Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kolko vypytat penazi od priatelky na byvanie v mojom byte

Príspevok v téme: Kolko vypytat penazi od priatelky na byvanie v mojom byte
Boris26

Ahojte,
chcel by som sa opytat ako by ste sa postavili k tejto situacii.
Byvam sam v 2-izbovom byte ktory som si zobral na hypoteku. Kedze mam priatelku ktora byva v rovnakom meste ale este u rodicov, chceli by sme byvat spolu. Ja navrhujem aby sa nastahovala ku mne ale pravdu povediac neviem aky financny prispevok mam od nej vypytat. Hypoteku splacam 200 eur mesacne. Naklady za najom energie a internet ma vyjdu okolo 150 eur. Kedze hypoteka je moja, pride mi blbe aby mi prispievala na nu kedze byt patri mne, avsak ak by sme sa mali delit iba o energie pride mi tiez nespravodlive ak ona bude platit iba 75 eur aa ja 275 a pritom budeme byt uzivat spolu. Taktiez nase platy su rovnako vysoke. Samozrejme jedlo, drogeria a tieto veci pojdu napolovicu.. Ako by ste sa postavili ku tejto situacii a aky velky financny prispevok je podla vas spravodlivy?

ivana456

oui, dakujem za ocenenie, ale v mnohom s tebou nesuhlasim.
Oni nie su cudzi ludia. Budu spolu zit ako muz so zenou.
Zila som s mojim neskorsim manzelom pred svatbou v jeho byte. Neskor sme mali spolu dieta. Nuz, neviem si ani predstavit, ze by odo mna pytal najomne... boze !
Moj vtedyesteiba frajer pracoval uz. Platil byvanie, dovolenky, nakupy, kupoval mi drahsie oblecenie a kozmetiku a ine rozmaznavadla. Bola som studentka, mala som stipendium a peniaze za letne brgady. Tie som prehyrila na ucebniciach, knizkach, kozmetike, cukrarnach, kine, ..obcas som kupila nejake jedlo v potravinach. Necitila som sa ako parazit a ani si nespominam, ze by mi niekto daval nieco take pocitit.
Nechapem, ako mozno budovat vztah suplujuci manzelstvo a kalkulovat ako s cudzim clovekom. Nechapem.
Partnerka zakladatela temy nehlada podnajom, ona ma kde byvat. Obaja sa lubia, chcu byt spolu, zit spolu - so vsetkym vsudy.
Kedysi, ked chcel mat muz so zenou sex, musel sa s nou ozenit alebo aspon zasnubit.
Zidovsky rabin sa s plnou vaznostou pyta pred sobasom zenicha: Chces sa delit o svoje peniaze s touto zenou?
Taka situacia predsa nastava u zeny (materska) a moze nastat u oboch, ze budu potrebovat peniaze toho druheho. Budu pocitat, kto castejsie chodi na WC, minie viac vody na splacovanie a viac zoderie dosku ?

Keby mi niekto povedal, ze on sice zje 3x viac nez jeho zena, ale ona zasa obcas zje drahsie jedlo .. myslela by som si, ze ide o zly pokus o zly vtip. Blikali by mi vsetky kontrolky: Zdrhnut!

5.5 elsa

salalalaaaaaa tak , tak koho je hypotéka nech si platí a keď chcú spoločné tak si môžu zobrať spoločnú hypotéku lebo v prípade manželstva je byt stále jeho keďže si ho kúpil za slobodna takže tam si ona môže max.zaplatiť svoje výdavky nič viac ....

salalalalala

dalsi, ja to tak mam (akurat sumy trocha ine). Byt je moj, hypoteku som si zobrala ja, nenecham priatela aby mi ju platil, pretoze potom by ten byt uz nebol len moj. Nemam problem v buducnosti zobrat aj spolocnu hypoteku, nepotrebujem to mat ako \"zadne vratka\", ale jednoducho nech si hypoteku plati ten, na koho je byt napisany na katastri a bodka.

5.5 elsa

svalovec john - prečo by mu mala platiť jeho hypotéku a poplatky zvlášť keď on navrhol aby sa k nemu nasťahovala koľko ona zarába je jej vec môže si akurát zaplatiť svoju spotrebu čo bude mať navyše ešte viac takých mužov a koniec ryžovať bude na priateľke si ty ale múdry aj ty by si mal radšej bývať sám až aj nie si sám s takýmito názormi ....

svalovecJohn

neser sa, pytaj od nej polovicnu ciastku. Vsak bude uzivat vodu, elektrinu a plyn. A budes ju musiet nahlasit aj na spravcu bytov ako pocet ludi v byte takze sa ti tym zvysi aj platba za mesiac. Zostra jej povedz ze ak chce byvat s tebou a mate rovnaky plat tak nech plati. A co poznam zeny tak tie sa len v takej kupelni fintia celu hodinu takze ta ti napali tolko elektriny ze zbohom. V pohode na polovicu. A ked sa jej nepaci nech mizne k fotrovcom. Tvoj byt tvoje pravidla.

5.5 elsa

ešte spolu ani nežijú a už od nej ide pýtať peniaze ach jaj to je doba čo bude robiť až bude na materskej bude musieť všetko platiť stravu oblečenie všetky veci pre dieťa kde na to zoberie s tej materskej že a po tom koľko ona zarába je ho naozaj nič mladý by sa mal zobudiť do reality alebo nech s nikým nežije a nemá dieťa lebo tie zožerú najviac peňazí potom na polovicu aj zdravotnú starostlivosť pre tú ženu všetko si to spočítaj a radšej zostaň slobodný :D je to ale zmýšľanie .....

doubledog

musim povedat, ze ma dost prekvapuje, ake nazory sa tu daju najst.
sa necudujem, ze maju ludia take problemy vo vztahoch, ked ani zakladne, jednoduche problemy nevedia normalne riesit.

dalsi

SITUACIA - zena si zobrala hypoteku, muz byva u rodicov, zaraba rovnako ako ona a nastahuje sa k nej. Podla miestnych vypoctov, si zena hradit bude sama hypoteku a on jej prispeje polovicu z ostatnych platieb. Prispievat na hypoteku jej nebude. Cele ho to bude stat 75EUR, pricom ked byval u rodicov, platil 150EUR.

Chlapi hlaste sa, kolkym by to takto vyhovovalo ? :-DDD Bolo by to fer ???

Maoam

:D
no deti moje, taka je doba, muzi zacinaju velmi prekvapovat :D

niekedy mam dojem, co vidim navokol (plus osobne zazitky), ze kalkulacia je uz Nr.1