Ahojte, ja som včera po takmer 3 rokoch navštívila psychiatra, lebo už to bolo neúnosné,mávala som zlé stavy, búšenie srdca, vytváranie si katastrofických scenárov, pocity závrate, na vracanie, raz som sa spotila ale končatiny som mala ľadové, triašku v žalúdku, pocity na odpadnutie a niekedy aj bez zjavného dôvodu, len tak "to " na mňa prišlo, strach, že umieram, že mám infarkt a tak. Lekár mi nasadil liečbu paretínom a Helexom, no dnes som si dala prvý krát polovičku Paretínu a vedľajšie účinky sa dostavili a dosť v ťažkej forme a to som v práci a robím a tvárim sa, že som v pohode a stojí ma to veľmi veľa síl a už teraz sa bojím, čo bude zas zajtra, keď si ho dám. Ale stav som mala už taký, že naozaj neúnosný, že som sa rozhodla, že už musím niečo pre seba urobiť. Takže dala som sa do liečby s vierou, že snáď mi to pomôže aj keď vidím, že privykanie si organizmu na takéto lieky je veľmi ťažké. Máte niekto skúsenosti s týmto liekom a jeho vedľajšími účinkami? Do kedy mi bude z neho takto zle?
Panická porucha
atra...ja akurat prezivam to iste, akurat lieky uzivam uz mesiac a naozaj vidim zlepsenie male, ale je tam a postupne to je len a len lepsie, ja beriem az tri druhy seroxat, deanxit a xanax, ale ten som mala len zo zaciatku, aby som nemala vedlajsie ucinky zo seroxatu...predtym som uzivala zoloft a ten mi nesadol a bolo mi z neho strasne, mozno aj tebe to len nesadlo a potrebujes to zmenit, zavolaj psychiatrovi a on ti urcite pomoze..nepocuvaj hluposti o liekoch, tie lieky fakt pomahaju a bez nich to neprejde..drzim palce a hlavne sa spoliehaj sama na seba a nie na rady niektorych mudrlantov :-) Drzim palce!
to ako zomieraju ludia ktory maju peniaze je pravda preco tolko samovrazd celebrit a ludi ktory mali \"zivot zo sna\" americky sen a podobne.... hehe ved preco inak by som to pisal sem ? keby toto bolo niekomu z vas zavolate priatelke rodine kamaratom ja to nemozem lebo neviem ci vobec niekto uprimny v mojom okoli je tak to pisem a vylievam si srdce na fore aky horsi upadok moze byt ?
nemam nikoho mne toto zacalo dochadzat totiz az pred rokom mama sa so mnou nebavi otec zomrel zvysok rodiny nemam lebo sa neznasali s otcom a mam pocit ze je to ich vina ze zomrel je to zly zivot ako viem ci mozem vobec niekomu verit ked mozno ze priatelky ktore som mal neboli len kvoli dovolenkam a kabelkam so mnou... kamarati ? spolocnici kologevia? vsetko je to tak zhnite.. realna podoba penazi je mat vsetko ale nemat nic peniaze absolutne znicia vsetku realitu okolo teba ci uz kamarati priatelky nikdy nevies kto ta ma rad alebo ci ta chce len okradnut jediny komu som veril bol otec.... ja ani len nemozem nikomu zavolat teraz a priznat co mi je oficialne som nieco zle zjedol sak kebyze sa toto niekto dozvie zneuzije to proti mne a som skoncil
nie je mozne, zeby si nasiel ale ozaj spolahliveho cloveka, ktoreho by ta dokazal zastupit a plne by si mu doveroval? potrebujes hlavne klud nato vsetko, chodit do prirody, vypadnut, nerozmyslat, upokojit sa. peniazky, mas, co tak nejake thajske masaze, sauna, wellnes vikendy, zkratka lahodit tym nervom. okrem tych kil xanaxu nemas riadne antidepresivum? nechce sa mi citat celu diskusiu, neviem teda...
HAHAHA lucka lekar ked zisti ze prihorieva prestane predpisovat a chapes co to znamena.... beriem 4-5 mg denne v priemere s tym ze ak je zly den tak to funguje asi stylom vola mi kolega a hovori stalo sa toto a toto (nieco sa pokazilo nieco co sa malo zaplatit neni zaplatene) zacnem nadavat a ani neviem a drzim frontin v ruke a sup sup uz su jedna dve vo mne cize niekedy kludne aj 8 tablet (8 mg denne) odvykacka nehrozi sak by mi rozkradli firmu za pol dna este by som ani do pezinka nedosiel a uz by bol tunel vacsi jak sitina....
benzoaddict, mas sice vsetko, len o rozum si tusim prisiel...ved z teba je uz normalny fetak. zo dna na den to nevysadis, zblaznil by si sa. neviem, co to mas za lekara, ked ti to tolke roky predpisuje, ale mal by ti zaplatit odvykacku z vlastneho vrecka...telo si musi odvykat a vysadzat musis velmi opatrne. ak beries celu tabletu, tak dva tyzdne uzivaj 3/4, potom len polku, zkratka stvrt si to na miniaturne kusocky, aby si ten mozog odvykal postupne a skus to nahradzat niecim prirodnym volnopredajnym. neviem sice, ake mnozstvo beries denne, dufam ze nie ako kedysi robbie williams, 30 xanaxov denne a zapijal chlastom... a vidis dostal sa z toho /zda sa/:D
pozri, vzdy existuje cesta.. Chyba je podla mna, ze sa to snazis vysadit svojpomocne.. Skus za pomoci psychiatra, alebo mozno aj tak ze pojdes na par tych najhorsich dni na psychaitriu, alebo roznymi cestami. nechcem ta poucovat vela o tom neviem. ale musi byt cesta aby si sa z toho dostal aj sa dostanes .. TAK VER.. A skusaj to ale za pomoci a vyjde to.. bola urcite chyba ze si to bral tolko rokov, ale vzdy je sanca ! drzim palce!
monika hej mas spravny postoj ktory treba sirit a iba snim suhlasit ! ale ja uz to uzivam 7 rokov a vies co je najhorsie ze vlastne ani neviem ci chcem prestat tieto pocity su strasne ale ludia ako ja uz ani nevidia ako vyzera svet bez benzo jednoducho uz iba uzivat do konca zivota dali mi to na emocne nestabilnu poruchu ktora sa mi zacala ked som ako 19 rocny isiel hrrr do podnikania a nebolo to ruzove ako som si myslel neprisiel do pol roka bavorak ani podobne bol to len kolotoc raz spat cez den potom v noci potom 2 noci nespat atd... a nato som dostal tieto uzasne lieky a teraz mam aj bavorak aj vlastny dom aj hugo boss handry a pozri sa naco mi to je ? :( mam vsetko ALE NEMAM NIC ! a to je pocit kto nikto nechce zazit NEBERTE LIEKY NIKDY NIKDY
ja osobne som proti liekom.. vseobecne aj inym snazim sa co najmenej pchat do seba lieky:) som skor za alternativnu liecbu aj v inych pripadoch teraz nevravim len o psychike.. Mrzi ma co sa ti stalo a ako to dopadlo..prave pre toto by som ja ziadne leiky nebrala a hlavne na ne neverim, no to som ale ja , kazdy ma iny pribeh ine problemy a nemozem neiekoho presviedcat nech ich nebere ked ma pocit ze ich porebuje..
ja som vobec nereagovala na tie lieky.. ja som reagovala len na ten pocit ze mi prepne.. ze to je zakladny pocit uzkosti, resp. znak uzkosti .. ja som nikdy nebrala ani antidepresiva, ani tieto navykove lieky ako neurol a pod. ja som sa vyjadrila len k tym pocitom:)