Tehotná

Príspevok v téme: Tehotná
indy223

Dobrý deň,potrebovala by som radu.mám 16, som tehotná a netušim ako to povedať rodičom.Aj ked som nemala nechraneny sex, chápem že zodovednosť za svoje činy musím niesť avšak s rodičmi nemam absolutne žiadny vztah, sme si ako cudzi, vôbec sa nerozpravame a nikdy sme sa ani nerozpravali napriek tomu že spolu byvame.prosim pomôžte

Žužova

z akého uhla ? že ide o vraždu ? a čoho embrya ? prosííím ťa ... ved je to smiešne :) ale ok berem ,máš svoj nazor odsudzuješ to tak odsudzuj mna zaskočil prispevok od moralky ktorý bol fakt že úbohý v tomto smere..že som mala z toho pocit že by autorku najradšej upalila ako bosorku zato..
a kto tvrdí že moralisti je nadavka ? máš pocit že ťa uražam? nechápem nemyslela som to ako nadávku ale ako označenie ludí ;) off

Slobodna

Mala si si pýtať radu pred tým ako sa to stalo. To už čo za trápnosť pýtať si radu ako to mám povedať rodičom? - normálne mama, otec, šukala som a som tehotná. Rob si čo chceš, ja len dúfam, že raz to budeš ľutovať.

indy223

Nikoho som sa na verejnom fóre nepytala čo mam robiť.Nikoho som neprosila o to aby ma ľutoval.
Nikoho som neprosila aby ma v tomto podporoval.
Prosila som o radu, ako to povedať rodičom.
Sudte ma za moje rozhodnutie, ale aj tak je to stale moja vec a hovorte si o "vražde" čo chcete.Je to lepšia možnosť ako keby ma vyrastať bez peňazí a lasky ako nechcené dieťa.Ani pre mna to nie je ľahké, ale som rozhodnutá.

Slobodna

Žužová a ty nemáš obmedzené myslenie? Ty si netvrdíš stále svoje a neodmietaš sa pozrieť na to z iného uhla?
Veď nech si to rieši ako chce, je to jej vec. Dala sem tému, každý má právo vyjadriť svoj názor. Len preto, že sme proti potratu sme moralisti? Vieš to je také jednoduché niekomu nadávať do moralistov a pritom to vôbec nie je nadávka :)

Žužova

Slobodná ,no nechala soms a uniesť lebo ma nahnevalo ako ste sa tu do toho pustili akoby to bolo vaše dieťa a váš život. Nehovorím o lutovaní.. to vobec.. objektívne posudiť vec by stačilo a bez odsudzovania.
Drzosť? ja ju podporujem ? prosím ťa a čo som jej dala na to peniaze a zavediem ju tam za ručičku alebo čo ? nemožeš vedieť akoby si ty reagovala v tom veku a v jej situácii kedže do nej hovno vidíš,tak ako aj ja al viem sa do toho aspon vžiť narozdiel od vás podaktorých.. :)

Žužova

kiwi . Presne ! je to obmedzené myslenie tvrdiť si len svoju pravdu a nepozrieť sa na veci aj z trošku iného uhla.. ale toto je téma samozrejme kde sa dalo čakať že sa tu zgrupia moralisti ktorý si asi nevidia dalej od nosa takže škoda nervou ... ono aj ked človek urobí nejaké rozhodnutie (pre niekoho chybu) ktoré teda neskor lutuje,treba si uvedomiť že to tak proste malo byť a veci už nezmení.. akokolvek by sa autorka rozhodla ,bolo by to len a len jej rozhodnutie o ktorom by si bola istá že je správne. a to je hlavné.
Ona si tu pýtala radu ako tehotenstvo oznámiť rodičom a zrazu sa tu do toho každý montuje že si to dieťa nechce nechať. to je také typické....

ja jej držím palce nech to hlavne dopadne dobre a nabuduce si treba davať pozor.

Slobodna

Áno bude mi to trhať žily milá Žužova a tebe to prečo tak trhá žily a prečo sa tak strašne rozčuľuješ? Každý má právo na svoj názor. Kde berieš vôbec tú drzosť podporovať mladé 16ročné dievčatá v niečom takom?
Už najradšej mám svätuškárov, ktorý do toho začnú pliesť Boha.

kiwi

Zuzova, uplne suhlasim, nikto nemá pravo niekoho za toto sudit, kazdy je iny, niekto toho unesie viac niekto mene. Myslím si ze boh je omnoho tolerantnejsi a zaroven spravodlivejsi ako my vsetci pretoze dokonale pozna kazdeho jedneho z nas a rozumie preco robime niektore rozhodnutia. Neviem kde sa v ludoch berie ta odvaha tak jednoznacne rozhodovat co je dobre a co zle .....

Slobodna

Morálka :))
Milá Žužova veď nech si robí každý čo chce, ale nech sa potom nepýta čo má robiť na verejnom fóre. Či teraz ju máme všetci strašne poľutovať, že sa jej to stalo a podporiť ju v tom aby išla na potrat. Stane sa jej to zase a zase pôjde na potrat?