Ahojte, ja som včera po takmer 3 rokoch navštívila psychiatra, lebo už to bolo neúnosné,mávala som zlé stavy, búšenie srdca, vytváranie si katastrofických scenárov, pocity závrate, na vracanie, raz som sa spotila ale končatiny som mala ľadové, triašku v žalúdku, pocity na odpadnutie a niekedy aj bez zjavného dôvodu, len tak "to " na mňa prišlo, strach, že umieram, že mám infarkt a tak. Lekár mi nasadil liečbu paretínom a Helexom, no dnes som si dala prvý krát polovičku Paretínu a vedľajšie účinky sa dostavili a dosť v ťažkej forme a to som v práci a robím a tvárim sa, že som v pohode a stojí ma to veľmi veľa síl a už teraz sa bojím, čo bude zas zajtra, keď si ho dám. Ale stav som mala už taký, že naozaj neúnosný, že som sa rozhodla, že už musím niečo pre seba urobiť. Takže dala som sa do liečby s vierou, že snáď mi to pomôže aj keď vidím, že privykanie si organizmu na takéto lieky je veľmi ťažké. Máte niekto skúsenosti s týmto liekom a jeho vedľajšími účinkami? Do kedy mi bude z neho takto zle?
Panická porucha
monika555 naozaj vazne ? vies co vobec je benzodiazepinovy abstak raz som vyhodil priatelku z bytu lebo mi schovala lieky a chcela mi ich davat menej vies co to spravy sa neskutocny bordel v mozgu ? SSRI lieky ako spominany paretin a k tomu helex co je alparazolam (xanax neurol) akurat vcera mi dosli tabletky tak som si povedal ze to skusim vysadit asi 261 krat (ironicky povedane) realne som to skusal asi 5 krat teraz je to od poslednej tabletky nieco okolo 30 hodin zjedol som jeden rozok skratka neviem viac prehltnut napne ma potim sa jak prasa sprchujem sa kazdu hodinu trasem sa tak ze ani napit vody sa neviem to nehovorim o tej uzkosti vsade po dome mam rozsvietene dostavam zachvaty paniky (aby si mala predstavu asi tak 15-25 minutove epizody absolutneho strachu ze som sa zblaznil ze uz nikdy nebudem normalny ze skoncim v blazinci opekujuce sa previdelne) a ver mi ze teraz keby sa pri mne niekto objavi s skatulkou tych liekov odkusnem mu ich aj s rukou a to je este len prvy den vrchol to dosiahne po nejakych 72 hodinach dalej som sa nedostal pretoze som bol tak vycerpany (za 3 dni som spal asi 6 hodin do kopy) ludia neuzivajte to je zo mna troska sice to ludia na okolo nevidia ono pokial ma clovek svoju hladinu neni to ako heroin ale to co clovek preziva v hlave je nieco hrozne pocit ze ste prisli o vsetko ze uz nikdy nepocitite radost ze uz sa nekdy neusmejem...... DA SA POROVNAT CO ZAZIVAS TERAZ NA ZACIATKU LIECBY S MOJIM POPISOM ? MYSLIM ZE TO ZA TO NESTOJI CO BY SOM JA DAL ZA TO KEBYZE SOM TAM KDE TY :(
BE1804.. ten strach ze ti "prepne" ze dakomu ublizis, ze stratis kontrolu a podobne je len dosledok uzkosti. absolutne sa toho nemusis bat, nic take sa nestane.. je to nemozne:) nestratis nad sebou kontrolu ani ti neprepne.. je to tak isto nemozne ako to ze sa premenis na zviera :D skus si predstavit ze sa napr. premenis na psa a zasmej sa na tom lebo to je nonsens. a tak isto ked ta napadne ze dakomu ublizis zasmej sa a povedz ci to je ale blbost.. tie myslienky prichadzaju automaticky takze sa neda nato nemysliet to chapem. ale ked sa na tom zasmejes , tie myslienky stratia silu, lebo viac uz nebudes z nich mat uzkost a strach a same odidu !!! POCHOP ZE TY SA BOJIS ZE DAKOMU UBLIZIS TAKZE TO NECHCES SPRAVIT ! ked niekto dakomu ublizil chcel to spravit .. ty sa len bojis, mas uzkost a pochybujes o sebe.. ale NIE JE DOVOD ! NIC take nehrozi:)
www.zdravie.sk precitaj si toto je to o mne a ten helex splachni do zachodu to co zazivas teraz je nic oproti tomu ked budes muset ten helex vysadit lebo tipujem co ti dali 0,25 2-3 krat denne ze ? :) priprav sa ze prejde pol rok a uz to bude 0,5 mg 3 krat denne a tak dalej a tak dalej a potom pride prave peklo
Drzim palce a zajtra sa tu teda stretneme. A to zaciatocne peklo nezavidim.
Prajem pekny den,
E.
Neboj, nie si v tom sama, je nás takýchto veľa a nemyslím, žeby si bola práve tá, čo by si ublížila bezdôvodne niekomu.Nerozmýšľaj nad takýmito vecami, buď rada, že ti lieky zabrali a teš sa z toho.Ja som len na začiatku a je to dosť náročné a pochopí to len taký človek, ktorý tým prešiel.
Musím ísť už teraz preč, ale zajtra rada s tebou popíšem zas :)Drž sa, nech sa darí!
Prve boli uplne peklo, nemohla som spavat, nic jest, postavit sa z postele, bolo to hrozne.
Nie nemam nutkanie niekomu nieco spravit, iba mam strach ze co ak mi preskoci a niekomu nieco také spravim. vkuse davaju tieto věci v telke. Asi mas/mate pravdu ze tabletky su na to. Ale zatial sa toho strachu neviem nejak zbavit.
A prečo by si niekomu ubližovala a niečo urobila? Máš také nutkanie? Veď tie lieky berieme aj na to, aby nám nepreskočilo predsa :)A prečo Ti menil lieky, Tie prvé "netrafil"?
Ahoj, no mne uz meni liecbu hore dole. Chodim k nemu od oktobra, a je marec. Posledne tabletky mi menil v decembri - Serlift, davku mi zvysil pred dvomi tyzdnami. Tak teda skusim este tyzden vydrzat a ked tak pojdem asi za nim.
Mne tie stavy presli, uz nemam strach ze umriem, nemozem dýchat atd. Len teraz mam hrozny strach ze mi preskoci ze sa zblaznim, ze co ak mi prepne a niekomu nieco spravim.
Tiez som v praci, nastastie mam super kolegynu ktora to chape. Snazi sa ma podporit.
Ahoj EB, neboj sa, nepreskočí Ti, a tie stavy (hoci ja takéto nemávam-mne skôr veľa ľudí v OC nevadí)ale stavy ohľadom dýchania, tlaku na hrudi, búšenia srdca, návaly horúčavy na hrudi, mávam bežne. Lieky vraj začnú zaberať až po nejakých 2-3 týždňoch, ja ich beriem druhý deň a tie prvotné vedľajšie účinky sú dosť zlé (pálenie na hrudy, také vnútorné chvenie a pod.) ale snažím sa to vydržať a to som v práci a nikto na mne nič nemôže spozorovať.Ako diagnóza je to neurogéna tetania a myslím, že je to liečiteľné aspoň do takej miery, aby si mohla normálne fungovať, len to chce čas a dôveru svojmu lekárovi.Ja sa práve o to snažím.
Ahojte, chcem sa spytat, mala som priznaky ako skoro vsetci. Strach ist do nakupne, zle sa mi dýchalo, trpnutie ruk, tlak na hrudi. Bola som u psych. dal mi AD Serlift, pred dvoma tyzdnami mi zvysil davku na 75mg. Zacala som mat strach ze mi preskoci. mali ste to niekto? ze co ak sa zblaznim a niekomu nieco spravim. Ak ano za ako dlho to preslo?