Ahojte, ja som včera po takmer 3 rokoch navštívila psychiatra, lebo už to bolo neúnosné,mávala som zlé stavy, búšenie srdca, vytváranie si katastrofických scenárov, pocity závrate, na vracanie, raz som sa spotila ale končatiny som mala ľadové, triašku v žalúdku, pocity na odpadnutie a niekedy aj bez zjavného dôvodu, len tak "to " na mňa prišlo, strach, že umieram, že mám infarkt a tak. Lekár mi nasadil liečbu paretínom a Helexom, no dnes som si dala prvý krát polovičku Paretínu a vedľajšie účinky sa dostavili a dosť v ťažkej forme a to som v práci a robím a tvárim sa, že som v pohode a stojí ma to veľmi veľa síl a už teraz sa bojím, čo bude zas zajtra, keď si ho dám. Ale stav som mala už taký, že naozaj neúnosný, že som sa rozhodla, že už musím niečo pre seba urobiť. Takže dala som sa do liečby s vierou, že snáď mi to pomôže aj keď vidím, že privykanie si organizmu na takéto lieky je veľmi ťažké. Máte niekto skúsenosti s týmto liekom a jeho vedľajšími účinkami? Do kedy mi bude z neho takto zle?
Panická porucha
No čítala som, čo je to za liek, je to podobné tomu Paretínu, čo beriem aj ja, ono je to asi na jedno kopyto tie lieky a čítala som aj diskusie ľudí okolo toho lieku, ale to isté sa píše v diskusiách aj o Paretíne, že návykové svinstvo.Tak už ozaj nám ostáva len veriť, že nás liečia tí lekári :)
Mam Serlift a beriem 75 mg.
Ja robím predajcu hutného materiálu (teda rúry, príruby, T-kusy a pod.) ak sa trochu rozumieš do strojáriny, takže robotu mám fajn a lyžovať chodíme dosť často, tam sa aj cítim dobre, v partii priateľov, v prírode a tak.A ty berieš ake ANTDPRSVum? Nejak som nepostrehla ten názov.
Robim v IT predajcu, a tak vsetko mozne, ucto a tak. A ty? Lyzovanie je asi super ja sa neviem :(. Ale rada chodim do prirody. My vacsinou chodime na welness. Celkom sa tesim ked mi bude ok a si to poriadne vychutnam.
Mne tiez povedal tak pol roka az roka, ale u mna to bude dlhsie, kdeze mi este len zvyse tabletky. Tak uvidim....
Ja mám celkovo tiež nie dobré stavy po alkohole, hlavne, keď si dám tvrdý, my dosť chodíme po chatách, lebo lyžujeme veľa a tam si vždy dávame na ráno panáka a potom večer sa na chate popíja, el budem to musieť skorigovať na minimum, nebýva mi dobre, tiež mi búši srdce a som taká rozhodená z alkoholu.Len ma zaujímalo, čo to urobí,ak si večer pri telke dám deci-dva vínka.Mne povedal lekár, že vidí tú moju liečbu tak na polroka - max.rok že to vraj so mnou ie je vôbec zlé, ale teda neviem si predstaviť ako to prežívajú všetci tí, ktorí sú na tom horšie, keď už toto sa mi zdá neúnosné. ˇo robíš?
Tak Levice su dost daleko odomna.
Dala som si na Vianoce, to bolo oka. Ja beriem tab. o 9,00 a na spanie okolo 21,30. Vtedy som si dala neskor okolo dvanstej, dala som si 2 dc. Ale na Silvestra som si dala iba jeden pohar a mala som pocit ze mi srdce vyskoci a ani nezaspim.
Ja som nejak extra nikdy nepila a ani nepijem, lebo neviem pit :), je mi vzdy zle.
Teraz ako nemozem by som si dala poharik, ale to asi preto lebo by som nemala. Chyti ma niekedy taka dobra chut, ked mi je lepsie, tak si dat pohar vinka a pustit si film, zabalit sa do deky a iba relaxovat. Ale nejak som sa k tomu nedostala. Naposledy som na toho Silvestra.
Ja som bola teraz u tohto lekára prvý krát a bola som objednaná už mesiac a pol vopred, tak má plno.Tiež si myslím, že je "nás" veľmi veľa a ešte veľa je takých, ktorí trpia a boja sa ísť, resp.hanbia sa ísť k psychiatrovi a radšej trpia ďalej. Ja som už zažila veľa fyzickej bolesti,mala som 7 zlomenín, operácie, ale toto je najhoršie, keď bolí duša.A podľa mňa sa to aj najťažšie aj najzdĺhavejšie hojí.
Ja som z Levíc.
Ešte otázka, aj si zvykneš dať sem-tam aspoň pohárik vínka pri takýchto liekoch?
Som z Bratislavy. A ty?
Ja mam pocit, ze uz pomaly kazdy 3 clovek nieco take riesi. Ja u mojho lekara cakavam tak 2 hodiny, ma to tam uplne plne a to stale.
Moja obvodna ma zly postoj k tomu, v min. tam bola baba ktora ma problémy este aj ine. Nie to ze ma nechala tam stat a vsetko som pocula. Chodi na onkologiu a este aj psych. Muselo jej byt neprijemne ze jej diagnozu pocuje niekto další. A ona jej zadeli, ze to ta nova doba pan doktor tam ma stale plno lebo uz tam chodi kazdy a ten ton v hlase. No bolo mi tej baby luto. Ved mi si to nevyberame ze chceme mat tieto "stavy".
Áno, iné nám neostáva, aj ja verím, že sa z toho vyhrabem, aj keď je to beh na dlhú trať, ako sa hovorí.Ale dala som sa na boj, chcem sa dostať do normálneho stavu zas, a horšie, že dnešná spoločnosť sa ešte na človeka, ktorý chodí k psychiatrovi pozerá ako na blázna a pri tom netušia, aké to máme ťažké a ešte duplom, keď nie sme na PNke a normálne musíme fungovať aj v práci aj doma. Ako veľmi to človeka bolí a koľko nás to stojí síl.Z akého okresu si,ak to nie je tajomstvo?
U mna toho bolo viac, strasne vela sa toho stalo za kratke obdobie. Ale sem to nechcem pisat. Nevadi mi o tom komunikovat, ale tu je to az moc na ociach.
A vstadiu ze sa neviem tesit som aj ja teraz, a dufam, ze aj to prejde.
Asi ked to zacne tak to uz ide jedno cez druhe.
Musime verit, ze tabletky zaberu a uzdravíme sa.