Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Strach z neistej buducnosti

Príspevok v téme: Strach z neistej buducnosti
triandafilia

Ahojte.. dlho rozmyslam nad tym ci sa podelit so svojim strachom. Mam 33 r, priatel ma 31 a sme spolu rok a pol. Ja osobne sa nejak necitim este na deti ani nic ale musim sa priznat ze ma trosku stresuje to ze vela mojich znamych uz deti maju alebo sa chystaju alebo sa vydavaju alebo sa stahuju s priatelmi pod jednu strechu. Nedavno mi moja velmi dobra kamoska povedala ze jej priatel jej to po 3! mesiacoch navrhol. A mne je smutno. My o tom este ani nerozpravame. Aj ked je pravda ze sa o mna stara, vela casu travime spolu, takmer kazdy den a ak nie sme kazdy den spolu tak viber, kazdu hodinu, tel. a tak. Poznam jeho rodinu, priatelov. Urcite nepatrim medzi zeny ktore nutia svojich priatelov do niecoho takeho al. "narazaju" na takuto temu. Vsetky moje byvale vztahy boli blizko ku svadbe nakoniec som sa s nimi rozisla lebo som necitila ze chcem s nimi byt na cely zivot, nebola som natolko stastna. Teraz ale som, mame pekny kludny vztah, bez hadok, s porozumenim atd.. ktory nas oboch naplna. Baby co mam robit. Napada mi iba jedine - ze tomu dam este taky pol rok a ak nenavrhne nic ohl. spolubyvania tak to asi ani nikdy neurobi a tak sa s nim rozidem. Sama nedokazem a ani nechcem navrhnut spoluzitie a buducnost. Stresuje ma to, boli ma z toho zaludok. Mozno je navine jeho vek, je to prvy krat kedy mam mladsieho partnera ale v porovnani s byvalymi ktori obli starsi odo mna aj o 8 rokov je neporovnatelne zrelejsi a seriozny. Obaja mame dobru pracu a nic nam nechyba. Prosim poradte, budem cakat na vase nazory lebo uz naozaj neviem ako to riesit..len mi nehovorte aby som to prediskutovala s nim to urcite nie. Prosim aj muzsky pohlad. Vopred dakujem

triandafilia

Sany a kolko mas rokov?

dvojpes - nikoho som do nicoho netlacila. Vyslo to z temy... kebyze tlacim tak som stale v tomto vztahu a tlacim. Odisla som prave preto ze nemam zaujem tlacit.

dvojpes

podla mna si urobila podobnu chybu, ako robi vacsina zien.
moc tlacis a to skoro kazdeho muza stresuje a odhana od teba.
chces, aby o teba bojoval a prejavil zaujem sam, ale priestor mu na to nedas.

sanys9988

bohuzial aj tak to v zivote byva ze nie kazdy ma hned stastie najst si niekoho do 25tky vydat sa a zit ten zauzivany slovensky zivot.. ja mam 30 a svoju pravu lasku som nasla az teraz pretoze ked som bola mladsia nemala som stastie na muzov.. a tiez som si vytrpela pre hlupe narazky okolia a znamych kamaratok ktore skoncili vs z vs isli pred oltar a od oltara do porodnice... :) jednoducho je pravda ze to musi clovek citit ze je to to prave ze je to clovek ktoreho lubim a chcem s nim byt.. to sa neda planovat ani casovat pretoze v zivote nikdy neviete co kedy pride plany si mozete robit ale nemusi to byt tak ako chcete.. veru s tou rodinkou to neni jednoduche tiez teraz cakam prve dieta a sem tam sa mi ujde stiplava poznamka od okolia ohladne mojho veku ale neriesim vobec jednoducho teraz som stastna a tesim sa...

triandafilia

12 mesiacikov ma pravdu. Ak by mi povedal coho sa boji mohli sme najst riesenie. Ale neurobil to. Nemozem predsa na niekoho tlacit aby chcel to co chcem ja. Utrapila by som sa. Preto som to ukoncila. Moze byt najlepsi muz na svete ale ak nechce tak nechce. Ak mame byt spolu tak si to rozmysli, pride a budeme spolu. Ak nie nejdem si ineho... nechcem stracat cas ani sa trapit. Ale citim sa taka hlupa ze som vsetky jeho vyznania verila a videla ze to mysli vazne..a nemyslel..To boli najviac :-( Dakujem vam za podporu

Fleur-de-lis

hmm, ja mám z neho pocit, že sa bojí zodpovednosti a reality vzťahu. Možno sa mýlim. Neviem. Ono keď žil tak dlho sám, nemusel sa nikomu prispôsobovať, zvykol si na to, nesie zodpovednosť len za seba. Keby bol Slovák je dosť možné, že by ešte žil doma a bol aj nesamostatný.
A dnes to ani nie je až taký zriedkavý jav, že muž chce riešiť rodinu až okolo 35...
Ťažko povedať. Nie je dokonalý a v dosť podstatných veciach sa vám líšili názory. Keby mne chlap po 30tke povedal, že možno o 3-5 rokov tak to asi tiež ukončím pretože by som rodinu nechcela tak neskoro. Na druhej strane, pekná rodina hoc neskôr je lepšia ako žiadna či nejaká skôr, ktorá ale neklape.

Každopádne chápem tvoje rozhodnutie a som rada, že k tej téme medzi vami prišlo.

Ja osobne by som teraz neriešila žiadneho iného chlapa. Ani "na pohárik". To je pre mňa niečo kde si sama dlaždím cestu pre ďalšie problémy. Skôr by som vyhľadávala spoločnosť kamarátky či skupiny priateľov. Klinec klincom vybíjať je v podstate zneužívanie človeka, a z toho čo píšeš, mi príde, že taká nechceš byť.
Že tú bolesť prijímaš je dobré. Takto skôr prejde, než keby si ju potláčala. No vyhnúť sa jej nedá. Ale zas prídu aj pekné časy, v to ver :) Tak veľa síl a pokojného ducha.

12mesiacikov

Slnieckova12 - Triandafiliin chlapec zrejme ma svoj konkretny dovod, ale nepovedal ho. Keby povedal, mohli skusit najst riesenie.
Mohli sa rozpravat o financiach, o byvani, o jeho strachu zo zodpovednosti alebo o tom, ze pochybuje o Triande. Mohli sa rozpravat o hocijakom dovode, keby ho bol povedal.

A za druhe - on nechcel dal Triande ani istotu, ze o 5 rokov bude s nou chciet rodinu. Toto by bolo prijatelne pre teba, keby si mala 33 rokov? Tu neplati, ze vsetko ma svoj cas.

Slnieckova12

Nehnevaj sa ale ja mam pocit ze si prisla o velmi dobreho chalana a budes to este velmi lutovat....ja som sa tiez takto raz poponahlala nechala som uzasneho muza koli niekomu kto mi nakecal hluposti a klamy ako chce deti rodinu a popritom ma uviedol do takych problemov ze som sa isla zbláznit...budem navzdy vdacna tomu hore ze sa stal zazrak a s mojim uzasnym chalanom sme si dali druhu sancu a dnes sme spolu.. Odvtedy uz viem ze vsetko pride v pravy cas a ze sa nikdy netreba nechat zatlacit spolocnostou tam kde clovek sam nechce ale ze na vsetko sa musis citit... Co ty vies mozno ma obavy ako by to zvladol napriklad financne alebo sa neciti este na dieta nieje to len tak a hlavne v dnesnej tazkej dobe...

triandafilia

Dvojpes... on sa nikdy na nic nestazoval, ak by sa stazoval tak by som to snazila zmenit. Tvrdil ze je so mnou velmi stastny. Preco vsetko hned vidis cierne? Samozrejme ze prijimam kritiku, ta ma robi lepsou, pracujem na sebe ale on sa nikdy nic nestazoval

dvojpes

autorka, citujem ta:
"Ja tvrdim ze ak ja naozaj milujem tak zmenim radsej svoje konanie a zmyslanie aby som nestratila cloveka ktoreho milujem."

to plati len pre neho, ze ano? pre teba to neplati, ty nemusis menit nic.

podla mna ty si zena typu tragedka, urobis cokolvek, aby si nemusela byt stastna.

triandafilia

Nie nemyslim si ze caka nieco lepsie. Sam tvrdi ze som to najlepsie a ze predtym este nemiloval. Proste boji sa ze nebude pripraveny to ze nemoze vediet teraz co bude o 3 roky a to ze si ma vazi, obdivuje a miluje nechce mi ublizit. To boli jeho slova. Ja tvrdim ze ak ja naozaj milujem tak zmenim radsej svoje konanie a zmyslanie aby som nestratila cloveka ktoreho milujem. Ale este je zrejme na to mlady. Mozno citil tlak a preto bol pod stresom, nema to rad. Neviem sama tomu nerozumiem. Mozno mas aj ty pravdu. Ale stale opakoval ze aky je stastlivec v zivote ze ma stretol a ziskal tak neviem. Je vaha v znameni podla mna ani sam nevie...povedal ze chce porozmyslat lebo uz ani sam nevie na co mysli a stresuje ho to. Preto som mu povedala "Zbohom"... ak by sa vratil s tym ze je hlupak a chce ma spat vratila som sa. Ani ja som nemala takyto kludny a pekny vztah ked sa jeden stara o druheho city a nie je tam ziaden egoizmus. Ale musel by si byt isty. On nikdy nic nepovie len tak. Ale nevrati sa lebo vie ze mi tym ulbizil a hanbi sa za to...ale zas musim povedat ze NEEXISTUJE NA TOMTO SVETE NIC CO BY MNA ZASTAVILO ABY SOM ZISKALA CLOVEKA KTOREHO NAOZAJ MILUJEM. Myslim si ze asi kazdy clovek to tak vidi.