Dobrý deň,potrebovala by som radu.mám 16, som tehotná a netušim ako to povedať rodičom.Aj ked som nemala nechraneny sex, chápem že zodovednosť za svoje činy musím niesť avšak s rodičmi nemam absolutne žiadny vztah, sme si ako cudzi, vôbec sa nerozpravame a nikdy sme sa ani nerozpravali napriek tomu že spolu byvame.prosim pomôžte
Tehotná
ludia veď ju toľko nemoralizujte niektorí .. ja som veriaci človek a viem že potrat nie je dobrý ale ..
.. nadávať jej za to do vrahýň ..? /už neviem kto to bol / veď ona sama ešte nie je vnútorne zrelá na to aby cítila v sebe materinský pud,si teda neviem predstaviť mať dieťa v 16-tich,to je des .. pravda,ja som v tom veku ešte nemala sex,aniv 18-tich ešte nie aj preto že som mala panický strach z neželanej gravidity..
indy,neviem čo ti mám povedať ale nechcem ťa odsudzovať,je to ťažké no mala by si všetko dobre zvážiť a hlavne by som zvažovala užívanie antikoncepcie je to totiž riadne svinstvo,môže byť z toho rakovina neskôr... s tým kondómom ste museli mať riadnu smolu pretože to málokedy zlyháva hm.. daj potom vedieť ako to dopadlo celé..
to že jej priateľ prispeje na potrat, to znamená, že si ju váži? neviem, či si nejaký chlap vôbec uvedomuje, čo pre ženu znamená interupcia...jednak po fyzickej či duševnej stránke
Mne to skôr príde, že si váži skôr svoje pohodlie,... je predsa pohodlnejšie žiť svoje životy ďalej, ako keby sa nič nestalo a "bezproblémovo" si užívať tínedžerské roky....
neberte to tak, že moralizujem, poúčam, kritizujem,... ak to tak znie,vopred sa ospravedlňujem. Len mi to celé príde divné.
no tak buď rada že ťa v tom nenechá samú ako sa povie čo sa týka peňazí s rodičmi sa dohodni tiež ich s toho nevynechávaj len im povedz že aj on mieni prispieť potrat nie je dôvod na rozchod a to že pri tebe stojí len dokazuje že si ťa váži uvidíš do budúcna čo bude nevie nikto nikdy :) aj toto je taká skúška pre vás hlavne sa sústreď na školu a potom asi na vysokú školu nie z gymnázia a ako si sa rozhodla je jedine tvoja vec tvoje rozhodnutie
Veď prave, až na to že takto funguje každý vztah a to či nas niečo spojí alebo rozdelí vo vztahu nezávisí len od interupcie.keby na nu nejdem, myslím že dovod na ukončenie vzťahu by bol väčší.aspon podľa mna
Áno, som rada že aj ked momentálne všetko cele zle, mám priateľa ktory stojí pri mne a rešpektuje moje rozhodnutia.aj keď neviem či moji rodičia tie peniaze príjmu, ide hlavne o princíp že sa nerobi niekým cudzim
preto som im napísala čo som napísala machruje machruje ale nevšímaj si ich a buď rada že máš partnera ktorý sa nevykrúca a aspoň finančne prispeje keď inak nemôže a nesnaží sa s toho vyvliecť niektorí muži sú veľmi nezodpovední príde problém a už aj zdupkajú a koľko vám vydrží vzťah no tak to už je na vás možno už po strednej škole budete svadbu plánovať a možno nie to uvidíš časom také veci sa nedajú naplánovať buď vás niečo spojí,alebo rozdelí asi tak to býva vo vzťahoch ......
Áno ja viem, ale niekto pred tebou hovoril take veci že nam vzťah po potrate nevydrží a podobne.
A odsudzujte si ma všetci kolko chcete, je to mpke rozhodnutie a pripadne nasledky budem znášať ja.
indy 223 moralistov si nevšímaj ty si zariaď veci po svojom ako si sa rozhodla tak urob ja nemoralizujem nikto nevieme do akej situácie sa dostaneme každý máme právo na omyl až budeš chcieť dieťa tak ho mať budeš suseda bola na potrate v 14 tich a dnes má 3 deti takže kľud každý sám o sebe rozhoduje čo bude ja som ti len povedala aby si si zaplatila anestéziu lebo také veci sa platia radšej sa ich opýtajte aj z mamou nič v zlom som ja určite nemyslela
aha,takže ak som správne pochopila so sexom mám počkať ešte desať rokov, kedy by som zvladla jeho narodenie? Samozrejme, všetci moralisti tu určite čakali do svadby a podobne.
:D a ako dlho prežije náš vzťah? Čo mysliš.ja to dieta nechcem, nad tym ze si ho necham som ani s priateľom neuvažovala.som pevne rozhodnuta.ako si myslíš že vydrží náš vzťah ak by som si ho nechala? Hádam nemyslíš že dlšie.
to by vám mali uzákoniť aby ste boli povinný zaplatiť zdravotnú starostlivosť počas tehotenstva a pri pôrode nadštandartnú starostlivosť a hneď by ste si rozmysleli či si budete dávať pozor vážení páni a mali zodpovednosť za to na čom ste tiež zodpovední ...... nehádžem všetkých do jedného mecha ale veľa mužov je hrozne nezodpovedných....
porodí decko alebo jej zaplatia cisársky lebo to bolí ako hovado bez injekcie čo počúvam s každej strany a po tom všetko ho odovzdá cudzím ľuďom hmmmm múdre to by určite urobila zvlášť keď finančne na tom nie sú najhoršie rozhodnutie je na nej