Zdrave stravovanie a chudnutie - vymena skusenosti a dobrych rad

Helus

Dievcata ja uz oddychujem pri telke,olovrant som mala par orechov+ jablko,a vecera bola miska ostrokyslej polievky,ale riadna miska.A uz len vodu pit budem.

kilecko

Inac fajn rady od trener286.

Teoriu zvladam len ta prax.Dnes som mala 3 hodinovu prechadzku v prirode.Rano 1 koliesko tenke tlacenky a cibulka a cerealny chlebik to urcite nemalo byt este dojedam stare zasoby,obed masko na prirodno s cviklou a 1 kopcek ryze ,olovrant o 15.00 1 jablko a na veceru cottage ,dobeda som aj cvicila 15 minut rotana a brusaky a musim sa priznat dcera doniesla babovku mala som 2 kusky no nemozem urazit jej prva babovka mnam mnam .Od pondelka uz zacinam zdrave stravovanie ,lebo sa inac nepohnem .
Musim zredukovat chlebik na 1 krajec denne da sa to veeeela vody pit to tiez zvladam a stravu si upravim podla 90 dnovky mala som tam dost receptikov.Mam este mandarinky budem ich jest len doobeda a banan radsej nie ten ma zapeka ,snad to dako zvladnem .
DIEVCATA popiste co jete cez den ked aj mate prehresky nevadi budeme mat inspiraciu co varit.

Helus

Dievcata dopila som zazvorovy caj s citronom+ medom,a idem von na rychlu chodzu,a prechadzku,ked mam este posledny den dovolenky.A zajtra zacinam poobede,tak doobeda bude tiez cvicenie.

Helus

Ahojte kocky,prajem vam prekrasnu nedelu.
Ja som mala kavicku+ zeleny cajik,a smothie z pomarancov+bananu+mandarinky.
Fleur-de-lis dneska si chcem tu placku urobit,tak som zvedava nanu.veru bezlepkove nic dobre nedrzi pohromade.Malo jedavam mucne,ale sem tak si organizmus pyta.

Fleur-de-lis

ja som mala placku akurát na večeru. Skúsila som ju spraviť bez vajca, len trebalo dlho miesiť cesto keďže je to bezlepkové, tak aby sa to nerozpadávalo. A podarilo sa :)
Mala som k tomu opečenú zeleninu s hubami na mojom obľúbenom tuku-ghee.

A naložila som si do sklíčok kyslú kapustu, nech sa môžem napchávať probiotikami :)

Helus

ahojte moji drahi.Ja som si vcera uzila zabavy,gulas som nejedla.tancovaka bola dobra,pila som hroznovku.A dnes sme isli s manzelom na prechadzku,a zastavili sme sa na pivo,ja grepovy dzus do 1/2 litroveho pohara doliateho vodou.A ze parketova kralovna prisla.
Maoam som rada,ze sa ti dari v stravovani,ostatne pride pomalicky do poriadku.
Slnecnica no tak skore vyzdravenie,a aby si nabehla na zauzivany system.
Inac zit na ovoci+ zelenine,mam vyskusane,a v pohode sa to zda.Ja som na ovocie,zeleninu moc surovu nie,ale varenu+ dusenu milujem.Manzelovi som dneska varila maso na smotane+ cestovinu.Ja ryzu+ masko.A teraz vecer som mala krehke platky so syrom+ salatovu uhorku,a vodu+ zeleny cajik.A idem este uvarit zazvorak.Poobede bola super dlha prechadzka.
Fleur-de-lis zajtra vyskusam tie tvoje placky na obed,so zeleninou.A na iobed bude ostrokysla cinska polievka.prajem vam pekny vikendovy vecer.

kilecko

Maoam,mam sa v celku dobre.Som rada ,ze si sem pozrela .Dnes som pitny rezim dodrzala ,obed nie ten bol cely na nic ,ale cvicila som a na veceru len cottage v Lidli je teraz vikendova akcia mam 10 ks ,co hovoris moze byt na veceru.Zajtra na obed masko na prirodno a len cviklu ,alebo calamadu este uvidim bez prilohy a zeleninovu polievku a na vecer cottage .

Maoam

caute kocky :-))

to som vas asi zacitila alebo co, sla som do starej temy, vy nikde a nasla som vas vsetky tu, vitam spät Kilecko, nejako si sa vyhybala foru, ako sa ti vodi? A tiez srdecne zdravim Helus a Slnecnicu.
Baby, Fleur-de-lis vam dala velmi dobre rady.
Ja som mala posledneho polroka krizu, navalilo sa toho vela zo vsetkych stran plus privatne veci, ale co sa stravy tyka, posledne mesiace som sa dala do laty a som na tom tak, ze cim viac surovej zeleniny, suroveho ovocia (toho jem menej ako zeleniny, to ma kazdy individualne, ja nie som az tak ovocny typ, skor zeleninovy), tym lepsie, celkovo potrebujem menej jedla co do mnozstva a hlavne sa komplet vyhybam lepku ako cert svätenemu krizu a davam si pozor aj na ine veci.
Pijem vela filtrovanej vody a to je pre mna velmi dolezite, cim viac, tym lepsie + bylinkove caje, sipkovy najradsej.
U mna su problemom obilniny, takze ked, tak iba vybrane druhy a v malom mnozstve.
Zdrave bielkoviny, zeleninu, ovocie, to vsetko je OK a kvalitne zdrave tuky tiez povazujem za velmi dolezite.
Uz len tym + pohyb sa vsetko samo upravilo a som ohladom tej veci spokojna, keby sa vyriesili tie ostatne...no ale tak krok za krokom.

Pecivo je casto kamenom urazu, ako aj ine potraviny s vysokym glykemickym indexom a vela ludi ma vypestovanu ciastocnu alebo pokrocilejsiu inzulinovu intoleranciu po rokoch nespravneho stravovania...

Je toho vela, nie je to jednoduche, ako to vsetko funguje, v hre je vela veci vratane nedostatku traviacich enzymov (= spominane nafukovanie po zelenine, surovej strave), nedostatok mineralov, vitaminov kvoli rokom nespravneho stravovania, posuny v dolezitych latkach, nedostatok vody, malo pohybu (skor som za kratsie, intenzivne treningy, geneticky sme stavani na fazy akutneho stresu, akutnej silnej zataze, po ktorych nastane opät klud a nie na vytrvalostne sporty, sme stavani na chodenie, rychle chodeni, pobehnutie, plavanie, tanec).

kilecko

Ahoj slnecnica.To ma mrzi ,ze si mala nehodu to sa ti ani nedivim ,ze si na zdrave jedenie kaslala .Ja som sa tiez vratila k staremu stravovaniu a teraz musim ubrat z peciva a z jedenia piate cez deviate.Mojim barometrom je vaha musim sa drzat pod 70 kg a dnes som mala 69,9kg nic moc ale potesilo ma to,keby som mala 66 az 67 kg to by bol moj ideal nie je to uz dat dole vela kil ,ale je to obtiazne ked som mala cez 80 kil tak to islo lahsie a motivacia bola lepsia .

Mas pravdu aj mne chyba Maoam ta nam vedela vzdy dobre poradit co a ako jest a aj tak vseobecne.

Slnecnica a kolko teraz vazis .Ja verim ,ze sa nastartujem pozitivne a dam to ,lebo moj strasiak su vianoce ja urcite tie 2 kg najmenej priberem uz som ako ta reklama uz hovorim o vianociach ,ale ja uz teraz musim rozmyslat ,lebo mna desi keby som sa mala vratit k starym kilam co verim ,ze sa uz nestane lebo ked vidim rucicku na 70 kg tak hned hadzem spiatocku a rozmyslam nad zdravym stravovanim.

slnecnica

Ahojte Helus, Kilečko,
ja sa priznávam, že som sa na určitý čas na uvedomelé jedenie vybodla, ale teraz, asi pred dvomi týždnami som opäť začala, aj som na vás dve myslela, aj na Maoam.
Keď sa mi dala dokopy noha, tak som mala menšiu nehodu, narazené hrudné kosti a slabý otras mozgu (už aby sa tento rok skončil), preto som bola celá taká nijaká
Ale idem do toho znovu:-)