Ako uspesne otehotniet

zuzula28

Keď by ste sa snažili pár mesiacov, pol roka a nedarilo by sa, tak si dovolím povedať, že je to v podstate akoby normálne, že s tým sa stretáva množstvo párov. Ale už keď to trvá rok a viac, tak už je najvyšší čas aby o tom lekár, gynekológ vedel, aby urobil nejaké vyšetrenia a aby začal zisťovať, kde je asi problém.

vandapanda

len kedy je akoze ten spravny cas kedy s tym zajst za gynekologom, ze sa nedari? je nejako cas, ze kedy je este skoro a kedy je uz najvyssi cas nieco taketo prebrat s lekarom?

modroocka333

ako si napisala. zdravie je na prvom mieste, ale je dolezite aby dieta malo aj iste miery, ked pride na svet, aby bolo silne, zdrave. akurat minuly tyzden som sa so svagrinou rozpravala o tychto veciach, spominala, ze ma kolegynu, ktora sa snazi o babatko uz dva roky. ze uz to vyzera, ze sa rozvedu, co sa im nedari. ale ze ani s gynekologom to este nepreberala, ani ze vitaminy neuziva, ze len tak sa "trapia", nepochopim to!

anicka89

hlavne aby to dieťa sa potom zdravé narodilo, aby v tom brušku rástlo ako má, aj keď miery nemusí mať ukážkové, ale aby bolo zdravučké, to myslím, že je pre každú mamičku najdôležitejšie!

anicka89

bionetla skôr by som sa opýtala pre koho to nie je dobrý pocit, pre mňa tiež to bolo požehnaním, keď som videla dve čiarky. Pre niekoho samozrejmosť, pre niekoho pomaly zázrak.
Miriamma je pravda, že lekár by mal vedieť, ale tiež viem aj o tom, že o niektorých veciach nám je ťažko rozprávať, aspoň ja som mala s niektorými vecami problém, ale našťastie som sa oťukala :)

anezkagub

Mal a najmä podľa mňa by sme mali byť otvorené radám iných, aspoň ja to tak vnímam, že je to dôležité, predsa tento problém sa týka čoraz viac žien a je dobré, ak si navzájom poradíme, pomôžeme :)

2miriamma

to je pravdou, ale čo s tým my urobíme chápeš. Dôležité je to aby žena keď má problém, že sa nedarí išla aj za lekárom, keď už to je nejaký rok, čo sa snažia napríklad. Doktor by mal vedieť o takýchto veciach, že to nejde :)

citruska

len mam pocit, ze v dnesnej dobe je to celkovo stastie, ked zena uvidi dve ciarky na teste, pretoze aj v mojom okoli vidim, ze coraz viac zien ma nejake problemy, ze sa im nedari otehotniet, no je dolezite najst ten problem pre ktory to nejde :/

2miriamma

je to pocit, ktorý ani slovami neviem opísať, veľmi sa z toho tešíme, celá rodina, je to dar :) To si ani niekto možno neuvedomuje aké je to šťastie pre niekoho vidieť už aspoň tie dve čiaročky na teste. Modroočka niečo na tom je, že máme potrebu sa na vlastnej koži presvedčiť, ale tak čo je na tom, človek nech si vyskúša a uvidí :) Za mňa sú vitamíny pri snažení proste must have!