustredit. Mam jej otvorene povedat, ze ju lubim? Ma to vyznam? Co vy na to?

Dakujem za kazdu radu ci postreh.

Filip TT

@Kycera
Trapi ma, ako som vyuzil ten cas co mi bol dany, inak nemam nic proti tomu, ze starnem. Keby som mal za sebou plodny zivot, mohol by som byt kludne den pred smrtou.

lolinka

Kamuška to je hrozné jak sa k tebe správa, ja na tvojom mieste by som takéhoto chlapa opustila. Aj ty môžeš nájsť niekoho, kto ťa bude milovať. Ale máš pravdu, že muži si veľmi často začínajú vzťahy, hoci ešte nie sú vyliečení z ex. Potom im tie nové vzťahy krachujú. Mne sa to stalo hneď 2x, že som si začala s niekym, kto stále miloval svoju bývalú. Je to ťažké byť na druhej kolaji a pre tú novú ženu dosť veľké utrpenie.

Filip TT

@kamuska
to je smutne, co prezivas v manzelstve. Tvoj manzel nerespektuje vase manzelstvo a manzelstvo tej druhej. Keby vo svojej manzelke videl zenu, ktoru mu pripravoval Boh od stvorenia sveta, sam by si strazil svoje srdce a radsej sa vyhybal kontaktu s tou druhou, ak by ho to malo vyrusovat., Svojim vedomym rozhodnutim, by CHCEL patrit tebe. Skala, na ktorej stoji manzelstvo, je vedome rozhodnutie.

Takto trpis ty a trpi aj on. Hej, musi to byt pre neho utrpenie, ked zije v manzelstve, s ktorym nie je stotozneny. Skus na neho takuto vec. Ked sa s nim rozpravas o vasom vztahu, skus nezdoraznovat ako trpis ty, ale urob male sebazaprenie a empaticky mu vyjadri pochopenie ako trpi on. Mozno sa otvori a pohovori s tebou o tom vztahu k nej. Tym sa stanes jeho dovernejsou kamaratkou ako je ona. Nesmie byt ona ta u ktorej riesi vas vztah, ale ty musis byt ta, u ktorej sa riesi jeho vztah k nej. Neviem, ci mi rozumies. Musis najprv prist k nemu blizsie ako je ona, aj ked ta to zranuje. Ty musis byt tym domovom, kde je pochopeny. Potom mu mozes navrhovat, ze obnovite svoje manzelstvo, tak aby ste boli sebe ti pravi.

Kýčera

Filip, no tak máš o päť viac a bývaš v krásnom meste. Čo tam po našich rokoch, vek je len štatistický údaj. Dôležitejšie je, že vyzeráme mlado, mladosť vyžarujeme a aj sa tak cítime. A aj to, že sa neberieme príliš vážne, dokážeme si urobiť srandu aj zo seba, aspoň čo sa mňa týka...

Filip TT

@Kycera no na to, co som napisal v tom prispevku som bol nuteny prist naozaj v 25, lebo to riesilo moju situaciu. Teraz mam vsak o dost viac ako 35, mam deti teenagerov. Ja som ti inak tiez odhadoval o desiatky rokov menej ako mas ;)

Kýčera

Filip TT, Ty sa nezdáš, ale triafaš klinček po hlavičke! Len som prechádza okolo bez toho, že by som čítala čo i jediný príspevok okrem toho Tvojho o 1:50:16 a názvu témy, no musím Ti povedať, že si vyslovil životnú pravdu. Mala som Ťa za mladého muža okolo 25, ale Ty musíš byť mladý zrelý muž okolo 35.

Kamuška

Ja si myslím, že vaše rady o tom, aby sa na túto dámu vykašľal a našiel si nejakú inú sú nespravodlivé voči tej ďalšej žene. To hovorím z osobnej skúsenosti. Tiež som teraz vydatá za chlapa, ktorý predo mnou chodil so ženatou madam, ktorá (údajne) nebola spokojná v manželstve. Oni dvaja spolu chodili aj sexovali, ale nikdy spolu nebývali, ani inak oficiálne nežili lebo ona bola vydatá a ten ich vzťach bol tajný. Po istom čase sa ona dotyčná madam rozhodla, že radšej zostane so svojím manželom. Ale aj tak sa bavili s tým mojím budúcim cez Facebook kde ona sa ho pýtala otázky ako napr. či sa mu páči na nejakej fotke a on jej písal veci ako že je sexy, a taj. Toto všetko sa stalo predtým než som ho ja osobne poznala (ju som osobne nepoznala vôbec, len neskôr som raz bola na nejakej spoločenskej akcii kde bola aj ona, a tam mi ju chcel predstaviť ako svoju kamarátku, ale k tomu nedošlo lebo ona si ma nevšímala, pozdravila sa len s ním). Potom (asi po roku od ich rozchodu) som ho stretla ja a z jeho iniciatívy sme začali spolu chodiť (myslím to tak že síce aj mne sa on páčil, ale prvé kroky a záujem o mňa prejavil viac on, aj on bol ten čo ma prvý pozval na rande). Potom ako sa jeho teda už bývalá pani priateľka dozvedela že sme spolu začali chodiť (ako som neskôr zistila, hneď sa jej s tým bežal pochváliť na Facebook) sa zrazu začala oňho zaújmať, písala mu cez Facebook správy že čo robí priateľka, sa mu so mnou darí, či ho "poslúcham" (neviem či to bolo myslené hovorovo, alebo ako vtip alebo vážne v zmysle že mu chcela naznačiť že on má byť v našom vzťahu pánom), apod. Ja som síce vedela že on mal predo mnou vzťach s vydatou ženou, ale vôbec som nevedela že práve toto bola ona, tvrdil mi že to je iba jeho kamarátka (až neskôr som zistila pravdu). On bol (aj stále je) podľa mňa do nej neskutočne zamilovaný, a tak teda keď sa ona začala o neho zrazu takto nenápadne "kamarátsky" zaujmať, tak zrazu som už mu bola na obtiaž, nemal na mňa čas, apod. ... Na začiatku som mu verila že je to len nejaká kamarátka, po tom ako som zistila skutočnosť (že je to jeho bývalá milenka ktorá sa s ním rozišla ale potom zostala v aktívnom kontakte) a videla som ako milo sa k nej správa v porovnaní so mnou, tak ma to strašne zranilo a ublížilo. Jeho reakcie boli že ona je tá dobrá ktorá mu pomáhala s jeho koníčkom (to som robila aj ja, ale u mňa sa to akosi neregistrovalo), že ona je chudinka o ktorú sa jej manžel nezaujmal (myslím že on o mňa prejavuje oveľa menší záujem, ale to ho netrápi). Potom neskôr, keď už sme boli zosobášení a ja som sa dozvedela pravdu, mi ešte vynadal, že kvôli mne si ho ona vymazala spomedzi priateľov na Facebooku. Takže suma sumárum, iba mi tým aj s jeho "kamarátkou" ublížil. Mal zostať navždy sám, aby mohol byť jej k dispozícii kedykoľvek si to ona zmyslí, alebo kedykoľvek sa ona bude nudiť, nie si k sebe pútať niekoho koho potom bude iba ignorovať, zanedbávať, kritizovať, posmeškovať sa mu, a komu neprizná jedinú pozitívnu kladnú črtu zatiaľ čo jeho milenka je pre neho alfa a omega a bohyňa. Takže aj pre zakladateľa tejto témy, želám ti aby si bol čestnejší a radšej buď do konca života sám a opustený a len dúfaj v nádej tvojej hviezdy, ako by si mal ublížiť niekomu inému (nezainteresovanému), tým že si ho dočasne namotáš okolo prsta aby si sa necítil osamotený keď je tvoja hviezda práve zaneprázdnená iným vzťahom.