Ahojte,
chcel by som sa opytat ako by ste sa postavili k tejto situacii.
Byvam sam v 2-izbovom byte ktory som si zobral na hypoteku. Kedze mam priatelku ktora byva v rovnakom meste ale este u rodicov, chceli by sme byvat spolu. Ja navrhujem aby sa nastahovala ku mne ale pravdu povediac neviem aky financny prispevok mam od nej vypytat. Hypoteku splacam 200 eur mesacne. Naklady za najom energie a internet ma vyjdu okolo 150 eur. Kedze hypoteka je moja, pride mi blbe aby mi prispievala na nu kedze byt patri mne, avsak ak by sme sa mali delit iba o energie pride mi tiez nespravodlive ak ona bude platit iba 75 eur aa ja 275 a pritom budeme byt uzivat spolu. Taktiez nase platy su rovnako vysoke. Samozrejme jedlo, drogeria a tieto veci pojdu napolovicu.. Ako by ste sa postavili ku tejto situacii a aky velky financny prispevok je podla vas spravodlivy?
Kolko vypytat penazi od priatelky na byvanie v mojom byte
Tu inak vobec nejde o to, ze si chlap....presne ten isty nazor by som napisala aj zene, keby tu prisla s tymto problemom :) Az ako manzelia si mozete dovolit spolocne platby za hypoteku. Pred svadbou si nemozes vynucovat od niekoho, aby ti platil hypoteku, lebo s tym nic nema, ani papierovo, ani nijak :)
prečo by ti mala frajerka platiť hypotéku a tvoje poplatky s akého dôvodu si môže maximálne zaplatiť stravu veci svoje a to čo minie ona čo sa týka elektriny a tak až ju tam mieniš prihlásiť ako spolubývajúcu to je nejaký menší poplatok čo si má zaplatiť ak si taký múdry aby sa platilo všetko napoly tak ju napíš ako spolumajiteľku alebo predaj byt ak to tak myslíte vážne a kúpte si napoly svoj s tvojej strany je to vypočítavosť aj keby to bol tvoj byt kľudne môžeš zaplatiť viac taká galantnosť ti nič nehovorí a to ešte len spolu chodíte no hrôza ......
najma ked my sa tu snazime a zakladatel temy uz asi rozhodol a teraz si niekde na posteli pocitaju peniaze. toto mne, toto tebe... aspon by sem mal potom napisat ako sa s priatelkou dohodli. mozno ked jej navrhne aby platila tak urobi celom vzad.
ako dlho si s priatelkou? podla mna staci, ak ti bude prispievat na najom a stravu, ked si ju raz vezmes, mozte sa delit aj o hypoteku :)
Ze mna toto nenapadlo pri hypoteke.Boze aka som sprosta za tie roky by som uz mala byt davno splateny:)) Vynaliezavy su niektori a dokonca muzi:)) A ze zeny su vypocitave mrchy:)))
necital som diskusiu ale imho si najdi ceny najomneho podobnych bytov a mala by platit polovicu...
Kablica :D :D To je uz moc fakt....snazim sa pochopit aj druhu stranu, ale v tomto pripade mi to fakt nejde. Prosto toto nieeeee...
Tak nech zriadi fond oprav a bude mu prispievat takto na nove wecko.
samozrejme ze vsetky veci sa amortizuju, niektore viac, niektore menej. co auto ktore stoji v garazi je rovnako "kvalitne" ako to, na ktorom sa jazdi?
ale dohoda o spolocnom financovani by mala byt co najviac spravodliva.