Dobrí deň
Mám 25 rokov, som slobodná, bývam ešte u rodičov a mám vlastne celkom super život. No minulý týždeň sme mali rodinnú oslavu a stretli sme sa tam skoro celá rodina, normálne sme sa bavili. Bolo to dnuka v reštaurácii a bolo mi trochu zle od žalúdka a bola som už aj unavená, lebo som bola "na nohách" už od rána a bolo asi tak 11 hodín v noci. Tak som vyšla von na vzduch. Bol tam aj môj bratranec, no respektíve bratranec až asi z druhého kolena, ne jednoducho nie "presný" bratranec ale taký "bočný" (je mi rodina ale neviem aká, tak ho volám bratranec) No a sme sa rozprávali a zrazu to tak prišlo a pobozkali sme sa. Potom sme išli dozadu na parkovisko a v aute sme sa milovali :( ja viem je to hrozné. POtom som prišla dnu do reštiky a mame som povedala, že sa necítim dobre a odišla som domov. Bola som v úplnom šoku, že čo som to urobila. Je to predsa moja rodina, ešte aj teraz si spomínam ako ma chodieval strážiť, keď som bola dieťa, alebo ako chodieval občas po mňa do škôlky. On je odo mňa oveľa starší. Má 46 rokov :( ale vyzerá mladšie, aj keď predsa len. asi sa teraz pýtate, že či je ženatý. Ženatý nie je. Mal zopár vzťahov, ale veľmi rýchlo sa skončili ani neviem prečo. Neviem čo mám robiť, či sa s ním dalej stretávať, alebo na všetko zabudnúť, alebo čo?
Milostný vzťah s bratrancom...
No zajtra pôjdem bezpodmienečne k lekárovi, samozrejme ak nemá dovolenku, ak má tak si skúsim nájsť iného. Každopádne budem dúfať a modliť sa aby sa naše dieťa narodilo zdravé a do šťastnej rodiny :)
Lepšie je toto rozprávať mladým ľuďom - že áno, aj jeden jediný pohlavný styk stačí na oplodnenie. A tiež, že ani antikoncepcia neznamená 100percentnú istotu a prerušovaná súlož už vôbec nie.
No ale keď sa to už stane, tak netreba mamičke prikladať, veď ona sama si to vyčíta dostatočne. A je tu to dieťa, ktoré je v tom úplne nevinne a stresy mamy sa na ňom podpíšu. Starej mame v mladosti zomrelo dieťatko, smútok riešili novým tehotenstvom. No ale stará mama smútila aj tak a z bábätka potom vyrástla úplne precitlivelá žena, ktorej to spôsobuje v živote obrovské problémy, ani sa nevydala a v zamestnaní má vždy problémy.
Ja sa nerozculujem, mne je to suma fuk. Co si navarila, to si aj zje. Mozno ju mne podobne nazory lepsie pripravia na reakciu rodiny a okolia, lebo tam ju caka peklo. Pytala sa, vyjadrujem svoj nazor, tak ako vy. Ja ju nebudem lutovat, ani chapat, nemam preco.
SummerGirl predtým, ako to budeš ďalej riešiť si to nechaj potvrdiť od lekára. Test nie je 100%-tne spoľahlivý a niekedy, hoci málokedy môže byť aj falošne pozitívny. Počkaj si aspoň do dňa, kedy budeš mať dostať menzes a potom choď k lekárovi, nech ti to potvrdí. Ak ti to potvrdí, môžeš sa objednať aj k nejakému genetikovi, keďže je tvoj bratranec preč, tak zatiaľ aspoň sama, len sa porozprávať, čo vám hrozí. Ja myslím, že ťa ukľudní, že je malá pravdepodobnosť, žeby dieťa malo nejaké vady. Ty ak si naozaj v tom, potrebuješ byť v kľude a nestresovať sa, to tiež neprospieva a keď sa stresuješ, ubližuješ aj malému. Ja keď som robila v Rakúsku, robila som v reštike, šéf bol Grék a jeho manželka bola jeho vlastná sesternica z prvého kolena. Mali už dospelého syna a ten bol zdravý. Keď som robila v Nemecku, mala som kolegu zo Srí Lanky, ten mal za manželku tiež vlastnú sesternicu. Deti síce zatiaľ nemali, ale u nich na Srí Lanke je to niečo úplne bežné a normálne, tam sa mladí nerozhodujú sami, koho si vezmú ale dohodne to rodina a nevestu vyberú v rodine. Ono keď má bratranec a sesternica deti, z veľkej pravdepodonosti tie deti budú zdravé. Horšie je, keď sa to takto podobne kríži ďalej, že deti z takéhoto vzťahu si zase vezmú svojho bratranca či sesternicu a ich deti zase, to už sa prejaví. Ale pokiaľ je to takto ako u vás, ja myslím, že nejaký dôvod na paniku určite nemáš. Ak by ste naozaj čakali bejby a ak by ste sa rozhodli skúsiť spolu žiť a zobrať sa, kľudne môžte ísť obaja ku genetikovi ktorý vás vyšetrí a povie vám, akú máte šancu mať zdravé alebo nezdravé deti. Ak sú vaše gény dosť odlišné, čo môže byť, lebo úplne blízka rodina nie ste, tak kľudne môžte založiť rodinu a mať aj ďalšie deti. V rodine to sprvoti bude určite senzácia a môžno sa to niekomu nebude páčiť, ale na všetko si časom zvyknú. Ako aj ten môj bývalý šéf Grék, v Grécku totiž nie je bežné, že sa sobáši bratranec a sesternica.
Slobodná, máš právo sa rozčuľovať, ale neplánované deti sa rodia. Človek je slabý...
Aj nám sa narodilo neplánované dieťa, mama mi povedala, že brat je neplánované dieťa. rozdiel oproti SummerGirl je v tom, že sa to stalo v manželstve. Možno aj Ty raz otehotnieš neplánovane...
Slobodna no ja za to nemôžem :/ prepáč ak ti tak pripadám, ja sa snažím správať podľa toto ako ma vychovali
Vyspi sa s kym chces, ale ak sa raz vyspis s bratrancom, je jedno z ktoreho kolena, tak je to spolocensky odsudenia hodne. Pre niektorych normalne, ok, pre niektorych nie, snad tiez ok. Prepac, ale hadam si necakala, ze ta vsetci budu lutovat. Mas VS, tak jedno nepochopim, rodine sa to bojis povedat, lebo asi citis, ze nebude nadsena, tu si mohla asi cakat to iste. Kazdopadne je to uz teraz asi jedno. Cakas dieta s muzom, o ktorom ani nevies, ci dieta chce, alebo nie. Vsetko je to cele na hlavu. Prepac, ale podla tvojich vyjadreni a cinov, mi neprides ako VS vzdelana 25 rocna zena so slusnej rodiny.
Slobodna, nikde som nenapisala, ze su vsetci hlupaci, iba ze nechapem postoje niektorych prispievatelov... Ale to je moja vec... mna to tak netrapi - su to ich postoje, ich hranice...
Btw. verejna mienka je mi uplne ukradnuta, ja zijem svoj zivot podla svojho svedomia, nie podla verejnej mienky - ale tato tema nie je o mne.
Viac uz k tomu nemam co dodat. Pekny den!
Pane Bože, prečo ma tu niektorí beriete za nejakú poslednú šľapku alebo sexuálnu maniačku,čo sa riadi pudmi ako zviera? Ja som normálne mladé dievča zo slušnej rodiny! Nie som žiadny sociálny prípad, (aj keď tých ľudí neodsudzujem, pretože to majú niektorí ťažké) som normálne zamestnaná, mám vysokú školu. Tak ma tu prosím neurážajte a neprirovnávajte (niektorí) k hlodavcom! To je fakt pod úroveň. Dalo sa to do určitej doby znášať a ja som aj chápala vaše názory, veď predsa len som v divnej situácii, ale prosím vás nezhoršujte mi to aj keď viem, že ja si za to môžem, ale aj tak vás o to prosím
Ano sme hlupaci, lebo dodrzujeme v zivote urcite zasady a neprekracujeme hranice, rozum nam bol dany, aby sme premyslali a nezili pudovo. Naozaj, kazdy sme nastastie nejaky. Prekracovanie hranic, treba samozrejme "chapat, ospravedlnovat a akceptovat". Empatia ma tiez svoje hranice. Verejna mienka je forma moralnych sankcii.