Ahojte.. dlho rozmyslam nad tym ci sa podelit so svojim strachom. Mam 33 r, priatel ma 31 a sme spolu rok a pol. Ja osobne sa nejak necitim este na deti ani nic ale musim sa priznat ze ma trosku stresuje to ze vela mojich znamych uz deti maju alebo sa chystaju alebo sa vydavaju alebo sa stahuju s priatelmi pod jednu strechu. Nedavno mi moja velmi dobra kamoska povedala ze jej priatel jej to po 3! mesiacoch navrhol. A mne je smutno. My o tom este ani nerozpravame. Aj ked je pravda ze sa o mna stara, vela casu travime spolu, takmer kazdy den a ak nie sme kazdy den spolu tak viber, kazdu hodinu, tel. a tak. Poznam jeho rodinu, priatelov. Urcite nepatrim medzi zeny ktore nutia svojich priatelov do niecoho takeho al. "narazaju" na takuto temu. Vsetky moje byvale vztahy boli blizko ku svadbe nakoniec som sa s nimi rozisla lebo som necitila ze chcem s nimi byt na cely zivot, nebola som natolko stastna. Teraz ale som, mame pekny kludny vztah, bez hadok, s porozumenim atd.. ktory nas oboch naplna. Baby co mam robit. Napada mi iba jedine - ze tomu dam este taky pol rok a ak nenavrhne nic ohl. spolubyvania tak to asi ani nikdy neurobi a tak sa s nim rozidem. Sama nedokazem a ani nechcem navrhnut spoluzitie a buducnost. Stresuje ma to, boli ma z toho zaludok. Mozno je navine jeho vek, je to prvy krat kedy mam mladsieho partnera ale v porovnani s byvalymi ktori obli starsi odo mna aj o 8 rokov je neporovnatelne zrelejsi a seriozny. Obaja mame dobru pracu a nic nam nechyba. Prosim poradte, budem cakat na vase nazory lebo uz naozaj neviem ako to riesit..len mi nehovorte aby som to prediskutovala s nim to urcite nie. Prosim aj muzsky pohlad. Vopred dakujem
Strach z neistej buducnosti
Nechapem preco hned urazate a narazate sa do mna! Jasne ze chce rodinu to sme uz rozobrali. Ja sa ho to nebudem pytat ani to navrhovat pretoze viem ze to bol rozchod z byvaleho jeho vztahu ktory trval 8 mesiacov. Samozrejme ze bol uplne odlisny, baba s ktorou chodil podla jeho slov " mala zly charakter, neslo im to v posteli, nepacila sa mu to s nou a zacala na neho tlacit kedy spolu zacnu byvat atd..travili spolu iba vikendy tak to si ani neviem predtavit po takej kratkej dobe spolu chciet spolu byvat. My sme spolu skoro kazdy den neda sa to porovnavat. Prave preto chcem byt opatrna a netlacit s tym ze raz ho to napadne. Vasimi urazkami mi nepomozete. Proste chcem to tradicne, romanticky nechapem co je na tom zle!
tiež chlapcovi prajem nejakú normálnu ženskú.
Tvoje "keby to chcel, tak mi to navrhne" je tak neskutočne hnusné. Lebo on si môže myslieť presne to isté - keby chcela spoločné bývanie navrhne to, spomenie niečo. Možno si myslí, že je to pre teba skoro (v tomto vzťahu! je jedno ako si to mala v minulých), alebo že vôbec nechceš s ním bývať, či plánovať si MOMENTáLNE budúcnosť. Proste keď sa o tom nebavíš, môže si myslieť, že sa sním len hráš a užívaš si a nič VÁŽNE RIEšIŤ nechceš. Lebo keby si chcela, spomenula by si to. Môže si to myslieť?? Jasné že hej. Domýšať si hovadiny presne tak, ako to robíš ty je veľmi jednoduché. Len ono sa to dokáže otočiť aj proti tebe.
Na toto neexistuje pravidlo, že to chlap musí navrhnúť prvý. To sú úplne bežné veci o ktorých sa ľudia rozprávajú a preberajú či ano, či nie, neskôr, o dva roky..
triandafilia
Dnes 12:05
ked mu to povies a on to urobi, neznamena to, ze to nechce. Keby to nechcel, tak to nemusi urobit, aj ked ty budes chciet.
Ty len vtipne ockavas od niekoho, aby ti cital myslienky. On to nemusi chciet, lebo mu to vyhovuje ako to je a neni preto zly clovek, ani nevhodny partner. Ale ci chce deti v buducnosti, to je normalna otazka, ktoru si uz mala poznat davno...
Ale zacat tym, ze pocuj, naco byvame oddelene, ved by nam bolo lepsie byvat spolu, nie ? S tym staci iba zacat...
Urob ako myslis, je to tvoj zivot. Ale kazdy normalny chlap, ked ma co chce, nema potrebu sa do niecoho tlacit. On, keby si ta aj chcel vziat - kde mas istotu, ze to robi preto, ze to chce on sam a nie preto, ze tebe chce urobit radost ???
Ak urobis, to co planujes, tak sa ti to vo vztahoch stane znova, znova a znova... a nakoniec budes lutovat, ze si sa vzdala stastia len preto, ze si bola leniva, ci pysna len sa na to opytat.
Ako tu bolo pisane, rozmyslas ako pubertacka. Hadal by som ti 15 rokov, nie viac.
Jedno slovenske ludove prislovie hovori: KTO ZAVAHA, NEZERIE... Ty len pekne vahaj dalej, nech nejaka normalna zena klofne toho tvojho super chlapa a o pol roka si tu budes vylievat srdce na fore, ako ho milujes a aka si bola hlupa, ze si urobila taku hlupost.
Vies, s vekom zacne clovek vacsinou lutovat nie to, co urobil, ale to, co neurobil. A ty do toho musis este dozriet.
Prepac, ale na to, ze mas 33, tak tvoje myslienkove pochody su na urovni 17 rocneho dievcata.
Ty nieco chces, chces s nim byvat a vsetky dalsie veci, ale dakedy to chlapovi samemu nedopne, lebo citi, ze je vsetko fajn. Tak co nedojdes za nim s tym, ze si uvazovala a chcela by si uz spolocne byvanie? Chlapovi treba narovinu povedat, on nebude hadat a rozmyslat nad tym, co mas v hlave. Ak by si nechala stastny vztah ako ho opisujes len kvôli tomu, tak by si bola hlupa.
jasne, ako inak, toto je pre zeny typicke spravanie.
ty chces, aby to on urobil sam od seba, ale presne tak, aby to vyhovovalo tebe.
to btw. znamena, ze teba az tak nezaujima on osobne, ale to, aby robil, co chces ty.
on je pre teba prostriedok, ako sa k niecomu dostat.
je na to taky pekny citat:
"laska je to vtedy, ak je ten druhy pre teba cielom, nie prostriedkom"
Triandafilia musíš brať muža realisticky. To čo od vzťahu chcel Tvoj priatel, to už predpokladám dostal. Ak má Tvoje srdce, Tvoju pozornosť, Tvoj čas, Tvoje telo, Tvoju vernosť, tak má všetko.
Svadba, spoločné bývanie a deti - tam už on nevidí nejaké veľké zisky oproti tomu, čo už má, zato tam vidí starosti a náklady.
V časoch, keď toto mohol muž dostať až po svadbe a pri spoločnom bývaní, tak do toho išiel. Teraz už túto motiváciu nemá.
To ale neznamená, že Tvoj priateľ by nemohol byť dobrým manželom, otcom a že by sa netešil deťom. Muž to ale nemá ako túžbu, krásy tohoto spozná, až keď v tom je.
Ja si myslím, že jediná Tvoja možnosť je vyjadriť svoju túžbu po rodine a nechať to na neho, čo s tým spraví...
dalsi - ale ty nechapes o com to cele je... ja nechcem aby to urobil kvoli mne ale kvoli tomu ze to aj ON CHCE!!! A proste myslim si ze ak by to chcel tak by na to myslel a navrhol by to sam... nie???
pardon za hrubku "tikaju hodiny"
triandafilia Včera 12:28
- to je snad citankovy priklad, ako si potentovat vlastnu buducnost.
Ty vies co chces, ale svojmu partnerovi to nepovies a ockavas, ze on sa nejak zariadi, precita ti myslienky a urobi co chces, aby si bola spokojna ? Kde to zijes. To mozes takto skusat do nekonecna. Ak je on spokojny, preco by nieco riesil, ked sa trebars na to nemusi citit, alebo si mysli, ze je vsetko uplne OK.
Tebe tykaju biologicke hodiny, tak co mozes spravne urobit je, ze povies - pozri, mam 33 rokov a niekam sa chcem v zivote dostat. Mozem cakat, ale s kazdym rokom sa zhorsuje sanca na porod a na zdrave dieta. Chces riesit nasu buducnost ? Co zacat na zaciatok spolu byvat ? Pretoze ak nezijete v spolocnej domacnosti, nepoznate sa dost dobre a druhy zlom je, ak sa narodi dieta/deti. Necakaj, ze on urobi nieco, o com nevie. Navrhni nieco a uvidis ako zareaguje. Az potom sa rozhoduj a nie, ze budes cakat na nieco, co by on mohol urobit, ale ho to nenapadlo, v dobrej viere, ze je vsetko OK... Ako sa hovori, nememu dietatu, ani vlastna mater nerozumie. Tak to nemozes chciet od muza.
denisa mas pravdu, ved prave preto pisem ze ak s tym nepride on do pol roka odteraz tak sa s nim rozidem lebo nema vyznam tlacit a ani to takto nechcem... ale vcera mi priniesol sam od seba ruzu...ze siel okolo kvetinarstva a zastavil :-) to nikdy nerobil... raz na meniny mi doniesol kyticu a aj to bolo prvy krat v zivote. A Denis mas pravdu s tym ze je to lepsie po case vyznavat lasku lebo viem ze to mysli uprimne. Nie ako niektori vyznavaju lasku po mesiaci a same kecy...to som rada ze je seriozny. Vazim si ho a doverujem mu. Viem ze mi povie pravdivy nazor aj ked sa mi nebude pacit ale bude to Pravda..tak to stale bolo :-) skor mi ide o to ci mam pockat alebo sa rozist mozno je to skoro, mozno je mlady..nie tlacit. Takto si to nepredstavujem, nebola by som stastna.