Ahojte,
chcel by som sa opytat ako by ste sa postavili k tejto situacii.
Byvam sam v 2-izbovom byte ktory som si zobral na hypoteku. Kedze mam priatelku ktora byva v rovnakom meste ale este u rodicov, chceli by sme byvat spolu. Ja navrhujem aby sa nastahovala ku mne ale pravdu povediac neviem aky financny prispevok mam od nej vypytat. Hypoteku splacam 200 eur mesacne. Naklady za najom energie a internet ma vyjdu okolo 150 eur. Kedze hypoteka je moja, pride mi blbe aby mi prispievala na nu kedze byt patri mne, avsak ak by sme sa mali delit iba o energie pride mi tiez nespravodlive ak ona bude platit iba 75 eur aa ja 275 a pritom budeme byt uzivat spolu. Taktiez nase platy su rovnako vysoke. Samozrejme jedlo, drogeria a tieto veci pojdu napolovicu.. Ako by ste sa postavili ku tejto situacii a aky velky financny prispevok je podla vas spravodlivy?
Kolko vypytat penazi od priatelky na byvanie v mojom byte
a ked to tu tak citam ( a aj po vlastnych skusenostiach), tak ak sa budem raz niekomu trepat do bytu, respektive si ho do bytu tahat, pred tym, ako budeme mat papier na nas vztah, tak si radsej necham podpisat/podpisem najomnu zmluvu :)
co o to, mozno ona by chcela, ale co ak to neberie tak zavazne dotycny? co potom, oui?
mne je vlastne uplne jedno, ako si kto riesi financnu situaciu, majte ako vam vyhovuje.
co sa tyka mojho pohladu, tak ked raz s niekym chcem byvat, tak ano, je to sice na skusku, ale - je to tak zavazny krok, ze uz musim byt presvedcena o tom, ze to beriem vazne. kym to neberiem vazne, tak staci obcasne prespavanie, so zubnou kefkou u neho, par nevyhnutnymi haraburdami, pokial on neprespava u mna, tak vtedy mu mozem prispiet par eurami, pokial tam travim vela casu a on ich je vobec ochotny prijat.
avsak - ked raz chcem s niekym zit, znamena to, ze to beriem vazne. to znamena, ze uvazujem nad buducnostou, chcem sa zacat bavit o spolocnom hospodareni, chode domacnosti atd atd. chcem danu domacnost povazovat za svoju, nie za jeho, takze aj ked je to "jeho hypoteka", ja tam chcem zit, chcem mat pravo rozhodovat. to su vsetko veci, ktore sa sice formuju postupne, rovnako je to aj s financiami, ale praveze by som si skor vedela predstavit vstupovat do takehoto "zvazku" v stave nezavisleho podnajomnika - takze platit trhovu hodnotu a postupne to upravovat podla miery vzajomnej dovery, kompatibility a ochoty dalej spolunazivat. toho je strasne vela, mozno je aj dobre, ked spolu ludia neziju "na skusku", ale az ako manzelia, aspon sa vyhnu takymto dotahovackam o to, co je koho :)
samozrejme, kazdy ma iny nazor a ked sa stretnu dvaja ludia, ktori ho bud zdielaju, alebo ho dokazu odkomunikovat a respektovat, potom to v tej domacnosti bude fungovat, inak nepomoze ziadna sila vesmiru, ani zvazky, ani papiere, ani nic ine k tomu, aby sa jedneho dna nemuseli natahovat pri rozchodoch ;) pekny zvysok vecera
a nechava si ich posielat letecky
jaj, Rakusko uz nestaci, co
jeho imaginarna je presnejsie pomenovanie
mozno zerie kazdy den na veceru marcipanove torty zo svajciarska
bezlepkove veci su velmi drahe, tak neviem, ci ta jeho jedava denne kaviar alebo co...
lost opat perli :-DDD
tazka frigidita po zaciatocnej snahe, ja odpadavam ;DDD, daj este daco
lost, prosim tam, odkedy ty mas zenu??!
:-DDDD