Treti den viem,ze mam rakovinu.Neviem,ci vobec mozem verit,ze sa z toho dostanem,aku liecbu mam zvolit,ci operovat,ozarovat,alebo nieco skusat sama.Mam nador na prsniku a lymfy pod pazou zasiahnute.Ani kam mam dalej ist aby som si zvolila spravne ,netusim.Povedal mi dr.po mamogr.a ultrazvuku,ze si mam vybrat kam chcem v BA.A ja neviem o tom nic.Nechcem operaciu,chcem najskor nieco robit sama.Neviem,ci cas hra proti mne,alebo mam hupky utekat rezat....33mmx25mm a drobne hrcky v podpazusi.Kto ma skusenost ,nech mi napise.Tolko sa toho pise,ze neviem,co dalej.Preto ak ma niekto osobnu skusenost,budem rada,ak mi napise.
Mam rakovinu
A dalsie rano a v nom nova zmena:( Moje dlhe mihalnice su fuc,obocie mam.Zuby....to som si tiez uz vsimla.....sklovina je sedsia a citlive mam zuby.Takze aj popijanie stiav ma boli,skoro ako ked mate pokazeny zub......DALSI BONUS...........XXX ...A PRITOM som pozitivne myslela: ( A ta chemo to nepochopila.....Podla mna ,pozitivne mysliet,je mysliet mudro,plusovo pre mna,a nie ist pozitivne odhodlana nech sa deje co sa deje...............DOTLACENA,NEINFORMOVANA,ZASKOCENA , sice VERIACA ....a ani jedna brozurka aspon na chodbe.....nic,co Vas caka...a nieze ,co sa poskodi NATRVALO...MOJ najhorsi krok,hoci moj zamer bol pri vstupe do nemocnice:Vybrat,co najskor hrcku a nic ine..............TAK preco mi to nevyslo,ked TOTO,som aj ziadala?odpoved som dostala,a viem ju uz aj sama:Lebo sa to takto nerobi.....PRETO prisli ine postupy.....a ked sa mi nepacilo,AJ TAK BY SME VAM CHEMO DALI po operacii.......takze volba ......A .......CIA??? a este.......preco musi chori pacien platit pri navsteve zariadenia take parkovne?minule 12Eur........a to je prosim v arealy......hamba.
Ahoj,nove pocity;),vratim sa k vcerajsku,kedy ma fakt,ze boleli vlasy,mozno to poznate,taka ridna chripka,ked Vas bolia korienky vlasov.....A zrzu.....pochopite,ze ja som fakt onko.....a ja,ze mne sa to nestane;)a dnesne rano......cele guce....a ani dotknut vlasov....No,tak som sa pozviechala isla sa dat vyfotit,lebo mi konci tento mesiac obcianka.....Takze zabudnut ,ze mam novinku aj v podobe riadneho exemu a z pokozky tvare riadny struhak a USMEV na obcianku.....Pre dobry pocit,som si dala aj urobit pas.......ved mam este plany.......No a uz tu sedim ostrihana na cm,lebo som sa riadne vykosila v kupelke....a fakt menej bolia .....(Kazdy den je so mna ina zena..............................................................;)
Jana53 – si slachetna zena. Tvoje prispevky maju pre citatela velku vypovednu hodnotu ! Zelam Ti vela sily a vela zdaru !
P.s- ilek tvoj prispevok 22:01 sa mi nepaci.
Takze sa dalej vyjadrim k pocitom.....AKo sa clovek k chemo dostane,cize Ja....a ako je informovany...... a kludne to ti co chcu nech beru ako vyplakavanie:):):):):):).......Tlak,pocit ,ze mate problem a cesta k lekarovi a sok,prognoza prezitia,bez a z chemo.......Tlak,ze nemate cas a tlak aj cez pribuznych....u mna syn.....V tom soku sice pocujete,podame Vam liecbu-jed...a zmensime nador a bude v prsniku mensia rana........pochybnost....-ved minule hovorili,ze to treba rychlodatprec ateraz ZMENA,co ak mas metastazy?Ale mi to nevieme,my len hadame.....Dalej,nic o neziaducich ucinkoch mi nebolo povedane,iba si vsimnete ....pacienti bez vlasov a bledy.Aha,povedia mozete hnackovat,a vracat,ale len par dni.......Nic o tom,ze je poskodena sliznica zaludka ,vystielka criev,kostna dren.....A trvale nasledky,to mi ani tu nikto nenapisal,aj ked som sa pytala,nieze moj onkolog.............Dalej som sa pytala,ine moznosti liecby......nic......pritom sa docitate aj o vitamineC do zil,alebo ine moznosti.....nic,ziadna odozva.Nic,co by Vam ukazalo iny pohlad,len ten sklucujuci a punkcie...Ved vydrzim......ale,aj lekarsky pohlad sa rozni.....moze prist o zavlecenie nad.buniek a tvorbe metastaz?O tom tiez nic.....A co ta imunita?Kto ju bede riesit....Zas len uboleny pacient??Dalej....ziadna info,ako zvladat napr.stravou hnacky,ci vracanie......uplne nic.....Len pri dalsej kontrole lieky proti hnacke!Tak si citam,ze aby crievka menej sa pohybovali......Zas chemia a nic ine,ziadne info,no tak kupujem probiotoka,cucim do fora?Tak toto je starostlivost kompletnaaaaaaaa o tazko choreho pacienta?Tak sa tu pytam,len pacient je zodpovedny,ci sa dost pytal,ci vie,co podpisal,?????Zodpovednost je LEN na nom,PRETOZE!vsetko podpisujete aj ked houby viete len a LEN VY pacient,narychlo studujuci.....medicinu a na SEBE.Vsetko je premyslene,tak nech mi tu nepisu aj medici,ze ved s chemo ste suhlasili?ALE,za akych podmienok!Nikto nemoze konkretne za to,ze som ja,ci iny chory,ale nezbavimsa pocitu,ze AK,ste uz chory,je to len na pacientovi a rodine a zodpovednost si Tiez nesiete sami.A ked sa chcete rozhodovat,nemate ani potuchy,o com sa vlastne rozhodujete......Vsetc vidime,kolko znamych nam odchadza .......aj s liecbou ,ci bez......Tahaju skluceni pribuzni niekoho po sudoch?Tak mi tu nevypisujte,ako su lekari chudaci...ZODPOVEDNI....za vas zivot.Ano moralne,lebo si toto povolanie vybrali......Ale NAOZAJ?Ved len spolocnost je nadstavyna tak,ze bez lek papierov si predsa chori ani dochodok nevybavi,tak casto je lieceny aj tak ,ako nechce!!!!!!Tato tema ma dost hneva.Tak ma stve!!!!Ked citam,pacient sa predsa sam rozhoduje,ci si da CHEMO...Ludia,nerypte na temach do pacientov,ak im nechcete pomoct....Maju totiz casto pocit,ze je to ich SLAMKA.Tak si tu pomahajme a radme,TO je vsetko.
Janka, clovek moze mat metastazy a v krvi vsetko uplne normalne. Lebo to tak je. Lebo v krvi sa prejavi len to, ako telo na chorobu reaguje a ked moc nereaguje, neprejavi sa to. Onkomarkery nemaju absolutnu vypovednu hodnotu, lebo onkomarker neznamena rakovinu a rakovina neznamena, ze mam hned zvysene onomarkery. To je neskutocne zjednodusovanie pochopenia nadorvych ochoreni. Nuz a co sa tyka chemoterapie, ty si typ co od sameho zaciatku o vsetkom len pochybuje. Ak si sama ty nechcela, mala si chemoterapiu odmietnut. Ak si s nou suhlasila, tak nebud teraz nahnevana na cely svet. Ja mam vela pacientov a to iste znasa kazdy inak. V zasede ale plati, ti co mi davaju najavo, ze tam chodia proti svojej voli znasaju vsetko zle. Ti, co su presvedceni o tom, ze je to pre nich spravna volba, znazaju celu liecbu ovela lepsie. Mnohi moji pacienti sa vdaka nej vyliecili, ziju roky v remisii. Iste, nie je to lahka cesta, ale mnohym umoznila ze su stale tu.
Janka moja mama mala inoeperativny nador krcka maternice III B stadium bez metastaz a bez postihnutia lymfatickych uzlin,Grade 2,infiltrovany do parametrii.Dost pokrocile stadium.Vyhladaj si moju temu volala sa rakovina alternativna liecba tam je popisane co som mame davala,ako sme bojovali a nechceli ist na ozarovanie a chemo dokym mama nezacala silno krvacat nevedeli sme si rady nakoniec sme pristupili na liecbu bola tam sanca ze na 60-75% ze sa mama z toho dostane pri jej stadiu ochorenia podla toho ako nador zareaguje na liecbu a chvalabohu zareagoval vyborne.Nakoniec som rada ze mama liecbu podstupila pretoze dneska by tu uz nebola.Velmi ti fandim nevzdavaj to kup si ten B6 vitamin,mysli pozitivne viem ze to je tazke ale nesmies si tu pliagu pripustit.Kup si nutridrinky a popijaj pocas dna ak mas problemy so stravou.Ale urcite jedz musis aby bolo telo silne a vladala si.
Len píš, je to pre Teba psychoterapia, vykrič všetky svoje bôle, žiale aj skúsenosti, pomôže Ti to. Ty máš nárok na všetko, obrň sa, kašli na voloviny. Mne však nedá, aby som nezareagovala, keď niekto radí druhým a sám tomu nerozumie, mýli si pojmy s dojmami. Ak by som sa chcela hádať, tak by v príspevku nezostal kameň na kameni. Reagujem len vtedy, keď mi to už lezie hore krkom. Nerobím to z nudy, otváram očí ľuďom, aby si utvorili sami názor. Lebo človek v núdzi je schopný uveriť všetkému.
A dnesnym dnom nastup vypadavania vlasov.