Preco ich je coraz viac a viac?
Preco ich tolko pribuda uz medzi mladymi dospievajucimi dievcatami ktore maju len 13-16 rokov?
Je snad na Slovensku presadzovany trend krasy Obezita a tucnota?
Je na slovensku presadzovany trend stravovania Tlac do seba co najviac a co najcastejsie aby si mala cici rici a bola krv a mlieko?
Vsimam si ked chodim do barov, kaviarni, restik, podujatia alebo len tak sedim niekde na nemesti ci na ulici na lavicke ako nase slovenske devy a zeny neskutocne tucneju. Ako ich drieky a spodne ale aj horne partie naberaju vzhlad pneumatik.
A najviac ma zaraza ako mi hovoril jeden kamos ktory uci telesnu na strednej skole ze neskutecne nase dievcata pohybovo zleniveli. Ze nedokazu ani sportovat. Nevedia sa splhat, nevedia vytrvalostne bezat napr. 5 minut vkuse, nevedia urobit kotul vpred. Su neohybne a usadene v com im brania ich silne stehna, objemne zadky a prsia. Len sa smial ze ked tie dievcata otehotneju raz ake proporcie este naberu. :D
Ja sa len pytam, kde sa nabral ten trend preberania? Preco matky svoje dcery a okolie tlaci do toho ze zena ma vyzerat ako socha Venuse?
Uvedomujete si dievcata a zeny ze tucne telo prinasa so sebou kopu ochoreni?
Tucne slovenske dievcata a zeny
Strašne sa mi páčil príspevok jedného dotyčného zdá sa mi že to je Romileoooo, tak ten to napísal parádne. O tom to je. Vo svojom príspevku vyjadril, to čo si myslím aj ja. Klobúk dole pred ním. Má moje sympatie. Oplatí sa jeho príspevok prečítať. Každý len jajká, číta zaručené rady, ale nič, aby sa niečo zmenilo pre to nespraví.
ja už mám 53 rokov a postavu ako 30-ka.Nespolieham sa na metabolizmus, ale sa držím toho, čo mi chutí, to jem ale to nepreháňam. Jedlo nie je mojou doménou, baví ma neskutočné množstvo aktivít, a z článkov o chudnutí mi je zle. Zaručená diéta je tá, že sa najem, ale s mierou. Držím sa starých osvedčených vecí. Mám rada slaninu a klobásu, ale sa s prepáčením neobžieram. Mám klamarátky, ktoré tvrdia, že celý deň nejedia, a ký, sedím s nimi, len tak medzi rečou nahádžu do seba jedla, až ja som z toho najedená. Čo je zaručené to je pohyb a najesť sa toho, čo chutí. Neuznávam žiadne diéty a to som prešla v mladosti fázou anorexie. A čím viac som dbala na dodržanie diéty, tým viac som priberala. Teraz je mojou doménou a mottom : jesť treba, lebo bez jedla sa nedá žiť, ale jedlo nie je mojou prioritou. Jesť treba pomaly a vychutnávať si ho, aktivity odpútávajú pozornosť od jedla. Anorexiu som zvládla sama, bez pomoci lekárov. Je to o psychike. Človek stačí keď má pevnú voľu a nehľadá v jedle koníček. Súhlasí niekto so mnou?U mňa to funguje. Najem sa, ale keď zbadám, že váha ide vyššie, trošlu pribrzdím. A darí sa mi. V 53 miery 90-69-92 nie sú zlé? Takže papkajte a naozaj len papkajte. Jedlo je tu nato aby sme žili a nie sa s prepáčením prežierali.
Dalsia vec, rodinu si dnes nemoze na Slovensku zalozit hocikto. Musi to byt clovek ak uz nie vyslovene bohaty, tak aspon slusne financne zabezpeceny. Clovek majuci dost penazi nato, aby svoje deti obsypaval sladkostami kazdy den, ale ze ci ich tymi sladkostami aj obsype, to uz je jeho rozhodnutie. Napriklad decko dosiahne vek tri roky a pride obdobie vzdoru, zacne sa v supermarkete hadzat o zem a vrestat jak zmyslov zbavene, ze chce kopu sladkosti, jeden rodic mu chce dobre, aby nebolo tucne a aby nedostalo cukrovku, aby sa mu zuby nekazili, a tak mysli na jeho zdravie a nechce mu tie sladkosti kupit, druhy rodic mu povie, ze vsak kup mu, nech nereve. To iste doma, decko zacne vrestat, ze chce sladke, rodic mu da, nech nereve a decko ma pocit, ze si moze vsetko vyrevat a rodic ho nechce pocut revat, tak mu to sladke da, nech je pokoj, cim mu robi len medvediu sluzbu. Ja by som decku povedala, ze najskor pojdeme na plavaren a ked bude vela plavat, potom dostane za odmenu jednu sladkost... Alebo vysvetlit detom, ze sladkosti su nezdrave a kto ich je vela, ten moze dostat taku velmi tazku chorobu, ze cukrovku a pichat si inzulinove injekcie kazdy den. Deti sa injekcii boja, tak im to asi bude mozne vysvetlit, alebo niektorym detom sa aj da vysvetlit, inym sa neda, lebo kazde decko je ine a ked decko vresti, to je fakt na zblaznenie. Treba najst sposob, riesenie, alebo otestovat na detoch viacere taktiky, ako dosiahnut, ze nebudu pytat a zrat tolko sladkeho. Taktiez mastneho a tucneho. V minulosti to deti vonku vybehali, dnes, prechadzajuc sa po meste, nevidim uz veru ziadne deti, ktore by vonku na dvore napriklad hrali futbal alebo skakali gumu. Taktiez malokto ma dnes vekovo primeraneho surodenca. Jedinacik sedi doma sam, tak sa hra na pocitaci, lebo vsak co ma robit? A aj keby vysiel von na dvor, nikoho tam nenajde, s kym by sa mohol hrat. Oplati sa aj kupit dietatku psika, nech aspon s tym psom chodi von, lebo fakt v dnesnej dobe asi uz len to zvieratko dieta motivuje, aby von na cerstvy vzduch vyslo... Tam sice nebeha, ale aspon len ta chodza tam je, co je lepsie ako len sedenie pri PC. Ja som vyrastla v chudobnej rodine, u nas doma sladkosti neboli, rodicia sami sladkosti nikdy nejedli, lebo na to nemali peniaze, tak sme ani my nejedli. Sladkost sme mali tak nanajvys raz za mesiac, ked nam babka dala, u nas bolo automaticke, ze sladkost sme dostavali iba ako darcek od niekoho, kto prisiel na navstevu, alebo ku komu sme my prisli, ale ze dostat sladkost od rodicov, take u nas doma nebolo a behali sme po vonku. Ale doba sa zmenila, preto je vsetko tak, ako to je. A najsmjutnejsie na celej veci je, ze sa namyslene fifleny, fajnovky, teenagerky, daju este aj od telesnej vychovy oslobodit, co je fenomen dnesnej doby a uz aj pred 20timi rokmi na gymnaziach to tak bolo. Za nasich cias musela byt 2x za tyzden jedna hodina telesnej (od toho menej pohybu je uz ale ozaj, ze nic), telocvikarka nam hodila volejbalovu siet, nech si robime co chceme a nech si hrame volejbal, len nech sa preboha ziveho hybeme a automaticky nam vsetkym na vysvedcko dala jednotky, ale fajnovky z bohatych rodin na gymnaziu sa dali oslobodit. Z 21 dievcat na konci stvrteho rocnika boli len 4 cviciace. Ja medzi nimi. Lebo milostivym damam sa nechcelo zdvihnut hnile zadky a trosku sa pohnut a potom cez prestavky afektovane vrestali, ake su tucne. Ja som v tom case cvicievala doma kliky, drepy a brusaky, chodila som na yee-tao 3x do tyzdna po dve hodiny a robila som to dobrovolne To nie je samochvala, ze som v skole cvicila. Robila som len, co som podla svojho svedomia a s ohladom na svoje zdravie povazovala za spravne.
Nesúdim, diskutujem lebo som na diskusnom fóre.
Súdiť ich bude Boh.
Neodsudzujem takýchto ľudí, to robil Hitler a ja nikoho do plynu neposielam.
Otváram ľuďom oči aby si uvedomili, že nemajú podliehať slabostiam a postaviť sa im.
Viac ti nemám čo povedať.
petuskaaaa, ked mas rada citaty z biblie, mam pre teba iba jeden: Nesúďte a nebudete súdení. Neodsudzujte a nebudete odsúdení.
Viac ti na to nemam co povedat.
To snáď nie je možné ako dokáže niekto obhajovať obžerstvo :D to som teda ešte nezažila ... nevládzem už a to som na tomto fóre prvý krát :D vieščo nemám už silu ... na tu máš niečo z Biblie a prečítaj si to pozorne....
,,Jedlo je obrazom toho, ako sa vieme ovládať. Ak nie sme schopní mať pod kontrolou naše stravovacie návyky, pravdepodobne nemáme pod kontrolou ani našu myseľ (baženie, chamtivosť, hnev) a radi ohovárame alebo sa hádame. Naše chute nemajú ovládať nás, ale my ich máme ovládať. (Pozri 5. Mojžišova 21:20, Príslovia 23:2, 2.Petra 1:5-7, 2.Timotejovi 3:1-9 a 2.Korintským 10:5). Schopnosť povedať „nie“ nadmernému užívaniu čohokoľvek, je ovocím Ducha dané každému veriacemu (Galatským 5:22). Plus ti sem skopčim tvoju vetu, kde si opätovne prišla na to kde je problém. ,, Vzdava sa (LEEEBO JE SLABAAA A PODLAHLA TOMU lebo v tom videla jediné možné východisko a uverila tomu!!!!) a preziera sa, alebo horsi pripad, prestane jest. Bud sa stane anorektickou alebo bulimickou. Alebo sa len preziera.,, JE to celé o každom z nás buď sa tomu postavíme alebo to vzdáme a podľahneme. Jednoduchá matematika :D ja neviem čo na tom ľudia nechápu. Obhajovať obžerstvo nikdy nebudem a bodka. Každý má v živote nejaké prekážky ale je to stále len o nás samých čo s tým dokážeme spraviť. Či máme 12 alebo 40. Začať chudnúť a správne sa stravovať sa dá vždy, len postaviť sa tomu je už ťažšie.
REVOLUČNÁ DIÉTA
S produktom Figuactiv k vysnívanej hmotnosti
Revolučná diéta FIGU AKTIV v troch krokoch od firmy LR:
Čo je potrebné k mesačnej kúre?
-3x Figu aktiv - Diétny instantný nápoj v prášku (rôzne príchute)
-1x ProBalance - tablety na vyrovnanie pH v organizme, - 1x Figu aktiv bylinný odtučňovací čaj - 1x pH prúžky
Počas diéty musia byť úplne vylúčené: zemiaky, cestoviny, ryža, biele pečivo!!!
Ako začať?
1. fáza: vyrovnanie kyselín v organizme - trvanie 3 dni
Diétny deň: ovocie, zelenina (vhodnejšia je zelenina k tomu užívať 3 x denne 4 tablety ProBalance
Každý deň meriame pH v rannom moči pomocou testovacích prúžkov – v rannom moči. Vyrovnané Ph organizmu napomáha rýchlejšiemu spaľovaniu tukov. Po dosiahnutí pH 6,8 - 7,4 pokračujeme 2. fázou
2. fáza: intenzívne spaľovanie tukov - trvanie 10-14 dní /raňajky obed večera je nahradená instantnými nápojmi/
Diétny deň: raňajky: Figu aktiv instantný nápoj v prášku +2 tablety ProBalance
desiata: ovocie (vhodné jablko, banán)
obed: Figu aktiv instatný nápoj v prášku
olovrant: zelenina (vhodný zeleninový šalát, červená paprika)
večera: Figu aktiv instatný nápoj v prášku +2 tablety ProBalance
Príprava Figu aktiv instantného nápoja:
2-4 polievkové lyžice Figu aktiv prášku + 0,2 l vriacej vody individuálne si riediť hustotu podľa (vlastnej chuti)
3. fáza: stabilizácia - trvanie 10-14 dní /jedno jedlo denne je nahradené instantným nápojom/
Prechod na tuhú stravu: chudé mäso, hovädzie mäso, vajíčka, tmavá múka, olivový as rastlinný olej, ovocie, zelenina, nízkotučné mliečnec výrobky . . .
PITNÝ REŹIM POČAS CELEJ DIÉTY zabezpečujeme Figu aktiv Bylinným odtučňovacím čajom, ktorý výrazne potláča pocit hladu. Počas celej diéty je potrebné vypiť denne 3 litre tekutín.
Príprava čaju: 1 kopcovitú čajovú lyžičku zalejeme 0,2 l vriacej vody, vylúhujeme 10 min. a rozriedime v 1,3 l prevarenej vody, nesladíme
2. a 3. fázu opakujeme podľa požadovanej redukcie váhy.
Figu aktiv nápoje sú plnohodnotná náhrada vyváženej stravy. Organizmus pri výdaji energie sám spaľuje nahromadené tuky, čím sa zabraňuje JOJO efektu.
borisvelat@gmail.com
+421902310553
Dieta sa narodi. Mama robi karieru, otec robi karieru. Na budovanie vztahov neni cas. Doma to skripe. Pride rozvod alebo to len skripe, tazko povedat, co je horsie. Tlak na rodicov, aby boli uspesni, tak na sebe makaju. Dieta je zabezpecene a zavalene kruzkami, rodicov vidi az vecer, aj to nervoznych, vycerpanych, cumiacich do pocitaca alebo na telku. Doma sa nevari, kupuje sa dostatok jedla a vela polotovarov. Aj sladkosti. Dieta vyrasta of veku 0 rokov v takom prostredi. Ono ho nevytvorilo a nema nan ziadny vplyv, je to dieta. Kamarati sedia doma a nikam nejdu a ani ono samo nevie, ze zivot moze vyzerat inak, lebo sa este len uci a vie iba to, co vidi. Rodicia bud pracuju alebo su online. Dieta je bud v skole alebo na kruzkoch alebo online. Nikto my neukazuje nic ine. Zrazu ma dieta 13 rokov. Vsimne si, ze ma nadvahu. Nepaci sa mu to. Doma to nikoho nezaujima. 13 rokov budovane stravovacie navyky, nevie a ani nema ziadny vplyv na to, co by sa doma mohlo zlepsit. Moze sa ozvat ale nikto ho nepocuva. Naviac je tak zavalene povinnostami, lebo ambiciozni rodicia maju svoje ocakavania. Ak ich nenaplni, zlyha. Ale stale ma tu nadvahu. Vsade vidi, ze iba ak bude vychudnuta, bude dost dobra. Ale ona je tucna a nenavidi sa. Doma to nikoho nezaujima. Nema vlastne peniaze, aby si mohla sama kupovat jedlo. Mama ignoruje jej poziadavky, aby sa kupovalo nieco zdravsie. Este jej vynada, lebo je nervozna a nema cas na blbosti. Posle ju von, ale vonku nikto nie je. Je sama a ma pocit, ze nikomu na nej nezalezi. Tuzi to zmenit, ale je prilis presvedcena o vlastnej neschopnosti a skaredosti a nedostatocnosti, ze je psychicky vycerpana. Vzdava sa a preziera sa, alebo horsi pripad, prestane jest. Bud sa stane anorektickou alebo bulimickou. Alebo sa len preziera. Nikoho nezaujima. Zrazu ma 17 a objavovat sa dospeli, ktori jej hovoria, ze je to vsetko jej chyba. A prikladom takeho dospeleho je petuskaaaa.
kiddo
No ja neviem podľa mňa tie deti strašne psychicky trpia, normálne tak im je ubližované, tak sú utláčané, že sa musia rezať a podobne. Ach bože zahodím mobil obujem tenisky a idem.
čo si na tej vete nepochopil? bola písaná ironicky.