Tehotná

Príspevok v téme: Tehotná
indy223

Dobrý deň,potrebovala by som radu.mám 16, som tehotná a netušim ako to povedať rodičom.Aj ked som nemala nechraneny sex, chápem že zodovednosť za svoje činy musím niesť avšak s rodičmi nemam absolutne žiadny vztah, sme si ako cudzi, vôbec sa nerozpravame a nikdy sme sa ani nerozpravali napriek tomu že spolu byvame.prosim pomôžte

un enfant

indy, k tomu moralizovaniu: sama som panna a to mám o nejakú desiatku rokov viac ako ty. Moji rodičia vstupovali do manželstva ako panna a panic a to mali 26 a 28 rokov. Stále sa majú radi a neľutujú. Dieťatko sa má počať a narodiť v atmosfére úplnej lásky, v istote a bezpečí. Už v lone matky sa musí cítiť ako doma, bez ohrozenia a strachu, že ho jeho vlastní rodičia budú vnímať ako nepriateľa a votrelca. Veď ho splodili z lásky. Ak sú dvaja manželmi, rozhodli sa definitívne z lásky jeden pre druhého až do konca života. Sú si istí svojou voľbou, lebo sa milujú a budú milovať aj svoje dieťa, veď je to nielen moje dieťa, ale aj dieťa milovanej osoby. Preto by mal byť sex až po manželstve, lebo tí dvaja si už nenechávajú zadné dvierka. Nahradili slovo ja slovom my. Ale ak s niekým žijem a mám s ním sex, aj keď nie sme manželia, stále je to len o mne, lebo ak by niečo nevyšlo, vycúvam. Ak si nie som istá sebou a priateľom, nebudem chcieť dieťa, ktoré náhodou počneme. S priateľom sa môžem rozísť, ale čo s dieťaťom? Jednoduché riešenie - potrat. A toto je zlé. Neodsudzujem teba ani žiadnu ženu, čo to podstúpila, odsudzujem však ich čin.

Čo je zlé na tom, ak sa nahlas povie, že je niečo dobré alebo zlé? Vadiť to môže len tomu, koho tieto slová usvedčujú, že robí zle. Keď sa lepšie nad tým zamyslíme, s "moralizovaním" sa stretáme každý deň v bežnom svete. Stačí si prečítať trestný zákonník alebo hoci len etický kódex rôznych firiem. Tam sa tiež píše, čo je zlé a nikto proti tomu neprotestuje. Obzvlášť veľké zlo potratu však spočíva v tom, že svetský súd nikoho za tento čin neodsúdi. O to viac tie ženy prežívajú súd samé v sebe. Škoda len, že sa o tom nehovorí a možno aj zámerne sa to zamlčuje.

K situácii, v ktorej sa nachádzaš by bol zodpovedný prístup takýto: Splodili sme dieťa, tak sa o neho postaráme. Neutečieme od zodpovednosti tým, že sa dieťaťa zbavíme a budeme sa tváriť, že sa nič nestalo.

ojka

salalalalala máš pravdu, ja sa na to dívam asi z úplne opačného konca, ako väčšina tu :)) často si pripadám ako don quijote de la mancha, ktorý bojuje s veternými mlynmi...
ja som už spomínala, aké sú možnosti, keď to dieťa nechce resp. nemá možnosť vychovávať a starať sa oň. A medzi možnosťami som ani raz nespomenula interupciu...
Poznám, už teraz dospelé, ženy: Jedna z nich otehotnela na začiatku strednej, chodila na gymnázium, dieťa si nechala, školu sa jej podarilo dokončiť. Nie nemala to ľahké, ani s financiami,ani s výchovou.Pomoci sa dočkala aj od známych ľudí, priateľov a známych.A obdivujem ju, že sa tomu postavila ako dospelá žena (pretože, keď sa človek cíti dospelý na to, aby sa miloval s druhým človekom, tak by sa mal dospelý na to, aby to dieťa potom prijal). Teraz je veľmi rada, že vidí, ako jej dieťa rastie, že jej dievčatko je už školáčka,je to pre ňu radosť aj s tými trapeniami, čo to obnieslo...
Druhé dievča, dnes už dospelá žena, otehotnela počas strednej školy až dvakrat, dva razy išla na interupciu a potom si to neskutočne vyčítala odstupom času, a dlhšie je trvalo, kým sa z toho dostala. Neskôr sa vydadala, a keď otehotnela, tak bola šťastná, lebo stále sa s ňou ťahali tie potraty,videla, aké chyby narobila v minulosti.... To sa so ženou vlečie už celý život.
Nehovorím, že dopadneš ako prvá či druhá žena. To boli len zo 2 príklady z môjho okolia,... čo žena, to nový životný príbeh....

KTO NECHCE, HĽADÁ SI VÝHOVORKU. KTO CHCE, HĽADÁ SI CESTU :)

indy223

Určite dám vedieť, vo štvrtok idem na to.
Včera tu bol môj priatel za rodičmi, no ešte teraz počúvam aký je to správny človek čo neutečie keď nastane problém ale snaží sa ho riešiť.
Hádam sa moja psychika po zákroku nezhorši, keďže som nad tým si dieťa nechat neuvažovala a som pevne rozhodnuta.
Držte palce

salalalalala

Ojka, no to uz je vec pohladu, podla mna veci napravila, nie opacne. Postavila sa zodpovedne s ochranou aj k prvemu sexu, bohuzial sa napriek tomu prihodilo, ale rozumne si uvedomuje, ze dieta nechce, nema moznosti ho vychovat a starat sa on, chce si dokoncit skolu atd. Takto je to lepsie pre vsetkych zucastnenych.
Indy, obdivujem ta, ze si vies tak pevne stat za svojim rozhodnutim a tieto blbe reci niektorych ta nerozhadzali. Urcite daj vediet ako si dopadla. Drzim palce.

ojka

indy, keď už si sa rozhodla, tak ako si sa rozhodla, tak ti aspoň prajem, aby si sa z toho potom čím skôr pozbierala, psychicky i fyzicky...lebo to nie je len o tom, že jeden deň idem na takýto zákrok k lekárom a druhý deň sa už všetci tvária, ako keby sa nič nestalo....
Najviac ma mrzí asi tvoje vyjadrenie:"Radšej nech je 10% šanca že nemám mat deti vôbec, ako 100% že si život pokazim už v šestnastich." Vieš, práve v tomto som si utvrdila to, čo som tu už kdesi písala,... všetko to je len o pohodlí človeka, hodiť veci, ktoré mu nevyhovujú, za hlavu....

Takto by sa veci v súčasnosti nemali podľa mňa riešiť... a tým nenarážam len na tento konkrétny prípad. Ludia v dnešnej dobe miesto toho, ked niečo pokazia, tak to radšej vyhodia, hodia za hlavu, ako keby sa mali postaviť "problému" a skúsiť veci napraviť a nie ešte viac ich dokaziť....

indy223

Neviem čo je ochrana to mysliš vážne? Radšej nech je 10% šanca že nemám mat deti vôbec, ako 100% že si život pokazim už v šestnastich.
Chcem sa poďakovať všetkým čo sa mi snažili poradiť alebo dohovoriť, či už sa mi to páčilo alebo nie.ďakujem aj tým, čo sa ma snažia pochopit.Po zákroku môžem dať vedieť ako to dopadlo

Slobodna

Milá indy, nie so sexom sme nečakali do svadby ale ani sme nešukali vo veku, keď sme na to neboli pripravení. Na rozdiel od teba sme podobné problémy nikdy nemuseli riešiť. Ak si myslíš, že váš vzťah prežije ten potrat, tak na to si počkám. Nie že by som ti to nepriala, jednoducho tomu neverím. Nadávaš do moralistov a pri tom ani netušíš čo to je, rovnako ako sex a ochrana.
ojka ti tu dobre napísala. Zapražili ste, stalo sa, musíš niesť následky. Vieš, teraz si zvolíš jednoduchšiu cestu - potrat ale o pár rokov to môžeš ľutovať, pretože keď budeš chcieť, už tie deti mať nemusíš.
Každopádne to tu už nemá zmysel riešiť, vyrieš si to ako chceš.

5.5elsa

ojka najhoršie celé to je pre ženu ale keď sa už stalo tak jej aspoň dá peniaze veľa mužov ženu či dievča odkopne ako špinavú handru a nezaujíma sa čo s ňou je tento aspoň niečo urobí o to ide že ju nepošle niekam a on ide ďalej po svojom to som tým myslela