Pytam sa lebo vidim vokol seba ako sa lahko rucaju vztahy ktore predtym vyzerali dokonale a trvalo. Kolegovia, susedia, kamarati, rodina, vzdialeni znami vo vsetkych oblastiach zivota sa vztahy rucaju a ja stracam nadej ze manzelstvo je institucia trvaleho vztahu az do smrti. Ludia ktorym som bol na svadbe a tak velmi sa lubili, mali velku a bohatu ci skromnu svadbu ti isti ludia su dnes uz rozvedeni alebo sa idu rozvadzat. Mnohi v manzelstve ostavaju s tzv. otvorenym vztahom kde jeden aj druhy podvadza. Ma dnes este vyznam nieco ako sobas? Ma vyznam investovat tolko penazi do toho? Dnes ako vidim manzelstvo vydrzi maximalne tak 10 ak vobec tolko rokov. Tolko rozvedenych vokol mna az ma to desi. Aky to ma vyznam? Teraz ked je tolko prilezitosti na neveru a mnoho jej podlieha nema podla mna manzelstvo ziadnu ochrannu pecat na trvaly dokonaly vztah. V minulosti ano ale dnes? To by ti dvaja museli odist niekam na samotu aby vydrzali lubit az do smrti jeden druheho. Preco sa tolko ludi zacalo rozvadzat? Prestavam tomu chapat. Aky mate nazor a pohlad nato? Co si otom myslite?
Oplati sa v dnesnej dobe vobec manzelstvo?
manželstvo je len o ludoch a ked sa oženiš/vydaš tak jednoducho musiš niečo aj obetovat,všeko je o komunikacii a kompromisoch ,tolerancii ak toto v manželstve chyba tak jednoducho to nejde. Dneska ludia machruju s tym že šak sa rozvediem ale podla mna to neni riešenie,rozviest sa je to najmenej ale vložit niečo do vztahu a pracovat na nom je dost tažke ale o to krajšie.A podvadzanie? neviem asi by som tym skor ubližila a urazila samu seba,lebo mi to pride ako dokazovanie si niečoho,alebo skor pocit menej cenosti či nenaplneny vztah.
ozenit sa oplati, ale vydat nie.
Nechcem tymto nejak urazit muzov alebo co.. ale myslim, ze zenam sa v manzelstve viacej ublizuje... muz skor zacne podvazat neuvedomujuc si nasledky, zena sa len trapi, kvoli detom a nemu..a psychicky ju to moze totalne znicit
Nie neoplati. Tiez to pozorujem v okoli medzi znamymi. Svadba velkolepa vynimocna ohnostroje, koce s konmi, vrtulniky, auto s otvorenou strechou a teraz rozvod. Zbytocne vyhodene prachy. Ale v obdobi zalubenosti si kazdy mysli ze to jeho manzelstvo bude trvat na veky az do smrti. A kolko v kostoloch zosobasenych ludi sa rozvadza. Takze ani to zname co Boh spojil to clovek nech nerozpojuje uz neplati.
mna by skor zaujimalo, ci v skutocnosti su ludia monogamni a ci vobec to, ze vytvaraju dlhodobe zvazky je prirodzene alebo skor umelo vytvorene.
dobra otazka, tiez to tak pozorujem, ale myslim, ze sa kazdy musi rozhodnut sam za seba, stale poznam aj velmi dobre partnerstva, i ked su v mensine, ale su...
nie je nikto povinny sa sobasit, kto sa tak rozhodne, aj ked si vyberie velmi dobreho a vhodneho a zreleho partnera s podobnymi hodnotami a podobnymi cielmi, musi ratat s tym,ze nic na tomto svete nie je vecne