Mam rakovinu

Príspevok v téme: Mam rakovinu
Jana53

Treti den viem,ze mam rakovinu.Neviem,ci vobec mozem verit,ze sa z toho dostanem,aku liecbu mam zvolit,ci operovat,ozarovat,alebo nieco skusat sama.Mam nador na prsniku a lymfy pod pazou zasiahnute.Ani kam mam dalej ist aby som si zvolila spravne ,netusim.Povedal mi dr.po mamogr.a ultrazvuku,ze si mam vybrat kam chcem v BA.A ja neviem o tom nic.Nechcem operaciu,chcem najskor nieco robit sama.Neviem,ci cas hra proti mne,alebo mam hupky utekat rezat....33mmx25mm a drobne hrcky v podpazusi.Kto ma skusenost ,nech mi napise.Tolko sa toho pise,ze neviem,co dalej.Preto ak ma niekto osobnu skusenost,budem rada,ak mi napise.

Prezyvka055

Ivka 1 3 roky je celkom dobra doba prezitia s neoperovatelnym nadorom. Vacsinou ludia umieraju do polroka takze chemoterapia v tomto pripade pomohla predlzit zivot.

sponka1

mila Janka,nečitala som vš.prisp.Keby som bola ty-upokojila by som telo aj dušu.KĽUD, žiadne forum,navštevy,nemocnica.Spanok-veľa pomocou melatoninu.Strava-batoľaťa:sunar,kaše,kaše a mixovane zeleninove vyvary a zase oddych-hudba,knihy....

hanka9

Jana, bez boja nieto vitazstva a Ty na vitazstvo mas!

P.s- a prispevok od nejakej Ilek + este od jedneho -dvoch ludi v bielom plasti nedavaj do hlavy a nech ta netrapia, ich ejakulaty pomyslene zapal,znic.

Ivka 1

Janka zasiahli ste do osieho hniezda, máte však právo vyjadriť svoje pocity a napísať skúsenosti.Nech si to každý prečíta a prestane slepo dôverovať. Škoda, že ste len sama,ktorá sa odvážila napísať svoju vlastnú skúsenosť. My sme toto presne prežili s mojim švagrom - rakovina hrdla. Tri roky sa trápil s chemoterapiami a pchali ich do neho aj keď už mal nádor prerastený celým nosohltanom.... a bolo jasné , že mu už nepomôžu . Veril im do poslednej chvíle a nám kázali volať farára aby ho vyspovedal.
Bohužiaľ toto sa nedeje len pri onkologických pacientoch, môj ocko zostal po mozgovom infarkte ležať ochrnutý na celú pravú stranu, o starostlivosti na jednotlivých oddeleniach kde ležal, som tu už písala... Tak nech tu preboha niekto nepíše o tom ,že lekárov budú brať na zodpovednosť za to, ako sa starali o pacienta. Keby denno denne museli čeliť sťažnostiam a zdôvodňovať svoje liečebné postupy dohľadu nad zdravotnou starostlivosťou, možno by sa tu dalo povedať o tom , že lekár sa musí zodpovedať .... Komu ? Tomu mŕtvemu, čo ho už nezažaluje alebo pozostalým, ktorý pre plač ani nevidia na oči ?
Česť výnimkám ale to je len mizivé percento.
Janka držím Vám palce a bojujte , nevzdávajte to !!!

hanka9

Jana Ty to chces teraz vzdat a odist? Prave to by bola najväcsia chyba !

Preto Ta prosim ostan a ked Ti vyjde cas, vzdy napis ked aj len jednu-dve vety, potrebujeme Ta tu !!!

Jana53

A gramatiku tu hadam ziaden dobrak riesit nebude,lebo ani ruky mi na tablete nefunguju.......Dakujem a koncim,nech ma tu neporazi,z tolkej dobroty......ak mi niekto chce napisat,dala som tu kontakt......Majte sa tu a verte vsetkemu.........ja som len chcela,aby mi niekto poradil a nie ma tu kritizoval a aj to som sa snazila,aby ludia vedeli ako im moze byt po chemo..............a ako lahko ku nej mozu byt dotlaceny.....Tak sa majte a dakujem zopar zlatym ludom......

Jana53

A este jeden moj pohlad do mojho zivota a stretu s lekarmi.......ked uz ste ma nabudili............................................................zbytocna operacia,zle diagnostikovanej bolesti brucha.....uroinfekt,pri ktorom konzilium urcilo,ze je to slepak a jeho zbytocna operacia,pritom stqcila kultivaciq mocu,nie len bezne vysetrenia mocu. A hladali az potyzdni,ked som v horuckqch a rozrezanym bruchom mala 40 horucky...Tiez zbytocna liecba zapalu vajecnikov5 rokov......kym mi telo neurobilo hrcu plnu hnisu,a zistilo sa,ze to je zoperacie a neeznasanlivosti vnutornych stehov,tak dva krat,som si uzila skalpel,aby to vyslo von......Takze by som mohla pisat knihu omylov,aj z okolia rodiny.........Takze,nie kazdy ma len super skusenosti s laskavymi,informujucimi a vsevediacimi doktormi........Toto som tu nechcela,chcela som rady k mojmu terajsiemu stavu,ale vyprovokobvali ste ma.Tak sa tu nehrajte na svatych a nezistnych,vsetci v bielom.Ale,klobuk dole,pred tymi,co nie su tejto kategorie.........Len ich je ako najst ihlu v kope sena....a pacient ma oci len pre plac.....a uplne najlepsie je,ked ho poslu k psychiatrovi,nech sa vyrosprava a tem mu s laskou nasadi dalsie svinstvo.........bezna prax.........

Jana53

LLEK,mozno Vy vysvetlujete.Ja pisem,ako to bolo u mna.....a nebola som pri tom sama,ale so synom.Islo len o podpis a ze by mi chemo dali aj tak po operaciii,takze je to jedno kedy dostanem chemo.K neziaducim ucinkom,len to,ze budem nejake tri ,alebo 5dni hnackovat,ale na to sa daju infuzku pred samotnou chemo.Nic,pre co,a ako,alebo nebodaj ,poskodenia.....hlavbe to,ze s Vasou onko liecbou prezijem dlhsie,To bolo klucove v debate...A ja,ze okom to tu hovori,vvedsa citim vyborne.......Uz sa tu nevladzem branit,ani fyzicky.....a ani vlasy,ze mi vypadnu hned pri prvej,mi oznamil,az pri prvej navsteve po.A ani moc nechceli,ktory som priniesla,len som bola na KO a zistila,ze nemam krvinky....Co som teda po prvej ani netusila,ze moze byt.Hovorim,info katastrofa.Aspon letaky,by mohli byt na chodbe,ked chory pacient,sedi na na smradlavej chodbe bez vzduchu a caka hodiny.Uz sa nevladzem branit,aky ste Vy uzasni .a zodpovedni a ja ten blbec,co nechape.....takze koncim s pisanim,aj tak mi je stale horsie....opuch kotnikov,aj oci a dusim sa aj s vlaskami,ktore mam v ociach aj v puse,elu noc.Vasa Chemo MNE ncnevyriesila,ale ma dala,uplne DOLE.Az teraz sa citim tazky pacient,az Teraz.A ak sa najpr hrcka aj s uzlinou dala operovat,tak ju mali,lebo mi stale rastie.....len zhoda nahod,ze pri CT den pred operaciou,mi hrdlo odislo z kont.latky,co som jasne citila pri piti tejto hnusoby,mi zapricinila,ze operacia nebola....ja som na nu prisla a pre to hrdlo to nerobili.Takze postup vec osudu a NIE planovania lekarov.......Dnes mi kamoska povedala,ze jej ockovi po tretom CT-Kont.latke,odisli oblicky a mal uz len dializu.Ale toto ja nepotvrdim,ani nevyvratim.Takze hovorim len o sebe.A ak by sme len cisto hadali,co moze prispiet k rakovinam?AJ LEKARI!!!Od malicka antibiotika ,uz ako pozdrav som to mala v ruke,ked som chodila s dietatom.......vzdy,ziadne rozumne cielne liecby,ale,jedny,druhe,tretie,ved uvidime,ktore zaberu a az potom nejaky vyter,aj to uz pod clonou ATB.a rontgeny,ako maku,ledva som lavirovala,aby neboli.....Tak som zostala doma s dietatom,pretoze imunitu mal uz pod psa a nebol jediny a hladala som riesenia,ako ho netlacit ATB,zostat s nim doma aj tri tyzdne....,bez ATB....a doma pracovat............Tak som si zariadila zivot,aby som nemusela do neho pchat,vsetko,co Dr.napise a islo to ,pomaly,ale islo........Takze,mnozstvo Chemie Rtg tiez nikomu neprida a nelieci a uz tie deti ich maju preventivne urobenych,ajaj....Takze mieru za tieto ochorenia mame vsetci,aj LEKARI,lebo sme jak stado,dotlacene spolocnostou,nezdavo zit.A zdravotnik,ktoremu ideme ,pretoze potrebujeme aj PAPIER na vsetko,je dolezity a ma moc......a neinformovanych pacientov,ktori dobrovolne nasilu,otrcia usta,podstupia rtg a kopec inych zbytocnych pokusov ako moj,ci zmiznu mm gulichy,co mozu byt hocico a nie metastazy.Ziaden iny dokaz,len domienka a Chemo.....ako diagnostika,miesto operacie.....VIEM,co mi hovorili,kazdy moment si pametam,aj zhody nahod........A mam pravo to aj povedat,nielen si to mysliet.......Ruku na srdce, kolko ludi zomiera na liecbu a kolko na chorobu..Kto to zodpovedne povie.........?A kedy?????

vitavi

Myslím, že lekári majú výrazný podiel na tom, že sa ti objavil nádor. Nevarujú ľudí pred príčinami rakoviny. Kľudne odporúčajú stravu plnú nasýtených a umelých tukov, sladkostí, chémie a neprirodzených látok, na ktoré organizmus nie je stavaný a sami im tieto látky aplikujú. Nevarujú pred elektromagnetickým žiarením, invazívnymi zásahmi do tela. Imunita, ktorá je následkom radikálnych a umelých vplyvov na organizmus zničená, sa chemickými prostriedkami obnovuje len veľmi ťažko a pomaly, u slabších jedincov sa obnoviť nedokáže .