Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč

Táto diskusia patrí k článku: Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč
Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč

Inkontinenciu moču možno vo všeobecnosti definovať ako stratu schopnosti vedome udržať moč, a tak určovať okamih vyprázdnenia. Ide teda o nechcený mimovoľný únik moču, spôsobený stratou schopnosti vôľovo zadržiavať moč. Aké sú možnosti liečby?

adikee

Pri inkontinenčných vložkách sú podľa mňa dôležité hlavne údaje o savosti, ktoré výrobcovia bežne uvádzajú. Samozrejme, každému môže vyhovovať niečo iné podľa toho, aký typ úniku rieši a akú má potrebu ochrany. Ťažko asi presne odhadnúť, koľko komu unikne za deň, skôr treba skúsiť podľa vlastnej skúsenosti, že si vyskúšaš pár typov. Veď vieš si nechať poslať vzorky.

alexina

a ktore mate na mysli, dievcata? lebo co som ja pozerala, tak normalne na nete su k tomu informacie uvedene. neviem ale ci to viete posudit, ze kolko vam unikne behom dna alebo teda nejakeho ineho intervalu...

prieskumnicka

- zuzisima - Presne. Tu sa mozes tak slobodnejsie opytat a nemusis sa hanbit, ze bude niekto na teba divne pozerat. Som prekvapena, ked som riesila nejake veci aj v minulosti, ze vela ludi sa naslo so skusenostami a vedeli sa podelit o ne.

zuzisima

zamkysima ja si myslim, ze na to presne tieto diskusie su, ja som za ne velmi rada, lebo sa dozviem veci, co by mi bezne asi v lekarni nepovedali, alebo aj veci, co by ma nenapadli.

zamkysima

stacilo ti pouzivat iba nohavicky, ci aj tu vlozku si si este do nich davala? sry, ak to je moc intimna otazka nahodou.

hrudacka

ano, presne toto poznam. ja som si tiez urcity cas pomahala inkontinencnymi spodnymi nohavickami molicare, hlavne ked som este nemala veci uplne pod kontrolou. dalo mi to taký pocit istoty, ze som nemusela stale riesit, co a ako, hlavne ked som bola vonku alebo aj pri tom cviceni. viac sustredit na samotne cviky a postupne som videla, ze sa to zlepsuje.