Panická porucha

Príspevok v téme: Panická porucha
atra

Ahojte, ja som včera po takmer 3 rokoch navštívila psychiatra, lebo už to bolo neúnosné,mávala som zlé stavy, búšenie srdca, vytváranie si katastrofických scenárov, pocity závrate, na vracanie, raz som sa spotila ale končatiny som mala ľadové, triašku v žalúdku, pocity na odpadnutie a niekedy aj bez zjavného dôvodu, len tak "to " na mňa prišlo, strach, že umieram, že mám infarkt a tak. Lekár mi nasadil liečbu paretínom a Helexom, no dnes som si dala prvý krát polovičku Paretínu a vedľajšie účinky sa dostavili a dosť v ťažkej forme a to som v práci a robím a tvárim sa, že som v pohode a stojí ma to veľmi veľa síl a už teraz sa bojím, čo bude zas zajtra, keď si ho dám. Ale stav som mala už taký, že naozaj neúnosný, že som sa rozhodla, že už musím niečo pre seba urobiť. Takže dala som sa do liečby s vierou, že snáď mi to pomôže aj keď vidím, že privykanie si organizmu na takéto lieky je veľmi ťažké. Máte niekto skúsenosti s týmto liekom a jeho vedľajšími účinkami? Do kedy mi bude z neho takto zle?

BE1804

Ahoj Astra, ja vikend OK, bolo co robit. Chceme totiz bud kupit dom, alebo stavat. Tak sme riesili to a ani neviem ako vikend ubehol. Dnes citim trochu vnutornu nervozitu, ale tak si hovorim ze to prejde.

A ty si mala aka vikend? Uz beries tu vyssiu davku?

atra

No ja včera dosť dobre a dnes úplne super, nechcem to zakríknuť. Ono, keď mám zamestnanú myseľ a nemám čas rozmýšľať a skúmať sa, tak je to v pohode vac-menej. Takže dúfam, že mi to vydrží aj ďalej. Ja som si nemohla dovoliť byť z práce na PN a možno je to aj lepšie takto.

Sizyfos671

Ahoj Atra.Ďakujem za opýtanie.U mňa stále rovnako (žiaľ),tzn.celodenné závraty,hnačka rozostrené videnie a k tomu nespavosť.Uff!Som totálne vyčerpaný.A Ty už lepšie?Zaberá liečba?

atra

BE1804 tak to je fajn, ja mám v práci teraz práveže trochu viac času a to je naozaj niekedy na škodu, sledujem sa, rozmýšľam a to k ničomu dobrému nevedie. Fakt musím pretrpieť tieto dni a veriť, že to bude lepšie.

BE1804

Ja dnes celkom ok, tieto dni mam iba miernu nervozitu. Ale nemam moc cas sa sledovat, a to je dobre. Inak by som si nasla aspon 10 veci co mi je atd. :)

Ja si tak nejak hovorim, ze uz mi musia zaberat, uz ich beriem dlho tak to bude lepsie a lepsie. Kazdy den si davam dychove cvicenia, aj kde nemam stavy. Sem tam ma napadnu blbosti, ale hned sa snazim ovladat mysel a mysliet na nieco ine.

Niekedy to ide inokedy nie.

atra

Ahoj BE1804, chodím len k psychiatrovi, teda len raz som bola, na kontrolu mám ísť za mesiac. A ten Helex mám brať len pred spaním, spolu s Prothanzinom, ja som tam šla hlavne kvôli nespavosti a závislosti na liekoch na spanie.A inak, keď si dám ten HLX + PRTHZN, tak spím fakt dobre.Len či to zas nebude nejaká iná vybudovaná závislosť potom. Samozrejme už roky pozorujem u seba panickú poruchu a na tú mi dal Paretín. Dnes zatiaľ docela OK, len ma začína bolieť hlava zas.
A Tebe sa ako dnes darí?

BE1804

Ahoj Astra, neviem ci som sa pytala, chodis aj k psychologicke?
Inak pozerala som ten Helex, ten budes asi normalne brat po dobu tych 6 mesiacov...??? To nie je ako neurol, co ti povedal lekar?

Ja mam na spanie ten Mirtazen, ale mam ho brat stale, tiez je to AD. To mi potom vysadzat ako prve, ale to je este daleko.

A ako ti je dnes?