Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč

Táto diskusia patrí k článku: Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč
Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč

Inkontinenciu moču možno vo všeobecnosti definovať ako stratu schopnosti vedome udržať moč, a tak určovať okamih vyprázdnenia. Ide teda o nechcený mimovoľný únik moču, spôsobený stratou schopnosti vôľovo zadržiavať moč. Aké sú možnosti liečby?

Kiara6

Veď áno, len si neviem predstaviť, čo po tom s tým prádlom, keď ti nesadne veľkostne napríklad. Také veci sa asi vrátiť späť nedajú.

palinocka

aj ja si myslim, ze dolezite je, ze sa to uz neberie ako nejake tabu. kedysi by sa clovek hanbil co i len opytat v lekarni, dnes je uz tolko moznosti a pomocok, ze sa s tym da fakt dostojne fungovat.

barborica

Mne je to sympatické, keď sa hovorí aj verejne o témach, ktoré sa kedysi vôbec neriešili, ale vždy tu proste boli, sú aj budú. No ale niektorí sa s tým nevedia stotožniť, ale to už nie je moja starosť :-) Čo sa tej inkontinencie týka, tak aj v rádiu som počula reklamu na Molicare prádlo v tejto súvislosti :-)

palinocka

to suhlasim, ze zalezi aj od priciny, niekedy ale pomozu len cviky napriklad, niekedy medikacia, ale hlavne je fajn, ze uz sa o tom hovori ovela viac ako kedysi a clovek tak nemusi mat pocit, ze je v tom uplne sam. :)

barborica

To asi záleží aj čo je príčinou tej inkontinencie, v niektorých prípadoch to liečiteľné bude, alebo minimálne také, že sa dá dosiahnuť zlepšenie. To inkontinečné prádlo má uľahčiť a spríjemniť fungovanie s týmto problémom a myslím si, že sa to dá. Však pri bežných činnostiach sa dá fungovať úplne normálne.

klamira

nuž, tak to musí brať daný človek tak ako každý, kto má zdravotný problém. vždy je tam proste nejaké to obmedzenie.

Lupienok554

Tak pride mi to ako dost velka diskriminacia v tom pripade. Aj mamina ma s tymto problem, ale tak ju ani netrapi, ze na tie kupaliska nechodi, len ak sa to tyka aj mladsich, pride mi to take smutne, ze sa to riesit neda. Alebo mozno nejakymi liekmi, neviem.

prieskumnicka

- Lupienok554 - Ono to je v prvom rade zdravotnicka pomocka, nemyslim si, ze takto zdravotne znevyhodneni ludia chodia po kupaliskach.