Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Oplati sa v dnesnej dobe vobec manzelstvo?

Príspevok v téme: Oplati sa v dnesnej dobe vobec manzelstvo?
slobodny

Pytam sa lebo vidim vokol seba ako sa lahko rucaju vztahy ktore predtym vyzerali dokonale a trvalo. Kolegovia, susedia, kamarati, rodina, vzdialeni znami vo vsetkych oblastiach zivota sa vztahy rucaju a ja stracam nadej ze manzelstvo je institucia trvaleho vztahu az do smrti. Ludia ktorym som bol na svadbe a tak velmi sa lubili, mali velku a bohatu ci skromnu svadbu ti isti ludia su dnes uz rozvedeni alebo sa idu rozvadzat. Mnohi v manzelstve ostavaju s tzv. otvorenym vztahom kde jeden aj druhy podvadza. Ma dnes este vyznam nieco ako sobas? Ma vyznam investovat tolko penazi do toho? Dnes ako vidim manzelstvo vydrzi maximalne tak 10 ak vobec tolko rokov. Tolko rozvedenych vokol mna az ma to desi. Aky to ma vyznam? Teraz ked je tolko prilezitosti na neveru a mnoho jej podlieha nema podla mna manzelstvo ziadnu ochrannu pecat na trvaly dokonaly vztah. V minulosti ano ale dnes? To by ti dvaja museli odist niekam na samotu aby vydrzali lubit az do smrti jeden druheho. Preco sa tolko ludi zacalo rozvadzat? Prestavam tomu chapat. Aky mate nazor a pohlad nato? Co si otom myslite?

Sejla

ci sa oplati ozenit/vydat asi zalezi na tom za koho :D
Nechapem typy, co sa rozhoduju, ze do isteho veku sa 'vysantia' a potom sa rozhodnu 'usadit', pri com ani neni s kym, ale zato si vezmu prvu osobu, na ktoru natrafia. Potom to tak aj vyzera, ze manzelstvo je ako loteria, pricom ale vyherne losy boli tak nejak vytiahnute tymi, co vedia, ze zivot nie je loteria..

Slobodna

Nič nie je večné a nemenné. Láska nie je hmotná, že ju môžem silno držať v rukách či už sebecky alebo kvôli ochrane.
Láska je energia - keď jej venujem pozornosť, starám sa o ňu, tak rastie ak nie, chradne.

Toto je taká filozofická otázka. Keby si ju ľudia kládli za každým, alebo pred všetkým čo idú vykonať, tak by nič neurobili.
Oplatí sa mi najesť, keď to aj tak následne vyse..em???
Oplatí sa mi zaľúbiť, keď sa aj tak možno o pár mesiacov rozídeme???
....atď.

Možno len téma, aby bolo o čom kecať do kolečka.
Ale každopádne autor témy má pekný nick :) aj keď významovo iný.

dalsi

ono dost problemov vo vztahu, ze ten druhy zacne uvazovat o nejakej bokovke, moze sposobovat aj to, ked jeden z partnerov ma silne libido a tomu druhemu sa nechce. Akekolvek riesenie v tejto situacii, akykolvek kompromis - nebude vyhovovat ani jednej strane.

Potom sa ludia divia, vsak vsetko fungovalo /az na ten sex/.

Ina vec je, ak je niekto spina a napriek dobremu sexualnemu zivotu doma mu to nestaci a hlada rozptylenie inde.

Treba si vstupit do svedomia, ze ignoracia a neriesenie problemov a potrieb toho druheho vedie k nespokojnosti a aj ked sa bude potlacat niekoho prirodzena potreba, alebo ju potlaci uplne, niekde sa to odrazit musi.
------------
Ci je dobre v dnesnej dobe manzelstvo sa pytam casto seba tiez. Myslim, ze v dnesnej dobe je to rychle vzplanutie ludi, co si myslia, ze su pripraveni na vsetky jeho povinnosti /a nemaju o nich poriadneho tucha/ a na druhej strane nemyslia na svoje zavazky, ale na vyhody, ktore im z toho plynu.

Hovori sa, ze ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju. Manzelstvo moze byt taketo lapanie vtacka a ked uz je ruka v rukave, zvacsa nastava vo vztahu zvrat a uz sa partneri prestavaju snazit.

Naproti tomu, zivot bez manzelstva je v napati. Lebo jeden druhemu neni viazany povinnostou, ale len laskou a dobrou vololou. Toho druheho to nechava v neistote, aby nepolavoval a snazil sa. Pretoze vzdy je lahke zbalit si kufre a ist - ako prejst si narocnym rozvodom atd.

Moireal

"Kto najviac vyskakuje tomu najmenej stoji." :D...Lol, aka pravda. Fakt su ludia sebecki a rozmaznani a myslia si: Ved ja mam na viac. Hlavne chlapi, ked uz manzelka sa im prestava zdat atraktivna. Tie ich ubohe komentare su na smiech. Ale su aj zeny co sa takto uboho a primitivne spravaju. Je to o hodnotach a sebavedomi. Ked je niekto (muz/zena) presvedceny, ze musi byt pre kazdeho sexy a neodolatelny a ak nie, tak nema jeho existencia zmysel, tak je ubohy lebo tak ci tak doplati na taketo zmyslanie. Neexistuje jednoducho aby si clovek zakladal sebavedomie len na vzhlade a celkovo na egu, lebo nikdy nebude spokojny. Vzdy sa mu bude zdat, ze je dakto lepsi, krajsi. Dnes je to az chorobne vidiet, ako v tom zeny a hlavne cim dalej tym mladsie dievcata sutazia, ktora je viac sexy a pod. Natiskaju sa chlapom a jednoznacne tym same seba degraduju. Ono to fakt nieje bohvieco, byt len sexualny objekt a nic viac. Ked si to clovek uvedomi realne, naozaj to zaboli.

XZX

Neoplatí, ja som bol jedným na svadbe ktorí sa brali v teplovzdušnom balone a konfety vystreľovali a teraz po štvoročnom manželstve sú rozvedení. On žije s nejakou pipkou dvadsaťročnou a ona zostala sama s dcérou. A aké ovácie boli na svadbe a čo z toho? Podľa mňa sa vzťah manželstvom len rozpadáva. Aj spolužačky zo strednej mám už kopu rozvedených. A aké namyslené boli keď sa šli vydávať. Aké uštipačné poznámky mali na moju adresu že čo sa nevydávam. A ja som slobodná a šťastná a oni opustené s deckami na krku. A mnohé ani alimenty nedostávajú od svojich ex. Štastie je veľmi prchké.

taky singl

ja tiez mam pocit ze dnes sa vztahy strasne rychlo rozpadavaju a nohovoriac o manzelstvach. Podla mna su dnesni ludia strasne rozmaznani a lenivi pracovat na udrziavani vztahu. A tu nejde teraz len o 20 ci 30 rocnych ale manzelstva sa praveze najviac rozpadavaju ked maju manzelia okolo 40 rokov. Muz si najde inu ci uz mladsiu alebo rovesnicku a zena to samozrejme neznesie ze ju podvadza s inou. Alebo opacne zena si najde milenca a muzovi to nici ego. Ved kriza stredneho veku postihuje ludi vo veku 40 rokov ked muzom tikaju hodiny davajuc im najavo pozor chlape starnes, tvoj sex uz nieje co byval a vlasy ti sediveju a vypadavaju coraz viac. Mnoho slabych muzov sa zlakne ze im odchadza vlak a rychlo si chcu dokazat ze tomu tak nieje a najdu si milenku. Niektori aj splodia decka a aj s viacerymi zenami naraz. Tak strasne ich to starnutie desi.
ale mnohi podvadzaju uz v mladosti. Nevedia byt verni ani mesiac tej svojej a podvadzaju ci za slobodny alebo aj po zenbe.
podla mna sa dnes neoplati uzatvarat manelstvo lebo je tolko lakadiel na neveru najma internet a socialne siete kde sa to len tak hemzi donchuanmi. Sex je zobrazovany vsade kde sa clovek pozrie reklamy, filmy, casopisy, internet. Muzi dokazujuc si svoje este funkcne libido rozpravaju vtipy o sexe a maju same komentare na adresu zien len aby stale na okolie posobili ako alfasamci. Pritom mozno opak je pravdou. Kto najviac vyskakuje tomu najmenej stoji.
takze zhrnute a podciarknute dnes su ludia rozmaznani, lenivi, sebecki a nestali. To je pricinou rozvodu. Ci uz je na vine muz alebo zena.

matka2222

stryco nechapem čo sa ta tak dotklo na tych domacich pracah ktore muži ne/robia,ved možeš byt na seba pyšny že ty taky niesi.Nikde nepišem že šetci su taky a viem aj že ženy su lenive a nestarujuce sa. Ide skor o to že je tažke menit niečo k čomu chlap nebol vedeny 30 rokov a zrazu sa oženi a žena to od neho vyžaduje.Ked sa maminky o nich staraju cely život a neni k tomu chlapec vedeny potom neni o čom.Ale všetko si to nesieme do manželstva,aj dievča ked sa doma nenauči varit a nema zaujem tak je problem . Ale ja vždy hovorim že : Kto chce najde sposob ,kto nechce najde dovod!
:) takže ked človek niečo chce všetko sa da. Všetko je o ludoch a o dohodach.Niektory chlapi zo žien služky a tym chcem povedat že pokial to tym ženam vyhovuje nieje o čom. Ja by som si to nenechala.

0vecka

2 stryco podla mna umelo vytvorene ale ma to aj racionalne vyhody ako napr ze sa pohlavn echoroby az tak nesiria aj ked dnes to uz neam moc zmysel...

v niektorych krajinach sa to oplati su rozne danove bonusy alebo bonusy od zamestnavatela...inak je to vyhoda vecsinou pre zeny tie potrebuju skor istotu ze si to stary nerozmysli