sachovanka A to si len v lekarni vypytam zinkovu mast? To je iba jedna? Asi som trapna teraz, ale ozaj som take nieco nikdy doma nemala.
Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč
Ano, zinkova mast sa da pouzit aj na popraskanu alebo pokukanu pokozku na rukach. Funguje ako ochranna vrstva, pomaha zmiernit zapal, podporuje hojenie a chrani pred dalsim vysusenim alebo infekciou :-)
Fuha, tak to nie je nic prijemne potom. Nemohla by na to pomoct zinkova mast napriklad? U mna je to take univerzalne, ze ju na vsetko pouzivam :D
ja mam napriklad alergiu na rukach, neviem ci je to na chlad alebo na co, ale v zime mi normalne pukala koza do krvi. jasne, ze som sa snazila viac si ich kremovat, hlavne ak som isla von, ale niekedy sa proste stalo, ze som ohla prsty a pukla mi koza. tak som zacala davat pozor aj na cistiace prostriedky a nosit rukavice ovela viac.
Presne, nie je na skodu sa najskor poinformovat, aby si sa vobec vedela zorientovat. Nech ide o problemy s inkontinenciou alebo cokolvek ine :)
taketo rady mi proste dokazu zuzit vyber, viem sa v tom minimalne orientovat. potom si uz podla potrieb vyberiem to svoje, lebo ved kazdy clovek je iny, niekto ma alergie a tak....
Urcite. Lebo tych produktov je proste vela, naozaj vela, ze aj keby to mas vsetko vyskusat, tak to by trvalo a tazko potom aj posudit mozno, ze co bolo ake fajn a co kde bolo zle. Takto aspon ten vyber vies nejak zuzit.
presne kvoli takymto rada je fajn, ze su tieto fora, kde z vlastnych skusenosti ludia vedia poradit. vie sa tak predist roznym neskorsim problemom. pripadne sa vie urychlit hojenie, ak teda bereme do uvahy tu mast.
Veď áno, lebo tak keď robia s takýmito pacientmi denno denne, tak to už vedia asi, čo funguje a čo moc nie. Takže takéto rady ja oceňujem.
to je dobrá informácia o tej masti, myslím, že sa to naozaj zíde asi každému.
Inkontinenciu moču možno vo všeobecnosti definovať ako stratu schopnosti vedome udržať moč, a tak určovať okamih vyprázdnenia. Ide teda o nechcený mimovoľný únik moču, spôsobený stratou schopnosti vôľovo zadržiavať moč. Aké sú možnosti liečby?