Chrisiana to vobec netusi, neviem, ci by sa inkontinencia objavila aj sama od seba, ci to ten zapal nejako urychlil, nezamyslala som sa velmi nad tym. Proste som riesila, co prislo.
Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč
ja by som vam odporucila na tieto problemy samozrejme cvicenie a konzultaciu s lekarom, ale co vie spohodlnit fungovanie, tak to su istotne inkontinencne nohavicky, alebo teda slipy, pre panov.
A to ti vsetko stacilo k tomu, aby si sa po par tyzdnoch toho zbavila? To je ale super, aspon nejaku nadej teda mam...
- mamita1 - Ja som mala nieco podobne po antibiotikach a tiez som najprv nechapala, ci to spolu suvisi. U mna to bolo nastastie len docasne, ze po dobrati liekov sa to postupne ukludnilo, ale trvalo to par tyzdnov, kym sa to dalo uplne do normalu. pomohlo mi viac pit, davat si pozor na drazdive veci (kava, silny caj) a hlavne som si dala probiotika, aby sa ta rovnovaha trochu napravila. tiez som sa snazila neodkladat wc, lebo to to vedelo este zhorsit.
Ako si ju riešila? Podarilo sa to aj vyriešiť? Lebo čo viem, tak ono to vie byť celkom trvalý problém...
yliwiana jasné, pôvodne mi nasadil lieky na iný problém, ale tak popri to som riešila aj inkontinenciu.
Niektoré antibiotiká môžu dráždiť močové cesty alebo mechúr, meniť rovnováhu baktérií, a u citlivých osôb (najmä starších) sa môže dočasne objaviť častejšie močenie alebo menší únik moču. Preto sa aj odporúča sledovať, či sa stav zlepší po dokončení liečby antibiotikami, a prípadne sa poradiť s lekárom :)
A myslis, ze to malo akoze suvis?
Mojej mamine dali antibiotika, ked jej liecili zapal mocoveho mechura a popri nom sa jej spustila aj inkontinencia.
syliwiana - Presne tak, antibiotiká riešia skôr zápal alebo infekciu, nie samotnú inkontinenciu. Vložky sú skôr praktické riešenie na bežné fungovanie, hlavne keď ide o menšie úniky. A je pravda, že niektoré sú oveľa pohodlnejšie ako klasické. Alebo aj inkontinenčné spodné prádlo je super, to ani nevieš, že máš nejaké také špeciálne na sebe.
Inkontinenciu moču možno vo všeobecnosti definovať ako stratu schopnosti vedome udržať moč, a tak určovať okamih vyprázdnenia. Ide teda o nechcený mimovoľný únik moču, spôsobený stratou schopnosti vôľovo zadržiavať moč. Aké sú možnosti liečby?