Panická porucha

Príspevok v téme: Panická porucha
atra

Ahojte, ja som včera po takmer 3 rokoch navštívila psychiatra, lebo už to bolo neúnosné,mávala som zlé stavy, búšenie srdca, vytváranie si katastrofických scenárov, pocity závrate, na vracanie, raz som sa spotila ale končatiny som mala ľadové, triašku v žalúdku, pocity na odpadnutie a niekedy aj bez zjavného dôvodu, len tak "to " na mňa prišlo, strach, že umieram, že mám infarkt a tak. Lekár mi nasadil liečbu paretínom a Helexom, no dnes som si dala prvý krát polovičku Paretínu a vedľajšie účinky sa dostavili a dosť v ťažkej forme a to som v práci a robím a tvárim sa, že som v pohode a stojí ma to veľmi veľa síl a už teraz sa bojím, čo bude zas zajtra, keď si ho dám. Ale stav som mala už taký, že naozaj neúnosný, že som sa rozhodla, že už musím niečo pre seba urobiť. Takže dala som sa do liečby s vierou, že snáď mi to pomôže aj keď vidím, že privykanie si organizmu na takéto lieky je veľmi ťažké. Máte niekto skúsenosti s týmto liekom a jeho vedľajšími účinkami? Do kedy mi bude z neho takto zle?

EB1804

Ja mam kolegynu tiez nastastie super. Hrozne pri mne stoji, ale dnes chcem ist k doktorovi sa popytat ci je to normalne tieto stavy. Podla mna by mi uz malo byt lepsie a nie toto.
Drzim palce aby tebe co najskor zabrali.

atra

No ja som aj teraz v práci, každý deň 9 hodín, môžem len Bohu ďakovať, že mám super prácu, sedím za počítačom celý deň, žiadna fyzická námaha (aj keď by to niekedy prospelo) a v robote mám fajn kolegov, robím tu len ja + dvaja muži, môžem byť celý deň na nete (samozrejme popritom si robím svoje povinnosti), takže tu to docela dobre zvládam. Aj pred chvíľkou som mala taký stav, taký vnútorný nekľud a tras, je to tak 3-4 po požití toho Paretínu, tak som si dala 1 neurol 0,5ku a prejde mi to. Viac neurolov neberiem.Potom sa akoby skľudním a už je fajn , ale ozaj to beriem len tretí deň, je to ešte krátka doba na to,aby to organizmus vnímal ako samozrejmosť. Môj lekár mi to vysvetlil tak, že vlastne užívaním toho Paretínu akoby sme môj mozog prosili aby mi vyrobil viac toho laicky povedané"hormónu šťastia".Ja so bola pred 2,5 rokom hospitalizovaná na takýto úplný kolaps, deň pred odletom na dovolenku, ani odletieť sme nemohli, týždeň ma dávali do kopy v nemocnici, potom som brala rok Cypralex a postupne mi ho vysadili, chvíľu bolo dobre ale teraz sa to objavovalo stále častejšie, nechcela som čakať až na taký úplný kolaps zas.

BE1804

To ani nie, skor som sa bala toho ze co ak si nieco urobim, ze mi prepne. A teraz mavam stavy, ze sa bojim ze mi prepne a co ak niekomu nieco urobim. Ale zacala som to mavat az pri tabletkách. Pred nimi som mala iba ten zachvat co som spominala, ze som sa zobudila so strachom.

EB1804

No liecim sa od novembra, prve lieky mi nesadli, potom som dostala na spanie lieky a v decembri spominany serlift. A mam to s nim raz tak raz tak. S busenim srdca, tocenim hlavy atd ani neviem kedy to zacalo. K lekarovi som isla az ked som sa zobudila so strachom, ze co ak si nieco spravim. Hrozne ma to vylakalo.
Len teraz ma niekedy tieto stavy nicia, mam pocit ze tie předtím boli lepsie. Hrozne vela rozmyslam a asi to je ten hlavny problem, ale neviem si pomoct. Dufam, ze coskoro bude lepsie, a aj tebe.

BE1804

Ahoj atra, tak to je super, ze sa ti trafil na prvykrat.Drzim palceky aby pomohli. Mne je dnes tak neutralne, tak dufam, ze to vydrzi a bude lepsie a lepsie. Aj ja si myslim, ze je to o hlave, len niekedy sa s tym zle bojuje a clovek potrebuje pocut nieco pozitivne.

atra

Andrika, ďakujem za podporu, keď som čítala tie všetky komentáre tu, úplne som zmätená z tých názorov, že som aj začala pochybovať o tom, či som urobila správne, že so šla k psychiatrovi, ale ja proste verím, že sa dám do poriadku a nevybudujem si nejakú závislosť. Ten Helex užívam len 1x na noc spolu s Prothazinom, lebo ja som už bola závislá na liekoch na spanie, tak lekár rieši aj túto moju závislosť, postupne samozrejme, nárazovo sa to nedá. Dnes som si dala Paretín tretí deň, teda ja beriem len polovičku a včera, keď som ho užila druhý deň, mala som od obeda pekné popoludnie, s kamoškou sme chodili po nákupoch, po kávičkách a vôbec som ho nevnímala, že ho mám v sebe, žiadne tie "zlé" stavy som nemala.Je to fakt celé o hlave a o tom, ako si to v nej človek poukladá, lenže nie vždy sa to dá tak poukladať ako by sme chceli.

Najčítanejšie články