Ahojte, ja som včera po takmer 3 rokoch navštívila psychiatra, lebo už to bolo neúnosné,mávala som zlé stavy, búšenie srdca, vytváranie si katastrofických scenárov, pocity závrate, na vracanie, raz som sa spotila ale končatiny som mala ľadové, triašku v žalúdku, pocity na odpadnutie a niekedy aj bez zjavného dôvodu, len tak "to " na mňa prišlo, strach, že umieram, že mám infarkt a tak. Lekár mi nasadil liečbu paretínom a Helexom, no dnes som si dala prvý krát polovičku Paretínu a vedľajšie účinky sa dostavili a dosť v ťažkej forme a to som v práci a robím a tvárim sa, že som v pohode a stojí ma to veľmi veľa síl a už teraz sa bojím, čo bude zas zajtra, keď si ho dám. Ale stav som mala už taký, že naozaj neúnosný, že som sa rozhodla, že už musím niečo pre seba urobiť. Takže dala som sa do liečby s vierou, že snáď mi to pomôže aj keď vidím, že privykanie si organizmu na takéto lieky je veľmi ťažké. Máte niekto skúsenosti s týmto liekom a jeho vedľajšími účinkami? Do kedy mi bude z neho takto zle?
Panická porucha
Ahojte, chcem sa spytat, mala som priznaky ako skoro vsetci. Strach ist do nakupne, zle sa mi dýchalo, trpnutie ruk, tlak na hrudi. Bola som u psych. dal mi AD Serlift, pred dvoma tyzdnami mi zvysil davku na 75mg. Zacala som mat strach ze mi preskoci. mali ste to niekto? ze co ak sa zblaznim a niekomu nieco spravim.
No u mňa je to dôsledok dlhodobého stresu, precitlivelosti, nespokojnosti hlavne v súkromnom živote a dôsledok prebdených a pretrápených nocí. Naozaj je najvyšší čas s tým niečo robiť, kým to ešte nie je vo veľmi vážnej forme. V podstate som v stave, že nie som nešťastná, skôr žijem v takej letargii a tá ma nebaví.Chcem veriť, že liečba pod dohľadom skúseného psychiatra mi pomôže. Viem, že niektorí to vnímate tak, že ma bude pchať liekmi ale myslím, že sme v 21.storočí a liečba takýchto stavov je už bežnou záležitosťou s úspešnou liečiteľnosťou. Skôr by ma zaujímal váš názor na tie prvotné vedľajšie účinky Paretínu.
ja som mala panicke ataky ked som zacinala vysku (vtedy som este netusila ze to ma aj nazov)... tiez pocity ze prestanem dychat ze umriem, v autobuse take divne stavy ze musim hned vystupit (ni klaustrofobia) skor taky akoby strach a panika z ludi... dnes si to vysvetlujem tak, ze som mala velke stresy, tiez som brala antiku ktore tiez nadmerne vycerpava niektore latky v tele... nechcem pisat v kazdej teme to iste ale skus sa pozriet aj na toto www.bratilicious.com ... mnohe psychicke stavy mozu mat povod v nedostatku niektorych latok, ktore sa vplyvom hlavne velkeho stresu a nespravnych vyzivovych navykov viac vycerpavaju a strava ich nestiha doplnat... ty si potrebujes aj napravit biorytmy aby si konecne mohla ist spat bez liekov.... a to nepojde bez nejakej zmeny v strave, bez podporenia niektorych organov ktore su vycerpane nejakymi vyzivovymi doplnkami... tymi liekmi od psychiatricky len maskujes zatlacas symptomy ale neriesis podstatu problemu... to ako keby si bodel na stole prikryla obrusom... uz ho nevidis ale stale tam je... (nejak mi nenapadlo ine prirovnanie :D ale snad sa chapeme :D )
ak ti bude spôsobovať výrazné problémy, treba ísť znovu k lekárovi, nech ti zmení liečbu. Prípravkov je veľa, treba nájsť taký, čo ti sadne a to môže istý čas trvať. Je dôležité si uvedomiť, že pri správne zvolenej liečbe sa tvoj stav výrazne zlepší, ale nevyliečiš sa. Preto treba hlavne pátrať po príčine tvojich stavov.
Kedy to zacalo?
jj, so štítnou nemám problémy, ja som veľmi precitlivelá, úzkostlivá, dokážem sa za všetko trápiť, analizovať, fantazírovať a potom si privádzam takéto stavy.
Martinka a dáš mi kontakt na tú pani? Dá sa to aj na diaľku?
Antika=antikoncepcia....
Tak tie priznaky su ako pri nedostatku magnezia a to sa z krvi neda moc dobre zmerat....
Moze to byt z hocicoho... Parazity, premnozena candida... No najskor mozno problem s vycerpanymi nadoblickami.... Stitna je ok?
atra
nechapem preco nejdes aby ti dakto odrobil.Lieky pchat do seba je hlupost.Ja som mala take iste stavy.Daj si do googlu cierna magia,urieknutie.Mne ked odrobila ista stara pani co s tym robi vsetky stavy pominuli,som ako znovunarodena.Na take stavy isto nie su psychiatri,oni len predpisuju lieky co viac uskodi jak pomoze.
Neviem, čo je antika, neberiem ju. Fyzické príznaky, že búšenie srdca,zvýšený tlak - vraj z naplašenia, bolesť svalov, malátnosť, samozrejme nespavosť, žalúdočné problémy, atď. ale na všetko už mám vyšetrenia a všetko mám OK.