Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč

Táto diskusia patrí k článku: Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč
Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč

Inkontinenciu moču možno vo všeobecnosti definovať ako stratu schopnosti vedome udržať moč, a tak určovať okamih vyprázdnenia. Ide teda o nechcený mimovoľný únik moču, spôsobený stratou schopnosti vôľovo zadržiavať moč. Aké sú možnosti liečby?

marianina

Kde nájdem nejaké cviky ako tento nepríjemný stav zlepšiť? Máte skúsenosť? Podľa čoho zvyknete cvičiť?

zancicka

hlavne s tým treba v čas začať pracovať, hneď keď človek spozoruje prvé príznaky. to je tiež dôležité.

sinka

@mironella nie vzdy sa tomu da predist, to je pravda. inkontinencia sa moze objavit z roznych dovodov, niekedy po porode, niekedy pri oslabeni panvoveho dna, niekedy pri hormonalnych zmenach, ale pokojne aj bez jasnej priciny, takze clovek ani nemusi presne vediet, co to spustilo. dolezite je, ze sa s tym da pracovat.

Lupienok554

mironella nie vsetkemu sa da predchadzat, ak teda narazas na inkontinenciu, lebo mne sa napriklad spustila, a dodnes netusim, cim som si ju sposobila.

liah33ra

Je dolezite najst vhodne pomocky pre svoju pokozku, lebo potom to nie je sranda, ked sa clovek vysype. Su na to sice maste, ale vie to byt riadne neprijemne.

Darla111

Ja som skúsila tie vložky, čo tu niekto dávnejšie dával a musím povedať konečne. Konečne niečo, čo mi sadlo a nebola som z toho hneď vyhádzaná. Dokonca som si aj tú ich masť kúpila a paráda.