Ahojte, ja som včera po takmer 3 rokoch navštívila psychiatra, lebo už to bolo neúnosné,mávala som zlé stavy, búšenie srdca, vytváranie si katastrofických scenárov, pocity závrate, na vracanie, raz som sa spotila ale končatiny som mala ľadové, triašku v žalúdku, pocity na odpadnutie a niekedy aj bez zjavného dôvodu, len tak "to " na mňa prišlo, strach, že umieram, že mám infarkt a tak. Lekár mi nasadil liečbu paretínom a Helexom, no dnes som si dala prvý krát polovičku Paretínu a vedľajšie účinky sa dostavili a dosť v ťažkej forme a to som v práci a robím a tvárim sa, že som v pohode a stojí ma to veľmi veľa síl a už teraz sa bojím, čo bude zas zajtra, keď si ho dám. Ale stav som mala už taký, že naozaj neúnosný, že som sa rozhodla, že už musím niečo pre seba urobiť. Takže dala som sa do liečby s vierou, že snáď mi to pomôže aj keď vidím, že privykanie si organizmu na takéto lieky je veľmi ťažké. Máte niekto skúsenosti s týmto liekom a jeho vedľajšími účinkami? Do kedy mi bude z neho takto zle?
Panická porucha
Atra a aj ostatni, mate aj vy telesne bolesti? Mna napr.boli na hrudi, akoby ma boleli pluca a taktiez v krku, ale nije to hrdlo
No to zakázal aj mne čítať ale samozrejme som urobila presný opak :D ale v konečnom dôsledku som usúdila, že som tie lieky docela bez problémov začaloa znášať a fakt začínam mať pocit, že mi pomáhajú, len už som 2 kg pribrala, čomu asi vyhnúť nedá :( Ale radšej sa chcem cítiť v pohode a dobre, ako byť zdepkovaná. Samozrejme ma to neteší, ale teraz riešim skôr tú psychiku, nech sa dám do "normálu" a potom možno začnem váhu.
To že sa cítiš akoby mimo "seba"je možné, naozaj ten účinok nastupuje až po pár týždňoch.Držím moc palce!!!
Atra, psychiater mi zakazal precitat si ved.ucinky, lebo ze si ich nahovorim. Nakazal manzelovi nech si ich precita on a ked nieco na sebe zbadam, nech mu poviem a on mi povie ci to je ved.ucinok alebo nie. Zatial ok, len ma barsco vytoci ale ovladam sa ako viem. Len mam stale ten pocit akoby som bola mimo svpjho tela a nechce sa mi ani prstom pohnut. Teraz sa chcem donutit ist von. Dufam, ze to chce len cas. Hrcu v krku mam stale.
Jajajka, ten stav poznám, keď človeka nič neteší, z ničoho nemá radosť, len prežíva ale už to je úspech, že si to priznáš, uvedomuješ a chceš s tým niečo robiť. Už to je prvý krôčik k úspechu, neboj, dobre bude. Chce to síce čas, nebude to zo dňa na deň, ale bude to.Lieky znášaš v pohode? nemáš nejaké vedľajšie účinky?
Atra, dakujem. Bodaj by sme take problemy nemali. Sama ma sebe vidim ako chradnem. Usmev zmizol z tvare
No vitaj v "klube" Jajajka, vidíš, tu sme sa zišli viacerí a pomáhame si aspoň takto, že sa delíme o svoje pocity, skúsenosti a vieme, že "v tom" nie sme sami.Aj to veľmi pomáha.
Ahojte, pridavam sa k vam. Ajjamam podobny problem avelmi velmi ma to ubija.
sledujem celú tému od začiatku...držím všetkým palčeky!!
Ahojte Atra,BE1804 and spol.!Dlhšie som sa neozval...Žijem:-).Nemal som sa ako ozvať,nemal som prístup k môjmu PC,a v mobile som prečerpal dátový limit.Ako sa máte?Už lepšie?U mňa nič-moc,stále celodenné závraty (nauzea),pocit neistoty vonku a pri komunikácii s ľuďmi.Akosi sa ma tá choroba drží!Bol som u psychomastičkára,posťažoval sa mu na zimnice,hnačky,nespavosť,moc ma ani nepočúval a zvýšil dávku ADP (Elicea),na pol tabletky večer.Pridal mi k tomu Protazín,no moc mi nezaberá a niekoľko nocí som už nespal!Je to hrozné.Tebe Atra zaberá ten Protazín?Tuším,že ho tiež berieš.Som už z tej choroby totál vyšťavený!Zajtra idem na gastro vyšetrenie-hadička do žalúdka,tak už sa "teším"!Držte mi palce.Myslím na Vás-opatrujte sa zatiaľ.Pekný deň,bez "porúch",praje Sizyfos671!:-).
Sizyfos671 a ty ako? Dávno si sa neozval, nič nepopísal.Dúfam, že nieje horšie.