Kolko vypytat penazi od priatelky na byvanie v mojom byte

Príspevok v téme: Kolko vypytat penazi od priatelky na byvanie v mojom byte
Boris26

Ahojte,
chcel by som sa opytat ako by ste sa postavili k tejto situacii.
Byvam sam v 2-izbovom byte ktory som si zobral na hypoteku. Kedze mam priatelku ktora byva v rovnakom meste ale este u rodicov, chceli by sme byvat spolu. Ja navrhujem aby sa nastahovala ku mne ale pravdu povediac neviem aky financny prispevok mam od nej vypytat. Hypoteku splacam 200 eur mesacne. Naklady za najom energie a internet ma vyjdu okolo 150 eur. Kedze hypoteka je moja, pride mi blbe aby mi prispievala na nu kedze byt patri mne, avsak ak by sme sa mali delit iba o energie pride mi tiez nespravodlive ak ona bude platit iba 75 eur aa ja 275 a pritom budeme byt uzivat spolu. Taktiez nase platy su rovnako vysoke. Samozrejme jedlo, drogeria a tieto veci pojdu napolovicu.. Ako by ste sa postavili ku tejto situacii a aky velky financny prispevok je podla vas spravodlivy?

MultiLevel

Hihi, niektore nazory su super :D Jasneeeee, daj jej platit tvoju hypoteku....o par rokov mozno s nou ani nebudes, ale hlavne, ze ti splaca hypoteku. A ked budes mat nahodou dalsiu frajerku, aj tej das platit hypoteku? Mna by asi riadne stvalo, ze som byvalemu splacala byt....No v prvom rade, take cosi by som nikdy neurobila. Este kym sme byvali na Slovensku, tiez sme toto riesili a partner hned povedal, ze hypo by bola na neho, zvysne veci fifty fifty. Absolutne ho ani len nenapadlo kalkulovat takto. A to iste by platilo i pre mna, kebyze si beriem na seba hypoteku a nie sme este manzelia. Prosto splacam to ja, co ma on, ako moj priatel s mojou hypotekou.....

MultiLevel

Moj nazor je taky, ze prispievat ti ma len na inkaso, plus na stravu, tu budete mat predpokladam spolocnu. Na hypoteku urcite NIE. Byt si si kupil TY, preco by ti mala pomahat splacat hypoteku? Kebyze ste sa pred tym dohodli, ze byt bude spolocny, cize aj hypo bude spolocna, tak ok. Kebyze ste manzelia, tak detto, platili by ste to obaja. Ale takto.....urcite nie :) Ja to prosto vidim tak, ze byt je jednoducho len tvoj, hypoteka bol tiez len tvoj napad, tvoje rozhodnutie. Nesli ste do toho spolocne....

Maoam

oui - no to som si vsimla ;-), tak hlavne, ze si sa vyventilovala a je ti lepsie

tato tema je hakliva, ked ide o prachy, preveri sa vztah

oui..

maoam, mas pravdu, udrzanie vzajomnej nezavislosti vo vztahu je jedna z mojich klucovych zivotnych tem :)) ale to vobec nepatri sem, ani o tom nemam potrebu diskutovat. v tejto teme uz tiez na dnes koncim, uz som sa vyventilovala ;)

Maoam

oui - stretlo sa tu mnoho nazorov, prevlada stale ten, ze nech si hypo plati sam

ako som pochopila z prispevku, idu si vyskusat spolocne byvanie

co ty vies, ci to jemu nahodou nebude vyhovovat a o dva-tri mesiace ju posle nazad k rodicom

dnesne vztahy su kadejake a nie vzdy to obaja beru super vazne a myslia na uzavretie manzelstva