Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč

Táto diskusia patrí k článku: Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč
Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč

Inkontinenciu moču možno vo všeobecnosti definovať ako stratu schopnosti vedome udržať moč, a tak určovať okamih vyprázdnenia. Ide teda o nechcený mimovoľný únik moču, spôsobený stratou schopnosti vôľovo zadržiavať moč. Aké sú možnosti liečby?

smialala

tie materialy sa asi velmi lisit nebudu si myslim. ale ano, isto treba vyskusat, nemusi kazdemu sadnut to iste. to myslis teraz take tie klasicke inkontinencne, ze staci ti dat si to spodne pradlo, ze uz tam nemusi ist vlozka?

zancicka

grica myslíš, že to je jediné, čo treba vedieť? ja by som povedala, že je tam toho oveľa viac, však aj nie všetky maxi menštruačné vložky ti sadnú, vyhovujú. myslím, že najlepšie je odskúšať aj jednotlivé značky, materiály.

grica

mironella Ja by som sa len opýtala, že či tie vložky sú všetky rovnaké čo sa týka veľkosti? Vieš, že či sú denné, nočné, slipové....

palinocka

zamkysima jasne, ze sa za nieco take clovek nemusi hanbit. dnes sa o tom dokazeme normalne rozpravat nastastie. ako aj ine zdravotne komplikacie, uz sa konecne o tom nemlci, ale bere sa to ako bezna vec, ktoru proste kazdy nejaku ma ?

zamkysima

ale je dobre, ze teraz to zacina byt inak. lebo su to vacsinou take veci, o ktorych treba hovorit. ved ani tej inkontinenci nic nie je. akoze za co by sa musel clovek hanbit. ved to nie je jeho vina, ze sa to deje.

kamilla

naši rodičia sú presne tá generácia, kedy sa o takýchto veciach vôbec nehovorilo. všetko sa tajilo, resp. neriešilo nahlas. ja to vidím, keď sa o niečom rozprávame s kamoškami, tak všetci to tak mali väčšinou.

sissiny

Ci az takto by som to nazvala, to neviem. Ale mas pravdu, kedysi to bolo nieco hrozne a boh ta chran, ak si verejne o tom niekde hovorila. Alebo aj o menzese napriklad, to moja mama je aj teraz taka, ze nech som ticho, ze co to rozpravam, ze budu na nas pozerat ludia. A nech pozeraju, ked chcu, ved je to normalna prirodzena vec.

palinocka

myslim, ze je super, ze sa pytas. konecne to je tema, o ktorej sa nebojime hovorit. nie ako kedysi, aj v lekarni sa clovek hanbil spytat, teraz sa to uz koncne odtabuizovalo?

Chrisiana

A kolko ma mamina rokov? Neda sa s tym nic robit? Prepac, ze tolko otazok, ale mam pocit, ze tiez tam spejem, tak by som sa rada dozvedela nejake veci aj od ostatnych, ktori to maju podobne.

emmi7

Dúfam, že to bude veľmi v neskorom veku. Nerada by som mala teraz už problémy. Vidím to na mamine, aké je to aj na psychiku, aj celkovo problematické sa s tým zmieriť.