Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kolko vypytat penazi od priatelky na byvanie v mojom byte

Príspevok v téme: Kolko vypytat penazi od priatelky na byvanie v mojom byte
Boris26

Ahojte,
chcel by som sa opytat ako by ste sa postavili k tejto situacii.
Byvam sam v 2-izbovom byte ktory som si zobral na hypoteku. Kedze mam priatelku ktora byva v rovnakom meste ale este u rodicov, chceli by sme byvat spolu. Ja navrhujem aby sa nastahovala ku mne ale pravdu povediac neviem aky financny prispevok mam od nej vypytat. Hypoteku splacam 200 eur mesacne. Naklady za najom energie a internet ma vyjdu okolo 150 eur. Kedze hypoteka je moja, pride mi blbe aby mi prispievala na nu kedze byt patri mne, avsak ak by sme sa mali delit iba o energie pride mi tiez nespravodlive ak ona bude platit iba 75 eur aa ja 275 a pritom budeme byt uzivat spolu. Taktiez nase platy su rovnako vysoke. Samozrejme jedlo, drogeria a tieto veci pojdu napolovicu.. Ako by ste sa postavili ku tejto situacii a aky velky financny prispevok je podla vas spravodlivy?

Mindmotion

Ja a priatel mame kazdy vlastny byt a kazdy si platime vlastnu hypoteku. Byvame spolu u neho v byte a ja mu platim polovicu najomneho a vobec mi to nepride nespravodlive, prave naopak. Akoze pride mi smiesne pytat si priplatok za opotrebuvanie kanvice, spotrebicov??? Ved tie by pouzival aj keby tu nie som. Predtym byval sam a zvladol si najom s hypotekou zaplatit, polovica najomneho mi pride uplne fer a tiez rovnako zarabame.

oui..

maoam nepisem nic konkretne Tebe a neviem, co by som platila a co neplatila, ale kludne mozme tu situaciu otocit. Ty by si nechavala cloveka, o ktorom nevies, ci s Tebou ostane, aby Ti platil len za energie? keby mal u Teba byvat dalsi spolubyvajuci, nebavime sa o priatelovi, ale len znamom, nechavala by si ho, aby platil len energie, napriek tomu, ze byt bude uzivat spolu s Tebou? a keby to nebo znamy, ale cudzi clovek, proste partak do podnajmu, platil by len energie? keby si prenajimala svoj byt cudzim ludom, Ty hypoteticky v nom nebyvas, platili by len energie? ak odpovies na vsetky tieto otazky ano, tak v tom pripade beriem, ze aj ona by mala platit iba energie. bodka. to je moj nazor. teda, ak bude platit len energie, ok, nic na tom zle nie je, ale ja by som sa napriklad citila blbo, pokial by som vedela, ze chlap zaraba tolko, co ja a mame ist vyrazne odlisne financne. hej, som zena a sama by som ocenila, keby vedel byt velkodusny a obcas nieco utiahnut, pokial by zarabal viac, ale zasa, neocakavam to automaticky preto, ze je to muz. tak, ako ani automaticky on nemoze ocakavat odo mna, ze bude mat vzdy navarene a ze budem za nim upratovat jeho bordel.

za vyrazy pardon, nemyslela som to zle, viem ze pouzivam vyrazne expresivnejsi jazyk, ktory moze vyznievat hrubo, aj ked tak vobec nie je mieneny. som expresivna tam, kde neviem vyjadrit razanciu tonom, ale chapem, ze som sa mohla niekoho dotknut.

Maoam

oui - klud, bolo tu uz niekolkokrat pisane, ze vydavky spojene s energiami a dalsimi poplatkami za uzivanie bytu, vodu, jedlo, drogeriu atd. fifty-fifty, navyse otazka: ty by si platila hypoteku frajerovi, o ktorom vobec nevies, ci s tebou ostane?

preco by mala platit JEHO hypoteku na JEHO byt? o tom tu bola rec

nie o ostatnych vydavkoch

oui..

pardon damy, ale co tak to otocit? ona bude byvat za smiesnych 75 eur v 2izbovom byte, mat k tomu pravidelny sex, niehoko, kto je pomoze so starostlivostou o byt (ak nie je uplny debo) a este aj dostane vecer masaz chrbta, pripadne veceru pri svieckach? v ziadnom podjame by neplatila tak malo, ani keby bola v garsonke s kamoskou, dvaja v dvojizbaku, to je uplne perfektny zivot a dajme tomu tych 100-120 eur je uplne nic za taky luxus. pokial by bola studentka, je to o inom, toto je zarabajuca zena. v akomkolvek podnajme by platila daleko viac a vzdy by platila aj na hypoteku majitelovi bytu, vy ste uplne egocentricke fuchtle, ze "kym nie je rovnocenny majitel bytu, nema co platit"! halo, ona nepouziva jeho hajzel, jeho vanu, jeho spotrebice, ktore tym opotrebovava? on od nej predsa nechce polovicu, ano, to uz by bolo trosku prehnane, ale dohodnut sa na nejakej rozumnej cene, tak to je najferovejsia vec na svete. a tym, ze mlady rozmysla dopredu, si asopn usetri trapne sceny, ked si partneri po prvotnej zalubenosti zacnu uvedomovat to, ze treba aj zit, ze muz nie je masinka na prachy a ze by aj potreboval nejaku financnu vypomoc od zeny. takto dopredu budu vediet do coho idu, nik sa nema na co zduvat. a vsetky pisete, ako on bude prd robit, aky je sebec, ako bude mat sex, navarene a neviem co, ale ako viete? mate doma chlapov, ktori houby robia? ale to je vas problem, ze ste si to tak vychovali, nie chyba tuto zakladatela prispevku, nemate ani sajn, ako oni dvaja budu zit, ale pouzivate argumenty zatrpknutych rur.

Weruna

Presne ako napísala Agnes. Bude mať servis zadara a ešte aj pravidelný sex a za to všetko si dá ešte aj zaplatiť. Rozum sa mi zastavil.

Hrac

Je potrebne to zobrat z realneho pohladu. Ak by chcela byvat sama, tak by platila 300-500E za najom (podla lokality). Osobne ak by som mal platit 150E mesacne a pritom byvat s priatelkou, tak by som bol neskutocne vysmiaty ako dobre sa mi byva. Tak preco by sa mala ona urazit?