Panická porucha

Príspevok v téme: Panická porucha
atra

Ahojte, ja som včera po takmer 3 rokoch navštívila psychiatra, lebo už to bolo neúnosné,mávala som zlé stavy, búšenie srdca, vytváranie si katastrofických scenárov, pocity závrate, na vracanie, raz som sa spotila ale končatiny som mala ľadové, triašku v žalúdku, pocity na odpadnutie a niekedy aj bez zjavného dôvodu, len tak "to " na mňa prišlo, strach, že umieram, že mám infarkt a tak. Lekár mi nasadil liečbu paretínom a Helexom, no dnes som si dala prvý krát polovičku Paretínu a vedľajšie účinky sa dostavili a dosť v ťažkej forme a to som v práci a robím a tvárim sa, že som v pohode a stojí ma to veľmi veľa síl a už teraz sa bojím, čo bude zas zajtra, keď si ho dám. Ale stav som mala už taký, že naozaj neúnosný, že som sa rozhodla, že už musím niečo pre seba urobiť. Takže dala som sa do liečby s vierou, že snáď mi to pomôže aj keď vidím, že privykanie si organizmu na takéto lieky je veľmi ťažké. Máte niekto skúsenosti s týmto liekom a jeho vedľajšími účinkami? Do kedy mi bude z neho takto zle?

atra

Ahoj BE1804, ako sa darí Tebe? Ja som bola služobne mimo a teším sa, že som to zvládla úplne bez problémov ale určite aj to bol dôvod, že som nemala ani minútku voľného času, bola som stále zaneprázdnená a večer som líhala spať o pol 1 v noci a už o 7 som musela vstať a zas celý deň byť vo švungu a domov som už prišla taká unavená, že som nevládala ani rozmýšľať ako mi je, spala som ako zabitá. Včera som zas mala celodenný program vonku, síce vo veľkom vetre ale s rodinou a priateľmi a tiež som bola unavená ako pes,ale tak príjemne. Dnes so už v práci a mala som na pláne dať si už celú tabletku Paretínu ale nenašla som odvahu, bojím sa, že pocítim to zvýšenie dávky. Ani sama neviem čo mám urobiť.

vaclavova

Ano astra vratili prvy krat som sa liecila 2 roky a mala som pokoj na 3 roky potom sa mi to vratilo a teraz mi to vydrzalo 2 mesiace som s to zufala normalne mam strach tam zajtra ist

vaclavova

Ahoj volam sa Jana ja mam placlivu naladu,nechuti mi jest, som zvedava co bude zajtra davam si spitomi je to nenavykovy liek ale rana mavam tazke bojim sa co mi povie ked sa tam po dvoch mesiacoch ukazem znova

atra

Ahoj Vaclavova, no ja som bola u psychiatra teraz prvý krát, vlastne dlho ma trápili tie stavy, hlavne ohľadom nespavosti a tých úzkostných stavov. Som už tretí týždeň na ANTDPčkách + Helex a Prothazin, to by malo byť na zlepšenie spánku, ale teraz mám asi týždeň neskutočný problém so spaním, mám pocit, že noci len preležím, ráno vstávam unavená, vyčerpaná, akoby mi tie likey nepomáhali. Mám ísť za 2 týždne na kontrolu, tak mu to musím povedať. Ty máš aké konkrétne problémy?

vaclavova

Ahoj astra vidim ze mame rovnake priznaky uz ste chodili k psychyatrovi? Ja som po dvoch rokoch v january prestala ale na zajtra som sa objednala znovu a mam strach co mi povie ze po tak kratkej dobe som tam znovu bolaby som rada keby sme si popisali dakujem.

BE1804

Tak to sa citime tusim celkom fajn obe. Ten neurol som aj ja na zaciatku musela sem tam dat, a aj teraz ma napadne. Ale evid. ti super zaberaju tie tabletky :).

Dufam, ze aj Sizyfos671 je dobre. tusim sa naposledy ozval 13.

atra

Ahoj BE1804, no ja sobota celý deň v pohode, lebo som mala čo robiť,ale k večeru, keď som si už sadla a zas myšlienky hore-dole, tak ma chytila taká nervozita, že som hodila jeden Neurol do seba a prešlo to a v nedeľu som sa cítila tak skvelo, akoby som ani žiadne AD nebrala, resp.nezvykala si na ne. Neberiem ešte tú vyššiu dávku, bo teraz štvrtok-piatok som na služobke a nechcem to riskovať, že mi tam príde alebo bude zle, tak radšej až keď sa vrátim, nasadím si tú vyššiu dávku.Dnes som v práci, zatiaľ OK, tak v norme. Keď na to nemyslím, ani si nespomeniem, keď sa začnem sledovať, tak jasne, že niečo spozorujem. Psychika je veľmi krehká záležitosť. To je fajn, že sa ideš aj ty niečomu venovať, myslím teda tej stavbe, to ti zamestná myseľ.Pozdravujem !