Pytam sa lebo vidim vokol seba ako sa lahko rucaju vztahy ktore predtym vyzerali dokonale a trvalo. Kolegovia, susedia, kamarati, rodina, vzdialeni znami vo vsetkych oblastiach zivota sa vztahy rucaju a ja stracam nadej ze manzelstvo je institucia trvaleho vztahu az do smrti. Ludia ktorym som bol na svadbe a tak velmi sa lubili, mali velku a bohatu ci skromnu svadbu ti isti ludia su dnes uz rozvedeni alebo sa idu rozvadzat. Mnohi v manzelstve ostavaju s tzv. otvorenym vztahom kde jeden aj druhy podvadza. Ma dnes este vyznam nieco ako sobas? Ma vyznam investovat tolko penazi do toho? Dnes ako vidim manzelstvo vydrzi maximalne tak 10 ak vobec tolko rokov. Tolko rozvedenych vokol mna az ma to desi. Aky to ma vyznam? Teraz ked je tolko prilezitosti na neveru a mnoho jej podlieha nema podla mna manzelstvo ziadnu ochrannu pecat na trvaly dokonaly vztah. V minulosti ano ale dnes? To by ti dvaja museli odist niekam na samotu aby vydrzali lubit az do smrti jeden druheho. Preco sa tolko ludi zacalo rozvadzat? Prestavam tomu chapat. Aky mate nazor a pohlad nato? Co si otom myslite?
Oplati sa v dnesnej dobe vobec manzelstvo?
soffa držím palce aby vám to vyšlo :) voľakedy bola materská pol roka keď nie menej boli jasle škôlka žena išla naspäť do práce a preto boli nútení starať sa obaja a nemali žiadne výhovorky to a tamto cez víkendy doma všetci chyba vo vláde je zle nastavený systém neexistovalo muž dáva peniaze aspoň u nás doma také neexistovalo obaja mali výplatu a obidvaja platili kupovali obaja sa sa starali len dnes si vo firmách dávajú svoje požiadavky pracovať pomaly do 21 hod večera a kedy majú ľudia čas na deti na výchovu to robí všetko vláda tam je kameň úrazu niekomu sa nepáči môže ísť .......
Vzťahy sa rozpadajú v poslednej dobe ako na bežiacom páse - to je pravda.
Manželstvo podľa mňa nemá už veľký zmysel. Muži na to aj tak nie sú veľmi stavaný a ak si dvaja rozumejú, tak sa dá žiť aj bez papiera. Ľudia a hlavne chlapi majú v dnešnej dobe veľmi málo zmyslu pre zodpovednosť a vidia často len seba a svoje ego, preto sa aj väčšina manželstiev a vzťahov rozpadá.
Celkovo si myslím, že netreba príliš veriť v nejakú romantickú lásku a podobne, treba sa zariadiť čo najlepšie podľa seba. A na rodinu je dosť času aj po tridsiatke, tak isto ja osobne by som nechcela priviesť na svet dieťa do takejto doby. A aj vzhľadom k tomu, že finančne človek nemôže moc vyskakovať, tak si myslím, že jedno dieťa úplne stačí - preto aj žena, ktorá deti mať chce, môže kludne nad rodinou začať uvažovať až niekedy okolo 30. roku života. A rodina podľa mňa nemusí automaticky znamenať manželstvo.
zaujimalo by ma kolki z diskutujucich su vydate/zenati a kolko rokov a kolko maju deti...teda kolki z nich pisu z vlastnej skusenosti a kolki len z pocutia/videnia/predsudkov/inej skusenosti...
ja som sa nikdy nechcela vydavat,aj ked uz teraz svojho "manzela"lubim nadovsetko.jednoducho som nepotrebovala papier na nas vztah.teraz sme manzelia 4 roky 6 predtym sme chodili.a co sa zmenilo?nic .jednoducho aj pred svatbou sme spolu byvali.,Na jednej strane mas na nieco narok(ak sa samozrejme nieco stane.,smrt atd)na druhej ak sa clovek chce rozviest tak ma s tym len neprijemnosti,(delenia majetku atd).Niekedy manzelstvo bolo hlavne o kompromise,manzelia sa vedeli porozpravat,prisposobit,v dnesnej emancipovanej dobe je to tak ze vladnut vo vztahu by chceli zeny a chcu mat posledne slovo,inak sa rozvedu.ziadne talafatky v dobrom aj vzlom.pride choroba,sterotyp,nedostatok penazi a uz je po laske.ved predsa neni nane neni laska.
matka 2222 a z toho hľadiska je dobré sa nezobrať .....
matka2222 tak ved si to s nim vymen, chod makat do roboty tak aby si uzivila celu rodinu a vybavene nie?
Ja sa opytam: A oplati sa priviest deti na tento skazeny hnusny svet? Ja viem, ze je to kazdeho vec ale ludia by mali byt vedomi co sa tyka ich vplyvu na deti, ktory je zial vacsinou nestastny. Vytaca ma, ako ludia robia deti stylom ako ked idu na wc. Sak co. ALe kolki z nich tie deti fakt chcu alebo su na ne pripravene? Vacsinou si len myslia, ze to dieta im psychicky pomoze, ze zachrani vztah a pod. Ale dieta od toho nieje. Je to nova individualna bytost, ktorej treba dat slobodu vyjadrovania sa a existovania. Viem ze toto nieje priamo k teme, ale vytaca ma to neskutocne. Rodicia vsetko davaju detom. Dokonca aj generacie pred nimi. Ja viem, ze keby mali ludia, len co su uplne psychicky a fyzicky zdravi, asi by nas tu bolo velmi malo, no aj tak by mali fakt ludia rozmyslat predtym, nez stvoria novu bytost. Inak dost suhlasim co vravela matka2222. A preto je najhorsie ked sa zoberu ludia co kopuluju jak opice, stvoria noveho cloveka, musia sa zobrat a nakoniec sa rozvedu. Otras. Nehovoriac o tom, ake poskodene su potom tie decka a robia podobne a horsie debiliny.
matka 2222 veľký súhlas s týmto čo si napísala ........
no a ešte jedna vec čo sa tyka toho pieskoviska ,chlapi su presvedčeny že ich sa to netyka a je to ženska praca. Chlap ked sa oženi jeho povinnosti končia pri doneseni vyplaty domov,medzi tym oddychuje,venuje sa priatelom a koničkom,svojim veciam . A ked sa vyda žena zostava na nej všetko ostatne vratane prace, pere ,vari žehi, stara sa o deti atd.
Manzelstvo je proti prirode, uplne neprirodzeny katolicky totalitny nezmysel ktory ma zaistit jednoduchsie ovladanie spolocnosti