Ahojte, ja som včera po takmer 3 rokoch navštívila psychiatra, lebo už to bolo neúnosné,mávala som zlé stavy, búšenie srdca, vytváranie si katastrofických scenárov, pocity závrate, na vracanie, raz som sa spotila ale končatiny som mala ľadové, triašku v žalúdku, pocity na odpadnutie a niekedy aj bez zjavného dôvodu, len tak "to " na mňa prišlo, strach, že umieram, že mám infarkt a tak. Lekár mi nasadil liečbu paretínom a Helexom, no dnes som si dala prvý krát polovičku Paretínu a vedľajšie účinky sa dostavili a dosť v ťažkej forme a to som v práci a robím a tvárim sa, že som v pohode a stojí ma to veľmi veľa síl a už teraz sa bojím, čo bude zas zajtra, keď si ho dám. Ale stav som mala už taký, že naozaj neúnosný, že som sa rozhodla, že už musím niečo pre seba urobiť. Takže dala som sa do liečby s vierou, že snáď mi to pomôže aj keď vidím, že privykanie si organizmu na takéto lieky je veľmi ťažké. Máte niekto skúsenosti s týmto liekom a jeho vedľajšími účinkami? Do kedy mi bude z neho takto zle?
Panická porucha
Ahoj BE1804, ako sa Ti darilo cez víkend? Bolo to lepšie? Ja som cez víkend zvládla užitie Paretínu bez Neurolu a tých "oných" stavov, tak to skúsim i dnes v práci. Od štvrtku si mám zvýšiť dávku na celú tabletku, trošku sa toho obávam, že to budem zas cítiť.
ludia panicka porucha sa da vyliecit hned ak odstranite pricinu vo vasom vnutri co vas trapi a nemozete to zmenit....!! ja som tiez ochorela na tuto chorobu po tom ako ma priatel uz nemiloval a klamal mi a ja som to citila a preto mi tak bolo ....ked som ho opustila a pravda vysla na javo som novy clovek..ziadne zachvaty paniky,triaska nic vsetko je prec uz pol roka a ja citim vo svojom vnutri uz len lasku a nadsenie do noveho zivota co ma caka...keby som to neukoncila kto vie ako by som dopadla ....
Ahoj Sizyfos671, no to čo opisuješ, sa prihodilo aj mne, tak sa mi to vlastne aj začalo, z ničoho nič, robila som si v kuchyni nejaké práce, bol večer a vyšla som za manželom von na terasu, že mi je strašne zle.On, že aby som si lahla a keď som si ľahla, bolo to ešte horšie, hlava sa mi točila, závrate, vnútorná triaška, tak ma zobral na Prvú pomoc a tam presne, takmer nič nezistili, len zvýšený tlak, to pravdepodobne z naplašenia, takže mi pichli magnézium a bola som vybavená.No a o dva mesiace deň pred odletom na dovolenku ma to položilo úplne, že som bola týždeň hospitalizovaná na neurológii, dovolenka zrušená, tam mi porobili všetky vyšetrenia, hlavne okolo mozgu - hlavy a konečný verdikt - neurogénna tetánia, teda PP.Už vtedy mi primárka neurológie nasadila tento Paretín, len potom mi moja neurologička neviem z akého dôvodu vymenila Paretín za Cipralex a rok som bola na ADčkách, postupne som si ich vysadila - do stratena.Cítila som sa relatívne dobre ale po 2,5 roku je to späť. Mávam také stavy opäť, aj keď už si ich viem trochu kontrolovať, lebo viem, čo mám robiť a čo môžem čakať. Určite, tie lieky, čo do nás pchajú sú riadne svinstvo,ale zas pozerám sa na to aj z druhej strany, že žijeme v 21.storočí a snáď už existujú lieky, ktoré tak neškodia a dnes veľmi veľa ľudí trpí a zbytočne. Podľa mňa, ak veríš svojmu lekárovi a tomu, že sa uzdravíš,alebo to aspoň dostaneš pod kontrolu, dá sa to. Na toto sa neumiera, len sa treba naučiť s tým vedieť žiť a vedieť si to kontrolovať a ustáť to. Ten, kto tým neprešiel nevie, čo zažívame, aký je to hrozný stav, keď to na nás príde a ver, že viem, o čom píšem. Prajem veľa síl!
Ahojky a dík za odpoveď!Môj email:prometheus671@centrum.sk
Sizyfos671, nechaj imail popiseme , :))
napisem ako to riesim ,, moje strasne stavy ,, zacala som pit alkohol ja tvrdy abstinent,, ktory neznasa alkohol ... moj zufaly stav ked som uz 4 noc nespala ,som zacala manzelovi vycucavat jacka . o 4 ran som vstala .. zufaly stav ... po kazdom zaspavani ma sklbe ..stavy ataky ,uzkosti ,trasenie ... moja psychika si zo mna urobila trosku ! totalnu ... nezaberaju tabletky ,zatial len na volno v lekarni .. rano som zo zufalstva ,stiahla 5 viskacov alku ..... totalne sa mi tocila hlava .... bolo mi super,, tento stav ,poznam z cias puberty .. inak mam 29 a nepijem ,nezasam alk !!! ale to co nenavidim mi pomohlo ! zaspala som konecne !!!! po 4 nociach ... neviem co je horsie .. davat do seba agresivne navykove lieky ,alebo sa ozrat ! cely zivot som ,dobre dievca ktore nepije ,nefajci ... ktore je uvedomele ... ale ten alk ,je proste vyslobodenie ... davam si znova pred spanim ,zacina mi byt skvele !!
Ahojte dievčatá!Ak dovolíte pridám i ja svoj príbeh...Mne sa život otočil o 360 stupňov presne 19 novembra minulého roka.Na ten dátum v živote nezabudnem!Odvtedy už totiž nežijem,ale sa denno-denne trápim!Do toho dátumu som športoval,behal po horách na horskom bicykli,(kľudne i 40-50km),chodil do práce...A v to novembrové ráno zrazu bác...tesne po raňajkách a rannej hygiene,mi zrazu prišlo strašne zle!Silné závraty,búšenie srdca,studený pot ma zalieval a nohy sa mi začali podlamovať...Ledva som si RZP-čku zavolal,čo som sa už takmer po zemi válal!Sanitka prišla do 15minút,bola to moja premiéra,v živote som sanitku nemusel volať,okrem chrípok a bežných zdravotných problémov mi roky nebolo v podstate nič!Takže moje telo doposiaľ nepoznalo okrem Ibalginu žiadnu chémiu...no k tomu sa ešte dostanem.Na urgentnom príjme klasika-EKG,odber krve,zmeranie tlaku-mal som ho vysoký-prevysoký!(180/95).Viem prečo,neznášam nemocničné prostredie a už od malička mi vadil i bežný odber krve,tak som bol fest vyľakaný!Mám niečo ako syndróm bieleho plášťa.Čakali ma tri hodiny čakania na výsledok rozboru krve-či bol infarkt,alebo nie.Ten sa vraj nepotrvdil,no bola mi odporučená hospitalizácia,vzhľadom na ten vysoký tlak..Samozrejme,že som odmietol,budem sa predsa liečiť doma,ono to prejde!...Podpísal som negatívny teverz a poďme ho taxíkom domov.A doma..čuduj sa svete,zrovna sa zvečerilo a tá tma na mňa mala asi dáky blbý vplyv (bývam sám)a tak v kúpeľni pri holení...bác!Ešte horší stav ako ráno!Skoro som omdlel!Tak pekne telefonát ségre a tá ma nadávajúc na všetky strany,že som tam mal zostať a pod.ma zaviezla naspäť na urgent...Vidíte?!Povedala sestra,mi sme Vás varovali!A už ma aj odvádzali do lôžkovej časti!Odvádzali...vlastne ma viezla na vozíku,ako dákeho invalidného dôchodcu...No nič,skrátim to,až tu celé romány nevipisujem.Prvý večer som dostal maličkú infúziu a odvtedy už ani jednu!Vraj nepotrebujem!Takže ani magnézium na zníženie tlaku,ani nič!Bol som tam týždeň (interné oddelenie)a poviem Vám,stačilo mi na celý život...Keďže sa im nedarilo znížiť mi tlak a na urgente som spomenul bolesti v chrbtici,začali ma dopovať práškami a to doslovne!Asi troje na tlak,do toho dáke proti bolesti a ešte na ukľudnenie a večer na zaspatie...Každý deň niekoľko krát za deň,priehrštie chémie-mne čistému človeku,čo v živote neskúsil ani drogy,ani cigarety,ba ani chlast mi nechutil!A hlavne mi nikto nepovedal,čo mi vlastne dávajú a aké vedľajšie účinky to všetko na mňa malo!(To som sa však dozvedel až doma po prepustení,keď som si prečítal čo-to o "liekoch",čo do mňa cpali na nete).Iba na okraj pre znalých spomeniem:Tramal,Guajacuran,Neurol,Co-Prenessa,Carvedilol a iné "cukríky"!Následok toho všetkého boli obrovské triašky,hnačky,z tých betablokátorov na srdce obrovské bolesti pod srdcom,plus dýchavičnosť (vedľajší účinok-bronchospazmus),závraty a iné "bonusy"!A keď som sa dočítal,že Tramal je zrovnateľný z heroínom ako opiát,no ďakujem pekne!...A odvtedy,už po prepustení domov...no čo poviete?Myslíte,že mi felčiari pomohli?!Ale kdeže!Tieto stavy pokračovali každý deň a vlastne pokračujú do teraz!Celé sviatky som pretrpel,všetky smeny v práci,som pretrpel...boli dni kedy som už nemohol vydržať a tak som si volal záskok za seba do práce!Samozrejme,mi potom chýbali hodiny a môj už i tak malý plat išiel ešte dolu...(Robím SBS-kára).Raz v noci na ďaľšej (24hodinovej šichte!),mi okolo jednej ráno prišlo tak zle od srdca,že som myslel,že zomieram!Obrovská tachykardia,bolesť pod hrudnou kosťou vystrelujúca až do zubov,hnačka...vravím si infarkt!RZP-čka prišla,striekli mi pod jazyk nitro..bolesť ustúpila a skončil som už po druhý krát na mojom "obľúbenom" internom!Rovno dva dni pred vianocami...Prišli vyšetrenia,echo srdca,sono žalúdka,krv a zasa krv,moč,krátky pokec z neurológom a potom...psychiatrom!...A bolo to tu!Diagnóza Panická porucha!Ani som nevedel čo to je!Ostal som vykulený a nešťastný...Z čoho?Prečo?Takto z ničoho nič?!A tak sa v tom veziem...Bol som prepustený domov s tým,že sa mám objednať psychošovi-čakacia lehota mesiac!Tak som ešte dvakrát do vtedy cestoval sanitkou,bo tie záchvaty moje boli (sú)niečo strašné!...Ale!...Už ma nechcú hospitalizovať a ani liečiť-však vy to máte o psychike,tak čo chcete!...Vraj zneužívam RZP!To bolo už na mňa moc!Akosi som prežil obdobie,než som sa dočkal môjho termínu u psychouša-mastičkára (prepáčte,no nemôžem ho inak nazvať,toho dílera drog),prístup nič moc,dva krát ma vypoklonkovali zo sestrou von počas "sedenia",raz kvôli pošte,potom desiate...Stačilo mi!Predpísal mi Arketis,no ten som bral vlastne len chvíľu,nakoľko som potom skončil zasa v nemocnici a tamojšia psycho mi zmenila "liečbu" na ráno Eliceu a večer Triticco pred spaním,plus Neurol podľa potreby...Zasa to musím skrátiť...Triticco-nikdy viac,nočné mory,hnačky,točenie hlavy...Tak som zostal iba na "Elicejke",ktorú už beriem zhruba mesiac a nevidím absolútne žiadne zlepšenie mojich "stavov",skôr naopak...Aj teraz čo to píšem,mám silné závraty,mávam po nej rozšírené zrenice,denne zimnice,nízku telesnú teplotu,strata krátkodobej pamäte,rozmazané videnie,hnačky,bolesť v hlave na zbláznenie!...Nemám to s kým riešiť čo ďalej,môj psychiater mal dva týždne dovolenku,ja som skapíňal,tak mi radila dála Mudr.online z Prahy,ktorá bola veľmi milá i napriek tomu,že niesom jej pacient a radila mi takto na diaľku...Vraj mám vydržať!No dokedy?!Tie stavy sú fakt hrozné...Dnes som skúsil ísť na biku,no nevládzem už nie na ňom ísť,ale ani ho tlačiť hore po schodoch v bytovke...Slabý som ako čaj!A srdce hneď búši ako o závod a čo je mi najviac divné,že pri tom záchvate mi vyskočí tlak aj na 180/110 a vtedy už panikárim a krúti sa mi celý svet!A naproti tomu som v januári zažil,cestou v autobuse panický atak,skoro ma zadusilo,ledva som došiel do nemocnice na bežné vyšetrenie "Dopler",kde mi zrazu po zmeraní tlaku,dávali nohy hore a dali piť vodu,lebo mi namerali tlak iba 70/60!V podstate kolaps!Ale moja obvoďáčka mi na to povedala,že je vraj normálne kolísanie tlaku!Ale až takéto rozdiely?!Takže tak ľudkovia!Rozpísal som sa,tak sorry,no už som bezradný,lebo zo športovca sa stala ležiaca troska,ktorá nevie či bude vôbec schopná chodiť zasa do práce,lebo maródka mi koncom marca končí!A keď som nedávno volal svojmu psych.zdvihla to sestra a vraj sa mi nemôže venovať!Chcel som len radu,či to svinstvo mám brať ďalej,keď mi je z toho tak zle!Čo teraz?Ach jáááj!Majte sa pekne a držte sa!Budem rád keď sa mi ozvete.Pekný večer!
Ahoj fialka, mrzi ma ze mas take stavy. Mozno by tebe stacilo sa iba riadne vyspat. Dieta mas ake male? Ci si mozes dat tabletku na spanie?
Ak ano tak chod k lekarovi a skus ho poprosit. Ak nebudes spat o to horsie to budes cele zvládat. Jogu cvicim aj ja, su dni kedy pomoze a dni kedy nie. Su rozne cvicenia ako si posilnit vedomie, skus tie. Ale urcite musis byt oddychnuta, tak to pojde lahsie.
musim sa aj podelit s tym co prezivam ... zacalo to ze raz som sa vecer nemohla nadychnut ...potom sa to cez den zacalo stavat viac krat .dr povedal ze chrbtica .. pochodila som chyropraktikov, kadeco .. nepreslo to , jeden chyropraktik povedal ze je to psychika ze v sebe nieco dusim ,.no asi aj hej ..som velmi citlivy clovek .. rozhadzu ma aj spravy .. ale na povrch sa tvarim tvrdo ,manzel ma zo zaciatku tmanzelstva tiez dost vytrapil ,stale som revala ,ked sa narodil maly ,mala som stavy na vyskocenie z okna ,ziadna radost :( proste tak od 20 som si zacala uvedomovat ze po psycch stranke som akasi slaba ..ale neriesila som to ..ze kazdy mame nieco .. no a mam 28 .. a uz dva tyzden zazivam strasne stavy .. jeden den je dobre ,to ked mam pohodovy den ,akonahle prezijem nejaky emotivny zazitok ,tak ked ten emot zazitok zazivam nerobi mi to nic .. to som este tvrda ,,ale pride vecer a vsetko sa na mna vyruti .. zacnem mat tazobu na hrudi ,strasnu uzkost .. hrcu v hrdle ,chvenie zaludka ,strasnu paniku . zacnu mi jemne trpnut konce koncatin ,snazim sa to rozchodit, dam si na zem deku ,snazim sa cvicit joga cviky . dam si sedativ PC .. ten zaberal na zaciatku stavov ,teraz raz zaberie ,raz nie .. vcera som vyzrala za vecer asi 7 tabletiek ,je to homeopatikum . tak asi nejak neublizi .pri cviceni sa zacnem davat dokopy ,ale ako keby som len zatlacala ten stav .. a ked si idem lahnut a chcem zaspat ..zacne peklo ... ked zacnem driemat ,ako keby ma trhalo ,ako keby som blaznila ,po hlave s ami vsetko mota ... trha ma ... panicke ataky ma chytaju .. ale vsetko len vnutorne ,, netrasiem sa .. stale si vravim nic mi nie je ,je to moja psychika ...stale sa snazim upokojovat ,ale nejde to .. ta skur! psychika na mna hnusne utoci ,:(( je to asi 4 noc ,co som poradne nespala ,lebo sa nedalo ..ak som aj zaspala ,tak podvedomeako keby som nespala ... toto su sialene stavy !!!! vysava to zo mna zivot mam dieta , niekedy vecer sa o neho ani nevladzem postarat ,okupat .atd.. ja nevoem co mam robit ,, tiez som toho nazoru ze dr,zacnu pchat navykove lieky a bue to horor ... co mam robit ,??????????????? :(((((((((((((((
Dufajme ze liecia. V letaku maju dane ze nie je navykovy, ale urcite je. Dost ludi vedelo vystadit, tak snad budeme vediet aj my :). Ale u mna je to zadial dost daleko, som na zaciatku cesty ach....
Uz pojdem o chvilu, tak prajem pekny vikend a vela sil