Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kolko vypytat penazi od priatelky na byvanie v mojom byte

Príspevok v téme: Kolko vypytat penazi od priatelky na byvanie v mojom byte
Boris26

Ahojte,
chcel by som sa opytat ako by ste sa postavili k tejto situacii.
Byvam sam v 2-izbovom byte ktory som si zobral na hypoteku. Kedze mam priatelku ktora byva v rovnakom meste ale este u rodicov, chceli by sme byvat spolu. Ja navrhujem aby sa nastahovala ku mne ale pravdu povediac neviem aky financny prispevok mam od nej vypytat. Hypoteku splacam 200 eur mesacne. Naklady za najom energie a internet ma vyjdu okolo 150 eur. Kedze hypoteka je moja, pride mi blbe aby mi prispievala na nu kedze byt patri mne, avsak ak by sme sa mali delit iba o energie pride mi tiez nespravodlive ak ona bude platit iba 75 eur aa ja 275 a pritom budeme byt uzivat spolu. Taktiez nase platy su rovnako vysoke. Samozrejme jedlo, drogeria a tieto veci pojdu napolovicu.. Ako by ste sa postavili ku tejto situacii a aky velky financny prispevok je podla vas spravodlivy?

Agnes989

Nech jej tu jednu izbu prenajme, podpise s nou zmluvu a vypyta si kauciu a najomne 3 mesiace vopred. Tak sa to robi chlapci ze? A keby spolu mali decko, tak ona mu bude platit najomne aj zan. Vsak to je dalsi cudzi clen v JEHO byte.

odpovedaaam

"dalsi"

zlatokopka, nezlatokopka.. teba by som NECHCELA ani keby mi milon zaplatili..ty si isto ratas kazdy cent a delis sa s frajerkou o kazdy "šušeň" v zmysle(zaplatil som obed, dlzis mi 6 euro..)a nahodou ti dlzi 50 centov a potom to pripominas a ked ti ich uz da aj tak pripominas, ze si musel...ty musis byt skupy aj na krajec chleba.. ale kazdy je nejaky..smola :)

ondrej

prosim ta neohanaj sa vkuse tym fifty fifty..a ta recnicka otazka- byt patri jemu, kam pojdem..zabudas co pises?
kedze zarabate rovnako a keby ste sa nahodou rozisli,predpokladam,ze asi by isla nachvilu k rodicom kym by si nenasla svoje vlastne :) logika nepusti...rozpitvavas zbytocne vsetky somariny naokolo... ked sa ti nepaci byvaj sam a frajerka nech si tiez najde svoje..z toho platu ktory si tu nekonkretizoval vyplyva ze by vlastne byvanie utiahla.. strasne ma vytaca taketo zmyslanie... fifty fifty. byt je tvoj plat si ho sam!!!!!!! ked sa budete brat potom rozmyslaj nad fifty fifty!!!! fifty fifty si mozte akurat tak platit stravu,drogeriu!!!! maj sa, drz sa

Slobodna

Ja len kuk, či vás to tu stále baví. Inak súhlasím s Ondrejom, ale len preto aby ma neprehol cez koleno :)) nie, vážne súhlasím.

alskdfjslk

typicke. zeny maju plne usta emancipacie a zrovnopravnovania s muzmi, ale ked co len trochu maju aj makat, starat sa a podavat vykony ako muzi, tak uz sa spusti lavina vyhovoriek o gavalierstve.. chlap ma byt stroj na peniaze a robot ktory sa ma o vsetko starat aby dostal v 45ke infarkt a zena si mohla nerusene zit do 80tky, nie?

Martina210

Ste asi na hlavu padnuti.Ked ma niekto hypoteku na byt.Tak ten byt nie je jeho pokial ju nesplati celu.Hypoteku si mas samozrejme platit sam.Partnerka nech plati polovicu z najomneho, inkasa.A jedlo to sa uz musite dohodnut vy.

Sejla

betty, ja som kludnejšia než sa ti zdá :-) A znova opakujem: netvrdím, že mu má pomáhať splácať hypotéku a tobôž nie bývať u neho za cenu klasickej podnájomníčky. Podnájomník by platil podstatne viac, než 100 eur. Ale je to už ozaj jedno, všetko bolo povedané viac, než jasne, ten kto chce, pochopí, kto nesúhlasí, má na to právo.