tak ty si ten lepší prípad, hoci to pokazíš zanedbávaním, aspoň sa v konečnom dôsledku priznáš. lebo inak by to viedlo ku katastrofe. aj keď chváliš tie vložky, istotne by si nebola rada, ak by si ich musela nosiť do konca života.
Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč
No to teda nepochvalil. Ja som taka blba, ze ja sa priznam, vsetko priznam, neviem sa nejak vyhovarat a ani zapierat. Najskor si davala normalne na menzes este posledne a potom som si kupila priamo na inkontinenciu MoliCare (take ruzove balenie to je, ak by niekto nahodou potreboval, tak tieto odporucam) a mam pocit, ze to bolo s nimi lepsie ako s normalnymi vlozkami. No ale aby som sa vratila k tomu doktorovi, tak tvaril sa kadejako, ale potom som si dala povedat a uz som robila, co bolo treba, aby to rychlo odznelo.
och preboha, to si si teda riadne zavarila. esteze si si nepridruzila dalsie komplikacie, ved to nie je sranda sa takto zahravat so zdravim. urcite ta aj lekar nepochvalil....ci si sa mu radsej nepriznala? A to co za vlozky si si davala, klasicke?
No z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze ked som mala prvy raz takyto zapal, tak som bola proste krava a trvalo dlho, kym som sa toho zbavila. Aj lieky som brala, ale ja som odmietala chodit na WC, lebo to boli ukrutne bolesti, takze svojou hlupostou sa mi ta liecba predlzila. Ja som si davala aj pre istotu taketo vlozky vtedy, lebo som nevedela, ci mi necvrkne niekedy.
To mi pride uz prehnane, ze by zapal mocoveho mohol sposobit inkontineciu, vsak to si hned kazdy riesi, to su bolesti. Takze do takeho stavu sa to zrejme nikdy nedostane, aby mal niekto unik mocu....
Áno, môže to spolu súvisieť. Najmä ak sa zápal zanedbá, môže to mať ďalekosiahlejšie následky. Ak sa však včas podchytí, dočasná inkontinencia sa väčšinou dokáže postupne vyliečiť. Dôležité je doliečiť zápal do konca, piť dostatok tekutín a po vyliečení posilniť panvové dno.
ja si myslim, ze to moze suvisiet. najma ak sa zapal zanedba, moze to mat dalekosiahlejsie nasledky. ale ak sa to vcas podchyti, docasna inkontinencia sa dokaze pomaly vyliecit ?
Baby, ale nepletiete nahodou jablka s hruskami? Ci ju zacala akoze trapit inkontinencia a z toho sa zistilo, ze ma zapal mechura?
Mojej mamine to tak nenapadne zacalo. Tiez prechladla a dlho odkladala navstevu lekara, postupne az zapal mocoveho chytila a ked k tomu pripocitame vek, problem bol na svete...
- Kiara6 - ale to nebolo spojene s inkontinenciou, ci ano?
Inkontinenciu moču možno vo všeobecnosti definovať ako stratu schopnosti vedome udržať moč, a tak určovať okamih vyprázdnenia. Ide teda o nechcený mimovoľný únik moču, spôsobený stratou schopnosti vôľovo zadržiavať moč. Aké sú možnosti liečby?