Panická porucha

Príspevok v téme: Panická porucha
atra

Ahojte, ja som včera po takmer 3 rokoch navštívila psychiatra, lebo už to bolo neúnosné,mávala som zlé stavy, búšenie srdca, vytváranie si katastrofických scenárov, pocity závrate, na vracanie, raz som sa spotila ale končatiny som mala ľadové, triašku v žalúdku, pocity na odpadnutie a niekedy aj bez zjavného dôvodu, len tak "to " na mňa prišlo, strach, že umieram, že mám infarkt a tak. Lekár mi nasadil liečbu paretínom a Helexom, no dnes som si dala prvý krát polovičku Paretínu a vedľajšie účinky sa dostavili a dosť v ťažkej forme a to som v práci a robím a tvárim sa, že som v pohode a stojí ma to veľmi veľa síl a už teraz sa bojím, čo bude zas zajtra, keď si ho dám. Ale stav som mala už taký, že naozaj neúnosný, že som sa rozhodla, že už musím niečo pre seba urobiť. Takže dala som sa do liečby s vierou, že snáď mi to pomôže aj keď vidím, že privykanie si organizmu na takéto lieky je veľmi ťažké. Máte niekto skúsenosti s týmto liekom a jeho vedľajšími účinkami? Do kedy mi bude z neho takto zle?

atra

Ahojte spolutrpitelia, včera som mala dosť zlý stav, prišlo to okolo 16tej hodiny, keď som už odchádzala z práce a išla som autom 12km domov, normálne som sa modlila, aby som to zvládla, tak mi bolo zle, že som si po ceste dávala Neurol 0,5 a keď som si ho dala, akoby efekt placebo nastal, skľudnila som sa. Ale predtým som bola totál rozhodená, ruky ako ľad, závrate, chvenie celého vnútra, srdce mi išlo vyskočiť....Večer som už o 9tej spala ako zabitá a ráno som sa cítila OK, lenže zas som si dala 1/2 Paretínu a som zvedavá, čo to zas narobí so mnou dnes.Bojím sa prejsť na tú vyššiu dávku, teda celých 20mg.Už by som chcela naozaj pocítiť zlepšovanie stavu a Helexom a Neurolom sa nechcem pchať.

Sizyfos671

Ahojte dámy.Dík za odpovede.Včera som vypadol z domu,nakoľko som riešil tú spomínanú STK-ku.Dopadla v poho.Akurát sila bola,že som sa v čakárni musel krotiť Neurolom!Inak ešte raz pre info,mne stanovili diagnózu Panická Porucha,plus úzkostná generalizovaná porucha a nešpecifikovaná fóbia...Celkom dosť na človeka-športovca a týpka zo suverénnym vystupovaním,ktorý nemal problém ísť sám na biku aj 50-60km,cez hory a doly!A teraz mám problém ísť niečo úplne bežné vybaviť.Psychika je hold sviňa!A u mňa sa tie problémy proste nahromadili.Inak ako píšete,ja bývam sám na byte,po tom,čo som sa po troch rokoch rozišiel s jednou holkou.No ostal som kámoš s jej 9-ročnou dcérkou,ktorú mám rád ako vlastnú a ktorá ma pravideľne doma navštevovala.Takže mi robila aspoň ona spoločnosť.Hrávala sa u mňa hry na počítači,alebo sme chodili spolu von na prchádzky,ba i do školy som ju vodieval.No teraz dva týždne do zadu,jej to mamka zakázala,lebo sa vraj kvôli mne zle učí!A pritom ja som zhruba pred troma týždňami išiel bývať ku matke,takže je to blbosť,že za to môžem...Už jej ani volať nesmiem!Moc mi to v mojom stave nepomohlo.Tak ale som v rodinnom dome,ako hovorím s matkou,ségrou a jej malou.No úplne ružové to tu nemám.A k tej práci a pod.,no máte z časti pravdu,že keď som bol doma sám,tak myšlienky pracovali na plno,ale to aj v práci,lebo ja tam nemám s kým moc komunikovať a potom (a to je najpodstatnejšie),mňa tá práca moc nenapĺňa,takže i tá je len živnou pôdou,pre moju chorobu.Skúšal som i zamestnať sa inde,no Slovensku je nepísaný zákon,že chlapa okolo 50-ky,už nik nechce zamestnať.Vidím to u nás vo firme,ako to "funguje".Berú mladé baby,cez agentúry a po troch mesiacoch ich vymenia za nové a tak dokolečka!No,je tu radosť žiť na tom Lovensku!A kradnúť ja neviem,nemám na to povahu...a platiť na dve k...y,musím či na to mám alebo nie!Takže tak.Neviem čo bude ďalej.Dúfam,že sa aspoň počasie umúdri a pôjdem niekam do prírody vypnúť mozog...Zatiaľ sa majte!

BE1804

Ahoj Sizyfos671, iba pre info. Prvy mesiac som bola aj ja doma na PN, a bolo to peklo. Fakt este viac rozmyslas. A chodis aspon von, alebo nejaka navsteva k tebe?

Ja som tam mala priatelovu mamu, inak by som sa zblaznila. Ale aj tak som radsej zacala chodit do roboty. Aj ked to nebolo bohvieco, ale myslim ze je to lepsie

BE1804

Ahoj Astra, tieto paniky na zaciatku chytali aj mna, a boli este horsie ako bez tabletiek. Hned som sa zacala bat, ze nezaberaju. Ale mas pravdu je to este kratko na to aby ucinkovali. Mne polovicnu davku zvysil po tyzdni to asi ako tebe. Mala som pocit ze nepomaha, a az po 3 tyzdnoch nastala aka taka zmena. Ako som spominala teraz mi pred 3 tyzdnami zvysil a tiez som mala hrozne stavy. Strach ze mi preskoci atd. Teraz je to lepsie, mam pocit ze konecne zacinaju zaberat, tak uvidim.

Skus este vydrzat, ale ak ti to nezacne prechadzat tak chod k lekarovi. Ja som u naho nazaciatku bola tusim raz tyzdenne. Mala som stavy ako na hojdacke, raz super a potom strasne.

Drzim palceky aby bolo lepsie

atra

Sizyfos671 a akú diagnózu Ti vlastne stanovili? Bývaš asi sám, však? To je možno aj "na bedňu" byť tak sám vo svojej samote a ešte k tomu s depkou. No neviem ako by som Ti pomohla, poradila, fakt asi skús trochu odbúravať tie negatívne myšlienky a pozorovanie sa. Ja s tým mám tiež problém a bojujem s tým, ale verím, že to bude dobré.

Sizyfos671

Tak to Ti "závidím".Ja som skúšal tiež vydržať pred vianočnými sviatkami,no mne v práci prichádzali také stavy,že som buď volával kolegov na záskok,alebo ako v decembri,rovno sanitku o jednej ráno!Vieš ja síce sedím tiež v práci na zadku a pred počítačom,no robíme 24-hodinové smeny,čo ide riadne na mozog!(Aspoň mne isto).A čo robím doma?Snažím sa oddychovať,mám dva krát za deň vychádzku,no keďže je mi poväčšine zle,ležím v posteli.Takže moc si maródky neužívam!Podľa mňa mám zle stanovenú diagnózu a dáka nezistená choroba vo mne drieme a ničí ma.No možno si namýšľam,lebo podľa mojej obvoďáčky,som hypochonder!Asi som na tom fakt teda horšie...:-(

atra

Sizyfos671 a nebolo by Ti lepšie v práci? Nemal by si toľko času sa pozorovať a analyzovať svoju situáciu a stav. Aspoň ja som zvolila toto riešenie, o mne to tu ani srnka netuší, že prechádzam niečím takýmto a už vôbec nie, že som na ADčkách a v práci to zvládam úplne super.Chápem, že Ty máš asi vážnejší stav ako ja, ale čo robíš celé dni doma?

Sizyfos671

Som na PN.Už druhý mesiac.Ale neviem ako budem môcť ísť do práce,ak mi tie moje problémy neustúpia!:-(

Sizyfos671

Ďakujem za opýtanie.Bol som sa prejsť po vonku,kúsok okolo nášho baráka,slniečko svietilo,no mne strašná úzkosť srdce zvierala!Neviem sa toho zbaviť.A večer mi bolo zasa na odpadnutie.Musím vydržať do 18 marca,kedy mám kontrolu u môjho psychiatra.Som zvedavý,čo mi povie.P.S.:Aj u vás je tak škaredo?Mňa dnes čaká STK-čka a má vraj padať dážď zo snehom...Tak zatiaľ!A drž sa.