Treti den viem,ze mam rakovinu.Neviem,ci vobec mozem verit,ze sa z toho dostanem,aku liecbu mam zvolit,ci operovat,ozarovat,alebo nieco skusat sama.Mam nador na prsniku a lymfy pod pazou zasiahnute.Ani kam mam dalej ist aby som si zvolila spravne ,netusim.Povedal mi dr.po mamogr.a ultrazvuku,ze si mam vybrat kam chcem v BA.A ja neviem o tom nic.Nechcem operaciu,chcem najskor nieco robit sama.Neviem,ci cas hra proti mne,alebo mam hupky utekat rezat....33mmx25mm a drobne hrcky v podpazusi.Kto ma skusenost ,nech mi napise.Tolko sa toho pise,ze neviem,co dalej.Preto ak ma niekto osobnu skusenost,budem rada,ak mi napise.
Mam rakovinu
PREZYVKA,Ja viem,a ak by si ma cital,ze lekari nemozu za to,ze som si nasla hrcku.....a ze mi vznika.....ALE!!!Uz ju mam jak slepacie vajco,co sa neda stym,co som prisla porovnat a vadi mi,ze operovatelnynedor sa neoperovval!!!!!!!!A miesto toho CHEMO.......a v kely moja krvamoznost operacie.......aspon teraz....Ved islo o operovetelny nador,nebola som umierajuci pacient....BOLA som zena,co by TA,predbehla v hocijakom sporte.....a takto vlani uz otuzovala od marca do oktobra denne v jazere!!!!Ja som nedosla na morfium,,ano?ALE,ze ma chemo uplne zlikvidovalo a neviem,kedy sa pozviecham a operacia teraz nieje mozna ,tak to je pravda a do toho som bola dotlacena.....a ja osobne RAZ,ked budem koncit,tak radsej v kricku v prirode,ako v spitaly .Takze,postup mojej Liecby mi pride ako omyl a napisem to tu aj pre takeho,ako si TY.
Ste v nezávidenia hodnej situácii ako aj ostatní, ktorí bojujú s nádorovým ochorením.
Predpokladám, že ste súhlasili so všetkými lekárskymi úkonmi a takisto Vám boli vysvetlené aj nežiadúce účinky liečby. Žiaľ, každá liečba so sebou prináša aj nejaké riziká a nežiadúce účinky, hoci sa nemusia prejaviť u každého rovnako.
Na zmiernenie nežiadúcich účinkov chemoterapie sú dnes už rôzne metódy, ktoré sú dostupné už aj v SR, tak sa skúste informovať u svojho ošetrujúceho lekára.
V každom prípade by Vám mohol pomôcť psychológ, ktorý by Vám vedel pomôcť s tým ako spracovať nemoc a ako zvládnuť nie jednoduché chvíle.
Niektore "rakoviny" sa liecit nedaju a pacientom su podavane uz len lieky na ulavu a morfium.
Zalezi od progressu a gradingu ale poviem ti takto ze vela ludi co odmietnu liecbu sa aj tak do polroka vrati dozit mesiac dva pretoze pribuzni sa o neho nedokazu postarat pretoze iba iba lezi alebo mu vynechava dychanie alebo ma strasne bolesti. No a potom je v nemocnici uz len na morfiu dokial neumrie.
Nie som lekar ale uvedom si dve veci:
Ta prva je ze: lekari za to ze mas rakovinu nie su zodpovedni a nie je to ich chyba.
Druha je ze: Zdravotnictvo nie je autoservis a takisto ani ludske telo nie je auto ze s nim prides do servisu ako s pokazenym a odchadzas opravena.
Nikto nepovedal ze brat chemo je ako pit milkshake.
Mozes sa tejto liecby vzdat a ak by si si to rozmyslela neskor mozes opat s liecbou zacat.
Ak myslis ze clanky na nete su OK a zdravotnictvo je klam a podvod. Bud doma polroka ... a potom nam napis ako sa citis.
Ninka,dakujem.
Ahoj Janka,
si velmi silna zena , drzim ti palce !
A kludne mi nadavajte,aj onkologovia.Ak si to da aj onkolg,pridem sa pozriet.Onkolog v Grinave,sa zabil,ked dostal raka.Dozvie preco sa neliecil.........
Som presvedcena o tom,ze CHEMO zabija....vidim to......aj na sebe.......V tvari som zostarla o 15 rokov,myslim ,ze s rakovinou bez CHemo,clovek prezije dlhsie.........zabije skor (LIECBA),ako rakovina..........a k onkologii:ani pes neodkusne ruku,co ho krmi........urobila som chybu a podlahla tlaku studovaneho.......A necitim si konceky prstov........Je mi smutno,ze sa to neda vratit.........,nikdy viac.
Janka, držím Vám silno päste, verím že to zvládnete a dostanete sa z toho. Prečítajte aj tieto články a možnosti ako sa liečiť alternatívnou medicínou.
www.badatel.net
Ja viem,ze najmenej...len to popisujem....A sestra si zvykla a je fit?
Mihalnice aj vlasy dorastú,to je najmenej.Akurát že moja blondatá sestra prišla k tmavým kučerám :-)).Dodnes sme si nezvykli-od 2009 roku :-)).