Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tehotná

Príspevok v téme: Tehotná
indy223

Dobrý deň,potrebovala by som radu.mám 16, som tehotná a netušim ako to povedať rodičom.Aj ked som nemala nechraneny sex, chápem že zodovednosť za svoje činy musím niesť avšak s rodičmi nemam absolutne žiadny vztah, sme si ako cudzi, vôbec sa nerozpravame a nikdy sme sa ani nerozpravali napriek tomu že spolu byvame.prosim pomôžte

un enfant

indy, zdá sa, že si sa nepoučila: otehotnela si, chceš ísť na potrat a potom si dať predpísať antikoncepciu a spávať s chalanom znova? Keď opäť otehotnieš, pôjdeš opäť na potrat? Myslíš si, že je toto zodpovedné správanie? Kam sa tak ponáhľaš, keď si toto volíš v 16. rokoch života?

Mala by si si uvedomiť, že najprirodzenejším spôsobom, ako prísť k dieťaťu je práve pohlavný styk a že žiadna antikoncepcia nie je 100 %-ná. Nebolo by lepšie vzdať sa sexu do času, kým by pre teba prípadné tehotenstvo nebolo neprijateľné? Pretože interupcia alebo miniinterupcia nie je prerušenie tehotenstva ale jeho definitívne ukončenie. Odsúdenie na smrť niekoho, kto je nevinnejší ako ty sama a kto ti je bližší ako vlastní rodičia. Prečo by malo za tvoje chyby platiť tvoje vlastné dieťa - a to životom? Bola chyba spať s niekým, s kým ešte nie si pripravená (predpokladám) prežiť celý svoj život ako s manželom, ale oveľa väčšia chyba je to, čo chceš urobiť. Je to veľký hriech a nespravodlivosť.

Predpokladám, že sa raz vydáš a budeš chcieť dieťa. Ak aj otehotnieš, bude to už tvoje druhé dieťa, bez ohľadu na to, či dovolíš, aby sa to tvoje prvé narodilo. Už si mamou a to nezmení ani potrat. To druhé dieťa budeš nosiť práve v tej istej maternici, v ktorej sa odohrá ten strašný čin a v ktorom príde o život jeho starší súrodenec - z vôle vlastnej matky.

Ešte máš čas pouvažovať v pokoji nad tým všetkým. Nebola si pripravená na takú správu, si zaskočená, nevieš si predstaviť budúcnosť s dieťaťom - to všetko je pochopiteľné, veď si veľmi mladá. Nemusíš s dieťaťom byť, nemusíš ho vychovávať. Daj mu len šancu narodiť sa a byť šťastné v inej rodine, ktorá napríklad dlhé roky túži po dieťati, ale nemôže ho mať. Dnes už existuje niečo také ako utajený pôrod, informovať sa môžeš na stránkach, ktoré uvádzam nižšie. Urobíš dobrý skutok, ktorý si nikdy nebudeš vyčítať. Potrat si budeš - skôr či neskôr, lebo žena je telesne i psychicky vybavená na to, aby život dávala a nie ho brala. Už od prvého momentu sa medzi ňou a dieťaťom vytvára neviditeľné psychické puto a žena zákonite trpí, ak sa toto puto násilným spôsobom pretrhne. O tomto je postabortívny syndróm, ktorý paradoxne postihuje aj ženy, ktoré si mysleli, že to boli len bunky a nie dieťa, a ktoré nečakali, že si budú potrat vyčítať. Neurob rovnakú chybu ako ony.

PS: Mnoho vzťahov, ktoré boli poznačené bremenom spáchaného potratu vlastného dieťaťa sa časom rozpadlo. Tí dvaja podvedome cítili, že to nebolo správne, mali výčitky svedomia, začali obviňovať jeden druhého a svojou prítomnosťou jeden druhému si tento svoj čin chtiac či nechtiac pripomínali. Ako dlho prežije váš vzťah s priateľom potrat vášho dieťaťa?

www.alexisporadna.sk

www.zachranmezivoty.sk

5.5elsa

no neviem známej dcére to robili a že ju to bolelo neviem kde boli vieš ako to dnes čo si nezaplatíš to nemáš služby nadštandart takže neviem ....

Agnes989

Normalnu interupciu urcite robia v celkovej narkoze, ale ci aj miniinterupciu to neviem, myslim, ze ano, ale ista si celkom nie som.

Agnes989

Jaj tak pardon, zaspala som dobu, par prispevkov som necitala :) Kde tu tie prispevky pribudaju tak rychlo a mam aj inu robotu. Nalistovala som si teraz niekolko stran dozadu aby som to nasla, tak som rada, ze to takto dopadlo.

Agnes989

Harold mna to stve aj preto, ze som kedysi tiez zalozila temu a tiez sa tam takito ozyvali taki, co tvrdili, ze je to vymyslene. Pritom to bolo z mojho zivota a tiez nic neuveritelne. Ja nepotrebujem nikomu dokazovat ze je to pravda, len to proste nechapem. V zivote sa niekedy stavaju aj ovela neuveritelnejsie veci. Citala som uz aj o takom pripade, ze zena brala HAK, napriek tomu otehotnela. Bola na potrate a zle jej to spravili, az neskor zistili, ze je stale tehotna. A preco by sa aj take nemohlo stat, HAK obcas zlyha a lekar je tiez len clovek, mohol urobit chybu.

Harold

A pozdravujem špeciálne slečnú Slobodnú ;D
Usb odkazujem existuje taká že stránka shmu kde si to môžeš zistiť vážená slečna? My niesme rosničky a ja niesom ropušiak. Dovidenia dámy