Vzťahy a dnešná doba

Príspevok v téme: Vzťahy a dnešná doba
Zina75

Pekný deň želám. Potrebujem vedieť Vaše názory na vzťahy v dnešnej dobe. Som mladá 27 ročná žena a slobodná. Už 2 roky som nezadaná. Pred tým som mala trojročný vzťah, ktorý som ukončila, lebo ex-partner nechcel svadbu a deti. Najprv som neriešila, že som sama a vyhovovalo mi to. No neskôr by som už aj pristala na vážny vzťah. Ale tam nastal problém. Keď som sa začala stretávať s mužmi tak väčšina z nich chcela len sex alebo kamarátstvo s výhodami. Ja som to odmietala, no neskôr by som už aj na to pristala. Ale tam bol znova problém. Najprv z ich strany bola aktivita a neskôr už nie. Neskôr sa zadarilo a našla som si kamaráta, ale po pár týždňoch povedal že už nechce sex. Dosť ma to prekvapilo ale tak som súhlasila. Teraz ked nad tým rozmýšľam tak neviem kde je chyba. Či v mužoch alebo v ženách alebo v tejto dobe. Raz by som chcela mať normálnu rodinu. Bez toho že by sme sa rozvádzali alebo že by som bola slobodná mamička. Ale asi sa to v dnešnej dobe nenosí. Neviem. Poraďte mi alebo napíšte svoj názor. Ďakujem.

Nina.

Ja neviem čo to je za módu v poslednej dobe, že ak má niekto problém tak hneď ako pokazená platňa sa začnú mnohí oháňať tým, že - chyba je v tebe. Fakt? Zaujímalo by ma kde berú tú istotu. Presne toto sú typy ľudí čo nemajú vlastný názor - niekto niekde započuje chyba je v tebe a tak má vlastne odpoveď na všetky problémy ostatných. V poslednom čase všade čítam len chyba je v tebe, zrkadlenie, každý si je sám strojcom vlastného šťastia - ked už, tak nech si aspoň vymyslia nejaký vlastný citát lebo už to je fakt ako papagájovanie a omieľanie dookola toho istého čo sme aj tak všetci všade už počuli. Fakty sú také, že s medziľudskými vzťahmi to ide proste v súčasnej dobe dolu vodou a tak sa treba zamerať na iné veci, lebo mať krásny vzťah je šanca asi taká ako vyhrať v lote. Ešte kamaráti - to sa ako tak nájsť dá, takže skôr by som investovala energiu tam a do vecí čo ťa bavia a hlavne do peňazí - keď sú peniaze to môže človek cestovať, zabávať sa, splniť si sny ako vlastné bývanie, auto a pod.

N-ika

pre strasidlo:
ja tvoj nazor tolerujem a neberiem ti ho...ja za to nemozem ze pre mna su zeny ktore chlapom hned lezu do postele stetky...
mimochodom, chodila som asi z 15 chalanmi...s kazdym minimalne polroka...a viac nez pusy neboli...v 21 rokoch som sa vydala a manzel bol moj prvy...som rodinne zalozena, ako aj on a milujeme deti...vzdy som chcela rodinu a vela deti a takeho manzela som si hladala...chlapov co ma chceli do postele som mohla okaslat...cakala som na toho jedneho a oplatilo sa...sme spolu uz peknych par rokov :-)
A mimochodom, kazdy z tych 15tich so mnou planoval svadbu a chcel si ma brat...nebolo to pre vzhlad ani intelekt...skus hadat preco to bolo...ano, preto ze som im neliezla do postele...chlapi nechcu za manzelky stetky...a nech sa tu ostatne baby aj pose.. je to proste tak...

kafe

he-he :) tak ja ti napíšem nie názor, ale moju skúsenosť. Mala som po 35-ke, dve deti na krku a 3 roky som si hľadala chlapa. Na rozdiel od všetkých iných ľudí, čo frflú na dobu, na ženy či na chlapov, ja som stretávala naozaj hodnotných a zaujímavých chlapov, ktorí ale nechceli mňa. Prečítala som mrte kníh o vzťahoch, o živote, o duchovne a poviem ti, išlo mi to už hore krkom. Ano, všade sa píše, že za všetko čo máš/nemáš vo svojom živote môžeš len a len ty. Vedela som, že niečo potrebujem zmeniť, ALE ČO do frasa. Tak som si povedala, že možno si zle vyberám (všetkých som vlastne oslovila ja cez net) a nechám teda, nech si chlapci tentoraz vyberajú a nech sa oni rozhodujú, či ich tých pár viet oslovilo alebo nie. Napísala som inzerát (na obyčajnom pokeci), ozvali sa postupne štyria. S jedným som sa po pár mailoch rozlúčila, ďalší, môj najväčší favorit sa odmlčal, s tretím nie veľmi zaujímavým som sa stretla... a štvrtý týpek bol tiež fajn, strašne dobre sa mi s ním písalo, ale ozval sa o trochu neskôr a medzitým už padla pusa a ja som sa rozhodla pre tretieho. A som s ním :) Ehm, aké ponaučenie vyplýva z môjho príbehu? Neviem, domysli si :D:D
Myslíš, že pred 100 - 200 rokmi bola lebšia doba? Viac priala láske a rodine? Boli vojny, epidémie, hlad, poddaný si ani prdnúť nemohol bez dovolenia svojho pána... Ja si tiež myslím, že ľudia v TEJTO dobe nezvládajú slobodu a možnoť voľby, nevedia čo chcú alebo nie sú dostatočne pevný v svojom rozhodnutí. Ľudí, ktorí majú krásne vzťahy je dosť. Aj chlapov s ktorými by si vytvorila fungujúci vzťah. Neni len jeden, je ich viac. Nechaj sa inšpirovať tými, čo už pekné manželstvo, deti majú a stoj si za tým, po čom túžiš. Nie kŕčovito. Uvoľni sa, venuj sa zarábaniu peňazí, záujmom, štrikovaniu... a ver tomu, že tvoje presvedčenia a názory na život, formujú z nejakej časti to, čo zažiješ v budúcnosti. Ak budeš smutná a presvedčená o tom, že dnešná doba je nahovno, aj tvoj život bude smutný a na houby. Ak si život dokážeš vychutnať aj keď si singl (a kľudne si aj porev a ponadávaj niekedy) a z tej väčšej polovice sa dokážeš aspoň mierne tešiť, príde to - chlap i deťúchy, ani nevieš ako.

creature

Evka ale ja netvrdim ze je to len dobou. Ja som iba poukazal na nejake neduhy tejto doby, ale nevynechal som ani osobnu zodpovednost. Toto pripominam len z toho dovodu ze na osobnu zodpovednost za vztahy by sa nemalo zabudat. Je lahke zvalovat vinu na okolie, dobu a podobne, ovela tazsie je priznat si vlastnu zodpovednost. Napriklad zodpovednost za to akeho partnera si vyberam. Ale napriklad aj za to akym partnerom som ja. To posledne je mozno najtazsia uloha :o)

Evushka15

Súhlasím s Aldys, Strasidlom a creature. Je to proste dané do veľkej miery dobou. A tí, ktorí nemajú problém majú proste šťastie. Ono ľahko sa hodnotí a tvrdí, že ako si za to človek môže sám, keď ten kto to tvrdí nezažil niekoľko rokov smoly vo vzťahoch.

creature

Ale ale no, preco by hned mala byt stetka. Ked ju tak nazvete mate zo seba lepsi pocit ? Ja som tiez este nemal vztah zalozeny iba na sexe ale neodsudzujem to (ano odsudzovanim je aj ked ju s "nevinnym" smajlikom oznacim stetka). Pokial si ti dvaja ludia neklamu a dobrovolne sa dohodnu na tom ze si chcu len zaondit, tak na tom nevidim nic zle. Ludi treba posudzovat vzdy individualne, neda sa jednoznacne povedat ze kto ma alebo mal v zivote vztah len kvoli sexu ze nikdy nebude vhodny na rodinny vztah. Potreba sexu je uplne prirodzena a povedzme si ze aj dost silna. Aj ked opat je to individualne, niekto ju ma silnejsiu nez druhy co mozno suvisi s hormonmi. A potom to ze niekto nemal vztah zalozeny iba na sexe neznamena ze po takom nikdy netuzil. Len mozno sa neodvazil alebo je proste taka uzavretejsia povaha.
A je to dobou alebo konkretnou osobou. Ja tvrdim ze oboma. Doba je taka ze je zamerana na konzumny styl zivota ktory je od zakladov nastaveny na povrchne bezstarostne uzivanie si. A v spojitosti s internetom sa nuka ovela viac prilezitosti. Mimochodom aj preto ludia skor odchadzaju zo vztahov ked sa v nich objavia problemy, namiesto aby ich riesili. Pretoze existuje viac prilezitosti na zoznamenie a tak to ludia beru - naco sa namahat ked mozem partnera vymenit a vobec ak to nie je kazdy den 100% tak to nie je ta prava laska. Akurat im nedochadza ze neschopnost riesit problemy vo vztahoch a neschopnost brat ludi aj s nedostatkami sa s nimi povlecie aj do toho dalsieho vztahu. Ale o tom potom. No stale hraje ulohu aj to ze zalezi v akych vodach clovek hlada partnera. Niekto dal priklad ze dikoteky nie su vhodne. A potom este zalezi ze ako ma clovek pri hladani nastavene kriteria. Podla coho hlada, na co sa pri spoznavani noveho cloveka sustredi. Niekedy treba prehodnotit vlastne priority. Ale uprimne. Ked chcem rodinu mal by som zacat inak premyslat a podla toho si vyberat partnera. A nie je to len o financiach ako si niektori spajaju slova ako zodpovednost a obeta v rodinnom zivote. Netreba zabudat ze si berieme cloveka s ktorym mame prezit zbytok zivota.

Prezyvka055

nahnevana ... pointa je vsak v tom ze muzi co hladaju zenu na sex chcu zenu na sex a zeny co na to pristupia maju pocitat len so sexom
... problem je ze vela ludi nevie hladat alebo hlada nieco a robi uplne druhe :). Ale to je uz problem kazdeho jedinca.

nahnevana

Neverím, že z cca 3,5 miliárd ľudí mužského pohlavia sa nenájde jedna osoba pre teba, ktorá by chcela manželstvo :)

JA si ymslím, že to je taká priama úmera...všetko čo robíš, ako sa správaš, ako konáš sa ti len vráti ako bumerang. Mala by si prestať pristupovať na nezáväzné vzťahy a začať hľadať otca svojich detí, ktorý rovnako hľadá amtku svojich detí a nepristupuje na nezáväzné stretká. LEn daj tomu čas a snaž sa k tomu priblížiť a raz to príde :) Len sa správaj tak, ako chceš, aby sa k tebe iní správali.

Muži to tak vnímajú, že keď si nájdu ženu len na sex, tak s apotešia,a le len ju využívajú na to jedno a už vôbec ich nenapadne, že by ju brali za manželku. Lebo vedia, že manželka by mala byť verná. A myslím, že to je aj tak naopak :)

Prezyvka055

Akych si vyberas takych mas, kde hladas takych tam najdes.

Vobec to nie je dobou. Dnesna doba ponuka len viac moznosti ako to bolo kedysi. To znamena ze ked sa rozhodujes dobre mas sa dobre a ak zle tak zle.
V podstate zalezi len a len na tebe ako budes zit.

.... a mnohi ludia tuto slobodu volby nezvladaju. Ale to uz sa potom treba zamysliet nad sebou ze preco, ak chcem teda nieco zmenit.