Treti den viem,ze mam rakovinu.Neviem,ci vobec mozem verit,ze sa z toho dostanem,aku liecbu mam zvolit,ci operovat,ozarovat,alebo nieco skusat sama.Mam nador na prsniku a lymfy pod pazou zasiahnute.Ani kam mam dalej ist aby som si zvolila spravne ,netusim.Povedal mi dr.po mamogr.a ultrazvuku,ze si mam vybrat kam chcem v BA.A ja neviem o tom nic.Nechcem operaciu,chcem najskor nieco robit sama.Neviem,ci cas hra proti mne,alebo mam hupky utekat rezat....33mmx25mm a drobne hrcky v podpazusi.Kto ma skusenost ,nech mi napise.Tolko sa toho pise,ze neviem,co dalej.Preto ak ma niekto osobnu skusenost,budem rada,ak mi napise.
Mam rakovinu
A k tym neziaducim ucinkom, viem ako to prebieha, vysvetlujem pacientovi co ho caka, ake neziaduce ucinky ma liecba, lenze vystresovany pacient si z toho pamata len malo a su taki co sa tvaria ze im nikto nic nepovedal, hoci presne viem co som im hovorila. Taka je ludska psychika. Kazdemu poviem ze im budu padat vlasy a predsa aspon polovica z nich je prekvapena, ze im padaju. Lebo kym este vlasy maju a pocuju o tom ze budu padat nepride im to take realne ako ked im uz padaju. Rovnako je to s tym, poviem im ze mozu mat boave ranky v ustach a ze maju robit to a to, ked sa to objavi volaju ze co sa to deje a su bezradni. Uz ma to neprekvapuje, viem ze to tak je a ze prve co mnohi povedia, ze im nikto nic nepovedal. Povedal, ale v tej situacii to bolo prilis vela informacii a nedokazali to vnimat. Okrem toho vonku sedi kopa dalsich pacientov, na kazdeho je urcity cas, aby boli vybaveni vsetcia.Ten, kto sedi vnutri ma pocit ze su mu clovek malo venuje a ten co sedi vonku hromzi, ze preco to tak dlho trva. Lenze dnes je doba internetu, kto chce najde si vsetko aj neziaduce ucinky.
To ci je nador operovatelny alebo nie moze pacient sam len tazko posudit. Rozhodnutia typu operacia alebo najprv liecba CHT s cielom dosiahnut zmensenie a teda zvysit pravdepodobnost kompletneho odstranenia, to nevznika nahodne len tak, ze teraz ma nieco oziarilo. Take rozhodnutia ci odporucania vznikaju na zaklade vysledkov velkych klinickych studii. Okrem toho, ty si spominala na zaciatku aj nejaku 5cm uzlinu. Ono to co tebe vyzera navonok ako lokalizovane vobec lokalizovane byt nemusi. Ak ma niekto nador v prsniku nad urcity rozmer a ma k tomu aj hmatnu uzlinu v pazuche, tak je nemaly predpoklad ze mikroskopicke nadorove loziska su aj inde, tam kde ich nevidime, lebo su pod hranicou moznosti rozlisenia zobrazovacimi vysetreniami. Ak v takom pripade postupujem len lokalne, teda operacne, tak sice navonok nador odstranim, ale s velkou pravdepodobnostou sa po case uplatnia bunky co boli uz niekde inde. Chemoterapia posobi systemovo, cize moze zmensit nador a zvysit pravdepodobnost ze sa ho podari kompletne odstranit a jednak moze znicit tie mikroskopicke loziska. Moze a nemusi, lebo nic v onkologii nefunguje stopercentne.
Mila pani Jana prepacte ale nedalo mi a musim zareagovat do Vasej temy. To co tu pisete o lekaroch, ako ich obvinujete,ze Vam nic nevysvetlili, neoperovali atd. ... stale dokola je uz naozaj opovazlive. Je mi luto, ze ste vazne chora ale nikto z nas nevie kedy sa mu co stane.Hrcka v prsniku Vam nenarastie zo dna na den a preto netreba zanedbavat preventivne gynekologicke prehliadky a samovysetrovanie prsnikov kazdy mesiac co ma byt samozrejmostou kazdej dospelej zeny!!!Na presnu diagnostiku karcinomu prsnika sa Vam nepozreli do oci a vyriekli ortiel rakovina ale ste museli absolvovat mnohe vysetrenia okrem ineho aj core-cut biopsiu, ktorou sa presne urcuje typ nadorovych buniek a grading. Podla toho sa urcuje terapeuticky postup a nie vzdy sa najprv operuje a potom chemoterapia. A za druhe pred kazdym diagnostickym a terapeutickym vykonom sa v nasom state podpisuje informovany suhlas okrem vynimiek uvedenych v zakone 576/2004 Z.z., ktoremu predchadza zrozumitelne a jasne poucenie. Ked nerozumiem tak sa spytam aj desakrat predtym ako s danym vykonom suhlasim. A nevypisujem na fore ako ma donutili na chemoterapiu a nikto mi nic nepovedal!!!Nikto Vas nemoze nutit na liecbu pokym ste pri vedomi a nie ste zbavena svojpravnosti a je to iba Vase rozhodnutie!!!
OPRAVA, 2 x 1.5 gramu nie miligramu.
Na bolesti pri rakovinach je extremne ucinna alkalizacia chloridom cezia. Pri bolestivych rakovinach kosti davka 2 x 1.5 mg zaberie uz za 48 hodin natolko, ze mozno opium uplne vysadit. A nadory sa rychlo zmensuju.
Chlorid cezia znizuje kalium/draslik v tele, takze ho treba brat s doplnkom draslika, po asi hodinovej pauze.
www.cancertutor.com
Odporuca sa castejsie kontrolovat hladina kalia/potasium/draslika v krvi a to este aj 3 mesiace po dokonceni brania chloridu cezia.
Dobruy doplnok je napr KHCO3, tiez znamy ako odkyslovac vin, kalinat. Davka je od 1/2 do 2 gramov, na prazdny zaludok 2 hodiny pred jedenim.
Odburane rakovinne bunky rozlozia silne enzymy ako napr entericky pokryty pancreatin, co pri rakovinach vzdy odporucaju pouzivat.
Keď som bola na detskej onkológii, raz som spýtala, vtedy asi 10 ročného chalana, čo mu najviac na chemoterapii vadí. Nikdy nezabudnem na jeho odpoveď: Že nemôže blbnúť s kamarátmi. Že si každý deň predstavuje, čo všetko ešte s nimi stihne.
Skúste sa upínať na to, čo Vás ešte len čaká. Skúste týmito predstavami prekryť svoje obavy a strach z toho, čo sa Vám deje. Rakovinu som síce neprekonala, ale viem aké to je uvedomovať si svoju smrteľnosť. Pocit, že čoskoro môžte umrieť je asi ten najhorší, aký som kedy zažila. Preto veľmi dobre viem, ako sa cítite.
Držím Vám palce, aby ste to všetko prekonali.
Jana53 situacia sa menila, vravim mozno vas pripad prehodnotilo konzorcium, lekar sa poradil, prislo sa na nieco nove. Jednoducho lekari to ze vas neoperoval nespravil zo svojej jesitnosti ale mal na to dovod.
Hm,moj nador,bol operovatelny,ved preco by mi najprv hovorili,ze ho treba operovet,co najskor.Nemam problem s pochopenim textu,ak vynemate problem si precitat moje prispevky dozadu,ako sa situacia menila......
Jana53 prepacte ale ake mate vzdelanie na to ze nador bol operovatelny? O pripadoch moze rozhodovat aj konzorcijum a ak sa tak rozhodli mali na to dovod. Este raz opakujem zdravotnictvo nie je autoservis kde pridete ze opravte mi svetla alebo vymente mi ziarovky a oni to vymenia.
Neviem ci mate uz aj problem s pochopenim pisane textu ale ja som nevravel ze ludia prvotne chodia na morfium, ludia prvotne chodia na diagnozu, lebo maju nejaky problem. A ti ktori prvotne odmietnu ze sa neskor vratia na to morfium.
Inak este som nepocul o niekom co by isiel umriet do prirody, najcastejsie ich v zlom stave donesu pribuzny alebo sanitka z domu.
PETRONELA,ak by ste ma tiez citali,vedeli by ste,ako mi neboli vysvetlene UcinkyLIECBY,opakovat sa nebudem Inak vdaka.