Ahojte.. dlho rozmyslam nad tym ci sa podelit so svojim strachom. Mam 33 r, priatel ma 31 a sme spolu rok a pol. Ja osobne sa nejak necitim este na deti ani nic ale musim sa priznat ze ma trosku stresuje to ze vela mojich znamych uz deti maju alebo sa chystaju alebo sa vydavaju alebo sa stahuju s priatelmi pod jednu strechu. Nedavno mi moja velmi dobra kamoska povedala ze jej priatel jej to po 3! mesiacoch navrhol. A mne je smutno. My o tom este ani nerozpravame. Aj ked je pravda ze sa o mna stara, vela casu travime spolu, takmer kazdy den a ak nie sme kazdy den spolu tak viber, kazdu hodinu, tel. a tak. Poznam jeho rodinu, priatelov. Urcite nepatrim medzi zeny ktore nutia svojich priatelov do niecoho takeho al. "narazaju" na takuto temu. Vsetky moje byvale vztahy boli blizko ku svadbe nakoniec som sa s nimi rozisla lebo som necitila ze chcem s nimi byt na cely zivot, nebola som natolko stastna. Teraz ale som, mame pekny kludny vztah, bez hadok, s porozumenim atd.. ktory nas oboch naplna. Baby co mam robit. Napada mi iba jedine - ze tomu dam este taky pol rok a ak nenavrhne nic ohl. spolubyvania tak to asi ani nikdy neurobi a tak sa s nim rozidem. Sama nedokazem a ani nechcem navrhnut spoluzitie a buducnost. Stresuje ma to, boli ma z toho zaludok. Mozno je navine jeho vek, je to prvy krat kedy mam mladsieho partnera ale v porovnani s byvalymi ktori obli starsi odo mna aj o 8 rokov je neporovnatelne zrelejsi a seriozny. Obaja mame dobru pracu a nic nam nechyba. Prosim poradte, budem cakat na vase nazory lebo uz naozaj neviem ako to riesit..len mi nehovorte aby som to prediskutovala s nim to urcite nie. Prosim aj muzsky pohlad. Vopred dakujem
Strach z neistej buducnosti
ja by som sa chcela vydať a mať deti. Problém je v tom, že ja nemám prácu, frajer v práci maka od rána do večera. A nemali by sme kde bývať a kedže je to v Bratislave, všetko je tam drahé. A do podnájmu nechce ísť žiť. Chce sa stať vlastníkom.
Ale keď je téma o deťom tak rada počúvam a aspoň sa priučim. A niekedy ja otváram túto tému. Je to zaujímavé.
Ahoj Filip
velmi sa mi pacia tvoje prispevky
Ako sa mozem s tebou skontaktovat?
Dakujem
autorka ak si stastna daj tomu cas a uvidis co bude potom... pozri to ze ti lubim ta povedal az po roku je fajn pretoze ste sa uz poznali a mysli to vazne.., mne to povedal moj ex priatel velmi skoro az som sa cudovala ale aj sme spolu velmi skoro skoncili :)clovek to jednoducho musi tak citit s tym nic nenarobis nic nesur bud trpezliva pretoze z vlastnej skusenosti viem ze nieje dobre muza prilis tlacit do takych veci oni sa niektory lubia potom spakovat a odist takze pekne pomalicky uzivajte si jeden druheho spoznavajte sa teste sa a hlavne sa nedaj tlacit nazormi spolocnosti a okolim co je na sk bezne kamaratka ma deti svadbu dom a ja nemam a zacnem sa depkovat kazdemu vsetko pride v najlepsi cas ver tomu tiez som si prezila strasne velke soky a sklamania a teraz po dlhej dobe mam manzela ktory je uzasny a teraz uz viem ze sa mi oplatilo cakat na toho praveho ktory je po mojom boku. drzim palce
Triandafilia ty predsa nemusis ziadat o poziadanie o ruku. Ty mozes povedat: Tuzim po rodine, po manzelovi, po detoch. A on povie, ci Ti tuto tuzbu naplni v dohladnom case, alebo ci to ma v plane a chce ju naplnit neskor alebo ju nechce naplnit vobec.
Kafe ja viem velmi dobre od muza ziadat co chcem ale to ako spolocne byvanie, poziadanie o ruku a sobas su podla mna veci ktore by mali prist z jeho strany tak neutoc. Je to moj nazor ktory by som uprela iba na to nezovseobecnovala by som to. A kedze to nerobi tak pravdepodobne to nechce. A kedze to nechce tak nema vyznam tlacit to by som ani neurobila. Preto je na programe rozchod lebo vidime obaja (pravdepodobne) nasu buducnost rozne. Dufam ze teraz si ma uch pochopil/a
normalne mu povedz, co chces. Oni nam fakt myslienky citat nevedia :) pokecajte o tom a uvidis
fleur - si uzasna..v tvojich slovach som sa nasla..pokusim sa ako hovoris :-) ked som mala v piatok krizu a bola som smutna, (kedze zijem v zahranici) povedala som muze chcem odist... a na otazku preco odpovedala som mu ze ma tu nic v podstate nedrzi..to asi nebolo pekne odo mna ale mala som namysli "TO"...spytal sa ma ako by som si to predstavovala a ja som iba mlcala...proste som naucena ze niektore veci su "muzskou zalezitostou" a niektore zenskou...
ako dievča, ty si normálna?? Tak do riti, TY niečo CHCEŠ, chlapovi nič nepovieš, lebo to on musí sám si vycucať z prsta a čítať ti myšlienky a dokonca je to pre teba dôvod k ROZCHODU??? No mne sa rozum zastavuje. Uvedomuješ si, že dynamika vzťahu závisí IBA a LEN od VÁS DVOCH? To slovo DVOCH zdôrazňujem ešte raz, teda je to aj tvoje maslo, nie jeho povinnosť vedieť kedy ty už chceš spoločné bývanie.
Podľa mňa si obyčajná slaboška, ovca v stáde, ktorá chce ísť s davom. A keď dav robí svadby, deti a spoločné bývanie... bože, chytro chytro robiť niečo z toho, aby som nevyčnievala z radu. Čo je teba po ostatných, vy môžete byť ďalších 5 rokov spolu a fungovať tak ako fungujete - každý vo svojom a stále spolu šťastný.
Porovnávať minulé vzťahy s terajším je úúplný nonsens! Si všimni ten detail, že aj napriek tomu, že sa expartneri k bývaniu vyjadrovali prvý, tak sú to EX partneri a s nimi viac NIE SI! Tak možno by stálo za zváženie urobiť niečo inak a priznať SAMA SEBE, že TENTO CHLAP ZA NIEČO STOJÍ a TY s ním túžiš bývať a byť pod jednou strechou. To neni žiadna urážka na cti ani, zhadzovanie seba samej, či plazenie sa pred ním, pre boha, ja nechápem prečo ti robí tak neskutočný problém porozprávať sa o tom, ČO CHCEŠ TY. On neni veštec a na čele to napísané nemáš. Položiť jednoduchú otázku: "občas by som ti chcela vedieť čítať myšlienky, že na čo myslíš ohľadom nás dvoch, či máš nejaké plány.. čo sa ti tak preháňa hlavou..." ti poviem, že môžeš byť nemilo prekvapená, na čo VŠETKO už chlap myslí a plánuje to, ale proste nepovie to. Načo. Nechce drístať dopredu a keď príde správny čas, postaví ťa rovno pred hotovú vec, napríklad vilu s bazénom, či luxusnú dovolenku, ktorú plánoval niekoľko rokov. Sú proste také typy chlapov.
A prepáč, ale nechápem ženy ako ty, čo niečo chcú, túžia po tom, ale za boha nepovedia ani mäkké f, akoby ich to ponižovalo vypľuť zo seba čo chcem. Nie, neubudne z teba ak povieš čo chceš, ani ruka ti neodpadne, predstav si. Je to tvoja prílišná hrdosť? Moc ťa hýčkali predchádzajúci chlapi a ty si si zvykla, že robili aj to čo ti NEvideli na očiach? Neviem.. Ale podľa mňa si trochu mimo.
Naznac mu po com tuzis, ak mu to hned nedojde narovinu mu povedz co chces a potom sleduj ako zareaguje. Poznam pary, ktore musia riesit podstatne zavaznejsie problemy.