smialala prvotná návšteva je vždy u obvodného lekára, lebo k veľa odborníkom treba aj odporúčanie. ja som skôr myslela to, keď ide človek priamo iba na kontrolu s chronickým ochorením, vtedy čakať medzi chorými alebo dokonca vonku v mrazoch, je úplne iný level.
Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč
tak asi by sa to malo v prvom rade riesit s obvodakom a potom ten ta posle uz kam bude treba. ale mna sa aj gynekolog pyta, ci nemam taketo problemy. predsa len aj po porode, aj vekom, no kadejake mozu byt priciny. toto je napriklad za mna velmi dobre, ze si vies zadarmo objednat na skusku tie pomocky. tym padom nemusis nikde vyckavat, kym sa ti dostane pomoci a vies hned v case riesit situaciu.
alexina nieco sa da. Ked ides k lekarovi a vidis ciselka, alebo vies, ze teda byva plna cakaren do poradia, tak si vyhladam ineho z oboru, ktory potrebujem. Aspon tak som to robila ja. Nejde to u vsetkych lekarov tak jednoducho, ale nakoniec sa vzdy dopracujem k aspon prijatelnejsiemu systemu.
no len to vies aj dopredu, kde sa kolko caka? objednavala si aj tieto inkontinencne zalezitosti z netu?
mamita1 ja sa snažím všetkých lekárov postupne vyberať tak, aby som ušetrila čas v čakárni. Je to smutné, ale nemám čas a ani chuť niekde vysedávať. Všetko tak postupne robím, buď prejdem na online objednávanie aj oblečenia, liekov, proste všetkého, alebo zmením jednoducho to, čo nejde.
emmi7 Pokiaľ sa dá, tak ja sa objednávam, aj keď si to mám zaplatiť. Ale absolútne nemám rada niekde vyčkávať a zabíjať tým čas, ktorý viem využiť užitočnejšie. Aj lekárni som strašne dlho minule bola napríklad. Ja viem, že je veľa chorých, ale aby som 20 minút čakala v lekárni? A to len na voľnopredajné veci? No nabudúce to etabletka, vasalekaren alebo nejaká ďalšia istí :-D
45sara45 presne si to vystila. aby si sa chora dostala k lekarovi, musis ochoriet este viac. alebo stat v bolestiach.
Ano, uplne suhlasim, je to frustrujuce. Moderne riesenia by ale velmi pomohli. Vsetkym, napriklad aj ludom s inkontinenciou, ktori nemusia stat vonku v zime hodiny, len aby sa dostali k lekarovi. To isto tomu zdravotnemu stavu nepomaha. Trochu viac digitalizacie a efektivity by naozaj pomohlo vsetkym.
mamita1 k tomu, čo sa tu deje v tejto krajine, je asi aj škoda sa vyjadrovať. Naozaj to tak je, že namiesto napredovania, nielenže stojíme na mieste, ale mám pocit, že cúvame. Však aj keď si pozriem, ako sa napríklad dá dostať k niektorým lekárom, v tejto dobe veľa z nich používa papierové čísla alebo podobné časenky, na ktoré si v zime ľudia musia vystáť radu vonku pred budovou.
To si veľmi pekne vystihla. Každý deň sa dopočujem alebo dočítam niečo, čo ma v tom len utvrdí. Že by sme si tu my žili ten klídek pohoda život, že všetko je fajn a nemáme sa kam ponáhľať? No bodaj by to tak bolo a mohli by sme si to dovoliť. Veď iné krajiny bežne už zavádzajú rôzne hygienické potreby pre ženy zdarma napríklad. A tu? Tu konsolidujeme a berieme aj to málo...
Inkontinenciu moču možno vo všeobecnosti definovať ako stratu schopnosti vedome udržať moč, a tak určovať okamih vyprázdnenia. Ide teda o nechcený mimovoľný únik moču, spôsobený stratou schopnosti vôľovo zadržiavať moč. Aké sú možnosti liečby?