Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Strach z neistej buducnosti

Príspevok v téme: Strach z neistej buducnosti
triandafilia

Ahojte.. dlho rozmyslam nad tym ci sa podelit so svojim strachom. Mam 33 r, priatel ma 31 a sme spolu rok a pol. Ja osobne sa nejak necitim este na deti ani nic ale musim sa priznat ze ma trosku stresuje to ze vela mojich znamych uz deti maju alebo sa chystaju alebo sa vydavaju alebo sa stahuju s priatelmi pod jednu strechu. Nedavno mi moja velmi dobra kamoska povedala ze jej priatel jej to po 3! mesiacoch navrhol. A mne je smutno. My o tom este ani nerozpravame. Aj ked je pravda ze sa o mna stara, vela casu travime spolu, takmer kazdy den a ak nie sme kazdy den spolu tak viber, kazdu hodinu, tel. a tak. Poznam jeho rodinu, priatelov. Urcite nepatrim medzi zeny ktore nutia svojich priatelov do niecoho takeho al. "narazaju" na takuto temu. Vsetky moje byvale vztahy boli blizko ku svadbe nakoniec som sa s nimi rozisla lebo som necitila ze chcem s nimi byt na cely zivot, nebola som natolko stastna. Teraz ale som, mame pekny kludny vztah, bez hadok, s porozumenim atd.. ktory nas oboch naplna. Baby co mam robit. Napada mi iba jedine - ze tomu dam este taky pol rok a ak nenavrhne nic ohl. spolubyvania tak to asi ani nikdy neurobi a tak sa s nim rozidem. Sama nedokazem a ani nechcem navrhnut spoluzitie a buducnost. Stresuje ma to, boli ma z toho zaludok. Mozno je navine jeho vek, je to prvy krat kedy mam mladsieho partnera ale v porovnani s byvalymi ktori obli starsi odo mna aj o 8 rokov je neporovnatelne zrelejsi a seriozny. Obaja mame dobru pracu a nic nam nechyba. Prosim poradte, budem cakat na vase nazory lebo uz naozaj neviem ako to riesit..len mi nehovorte aby som to prediskutovala s nim to urcite nie. Prosim aj muzsky pohlad. Vopred dakujem

Filip TT

Triandafilia, ty si si podľa mňa vytvorila svet, kde sa partnerom tak zamotá hlava, že sú presvedčení o blízkej svadbe a potom ich človek opustí. Ja ťa za to neodsudzujem, sám som kedysi chodil s takým dievčaťom, ktorá predchádzajúci trojročný vzťah ukončila v čase, keď už plánovali svadbu. To dievča bolo dobrý človek, doteraz sme kamaráti.

Len tebe sa to nestalo len jeden krát, takže tvoja psychika žije vo svete, kde sa takéto veci dejú a teraz sa asi úzkostlivo bojíš, že sa to udeje tebe samej. Človek, ktorý je zvyknutý vysielať partnerom signály dosť skoro, že u neho nie je niečo so vzťahom v poriadku, sa toho nebojí, lebo jeho psychika očakáva to isté od toho druhého. A keď ten druhý nič nehovorí, tak je všetko v poriadku.

Možno aj tvoje úvahy o tom, že partnerovi nič nenaznačíš ale dávaš mu pol roka na to, aby navrhol spoločné bývanie, inak ho necháš, pochádzajú práve z tohto sveta, v ktorom žije tvoja psychika.

Dievčina môže takto čakať na plese, kým pre ňu príde mládenec a pozve ju do tanca, vo vašom prípade je to už ale iné. Dievčina na plese nemá s tým mládencom nič spoločné, vy už máte spoločného dosť. Ty si už bola pozvaná do tanca a už dlho spolu tancujete. On ťa požiadal o tanec už dávno a ty si mu už dávno povedala áno. Vám chýba už len jedna vec: povedať si, že sa už nerozlúčite. Spoločné bývanie sú vonkajšie podmienky pre vzťah, ale samotný vzťah to nie je.

Fleur-de-lis

nemyslela som, že si sa vzbrkle rozhodla od nich odísť. Len, že sa tie vzťahy možno vyvíjali prirýchlo a nestihla si tie vážne dôvody vnímať už skôr...
No tak už len ostaň kľudná, lebo ako opisuješ svojho priateľa, tak to znie veľmi fajn :) Mám pocit, že budúcnosť plánuje a že by bola škoda si na to nepočkať... Ale ty si s ním, tak verím, že to časom budeš vnímať jasnejšie aby si sa dobre rozhodla. Nie je ľahké vybrať si niekoho na celý život, ale zas s človekom čo má dobré srdce sa dá zvládnuť všetko, keď sa človek posnaží :)
Niektorí chlapi sú romantici a pritom nemá problém podviesť či nadávať priateľke, keď práve nemá svoj deň. A iný chlap je možno skúpejší na prejavy lásky, ale za to sa k žene správa vždy úctivo... Nie každý vonkajší prejav náklonnosti vychádza z lásky, bohužiaľ. Niekedy treba veľmi pozorné oko, aby človek dobre rozoznal z čoho vychádza správanie toho druhého...
No ale už končím, už len dúfam, že ťa bolesti prejdú a budeš sa môcť tešiť zo vzťahu....:)

triandafilia

Fleur, rozumiem co chcel povedat. Ale nebolo to tak, nebolo to vzbrkle rozhodnutie. Moje vztahy som ukoncila zo serioznych dovodov prave tie mi ukazali ze s tymi muzmi nechcem byt na cely zivot. Teraz to takto nevidim. Len taktiez nemozem byt s muzom ktory spolocnu buducnost neplanuje, vsak? Je pravda ze sa pri nom ucim a som kludnejsia. No a dufam ze z tohto vztahu vzide viac toho ovocia :-) Dik...

Fleur-de-lis

Keď tomu rozumiem správne, tak tým Filip asi myslí to, že tvoj priateľ má možno pochybnosti, ako ty vnímaš váš vzťah. Možno celkom nedôveruje, že ťa tiež po čase niečo nenapadne a necháš ho ako bývalých tesne pred svadbou... Teda že aj v tamtých vzťahoch si bola možno zbrklá, bez uváženia, a nechala si to zájsť tak ďaleko a pri tom si si vo vnútri stále nebola nimi istá...
Si aj písala, že bývalý plakal. Ako jasné, niekedy je ťažké rozoznať, či s niekým chcem byť či nie, ale je lepšie radšej pomalšie a uvážene, než nad tým moc nepremýšľať a užívať si a potom seknúť, keď si človek uvedomí, že už ide do horúceho, a silno zraniť a zradiť toho druhého...
Možno ten tvoj terajší priateľ je pre teba a tvoju menej uváženú povahu požehnaním, aby to trochu vybalancoval ;) Každopádne vám držím prsty, nech ťa sprevádza múdrosť a trpezlivosť a nech si potom užívate to ovocie, čo z toho vzíde :)

Filip TT

Uvedomil som si ešte jednu vec. Píšeš:

"Vsetky moje byvale vztahy boli blizko ku svadbe nakoniec som sa s nimi rozisla lebo som necitila ze chcem s nimi byt na cely zivot"

Ak toto vie Tvoj priateľ Triandafilia, tak to by mal mať strach z neistej budúcnosti skôr on. Vie to?

triandafilia

Filip myslim to tak, ze sa bojim snad vo vztahu s nim stracam cas. A nie, nikdy nepredebatuvavame nas vztah ako vy s manzelkou. To je velmi krasne. S byvalymi sme to robili asi to je dovod preco mam obavy. Ale ako vrati fleur - kazdy je iny. Musi povedat ze nas vztah prechadza "upravami" ktore spocivaju v jeho snahe o tom niet pochyb. Ukazuje a dokazuje mi lasku aj ked o nej nie je az tak schopny rozpravat. Ale to ze ma drzi v objati celu nec ked sme spolu, alebo ked pozerame telku tak ma stale hladka a pobozka mi ruku, alebo plece, hlavu..su to znaky uprimnej lasky, nie? Napr. moj byvaly mal reci o buducnosti a detoch a tak.. a pri prvej hadke mi hned vedel "pekne vynadat"..toto on nerobi. Nikdy som z jeho ust nepocula skarede slovo ani urazku. Nazor fler som si precitala tri krat a naozaj ma pravdu. Asi by bolo lepsie nastahovat sa spolu az ked ma poziada o ruku ako snubenci. Dufam ze k tomu raz dojde :-) PS: Velmi pekne vam vsetkym dakujem, naozaj ste mi pomohli pozriet sa na to z inej strany. Mala som romance predtym a nedopadlo to dobre...teraz je to kludnejsie ale o to so si istejsia ze sa o neho mozem opriet. Bola by skoda zahadzovat nieco so sa vyvija pomalsie ale istejsie. Naozj dik..hlavne Fleur. Ste super :-)

Filip TT

Toto nie je strach z budúcnosti. Ak tomu dobre rozumiem, Triandafilia sa obáva toho, že hoci jej milý je k nej milý, v skutočnosti ju nepovažuje za tú pravú, lebo nenavrhuje spoločné bývanie. Toto je strach, že z jeho strany ten vzťah nie je taký vážny, ako z jej strany.
Preto by sa jej ani nerátalo, keby súhlasil so spoločným bývaním na jej popud. Lebo tým by sa stratila tá výpovedná hodnota o jeho vzťahu k nej. Ja tomu rozumiem takto...