Ahojte,
chcel by som sa opytat ako by ste sa postavili k tejto situacii.
Byvam sam v 2-izbovom byte ktory som si zobral na hypoteku. Kedze mam priatelku ktora byva v rovnakom meste ale este u rodicov, chceli by sme byvat spolu. Ja navrhujem aby sa nastahovala ku mne ale pravdu povediac neviem aky financny prispevok mam od nej vypytat. Hypoteku splacam 200 eur mesacne. Naklady za najom energie a internet ma vyjdu okolo 150 eur. Kedze hypoteka je moja, pride mi blbe aby mi prispievala na nu kedze byt patri mne, avsak ak by sme sa mali delit iba o energie pride mi tiez nespravodlive ak ona bude platit iba 75 eur aa ja 275 a pritom budeme byt uzivat spolu. Taktiez nase platy su rovnako vysoke. Samozrejme jedlo, drogeria a tieto veci pojdu napolovicu.. Ako by ste sa postavili ku tejto situacii a aky velky financny prispevok je podla vas spravodlivy?
Kolko vypytat penazi od priatelky na byvanie v mojom byte
sejla - nikde som nepisal, ze mu ma platit hypoteku. Citaj lepsie.
Dalsi ty si úplne mešuge. Jediné čo tu ľudí vytáča je tvoja nekonečná hlúposť, nie peniaze. Ja sa im vôbec nečudujem.
Píšeš kilometrové príspevky, ale ešte si nedal žiadny argument, prečo by mu mala platit hypotéku. Odpovedz na jednoduchú otázku: pokial by mu platila len polku energií, nič navyše, AKÝM spôsobom by bol ON v prípade rozchodu STRATOVÝ? Keď odpovieš, možno zvážim že nie si troll, alebo lost.
odpovedaaam
Dnes 00:48
ale cital som to. Zakladatel temy, ma len opravnene obavy, aby sa z neho nestala dojna krava, kym druha strana si bude sunky valat. Ide mu len o fer jednanie, spravodlivost.
Asi ma negativnu skusenost a nechce byt za hlupaka, ze keby s nahodou rozisli, tak ono financuje vacsinu nakladov. Samozrejme, to nic nehovori o tom, ze svoj postoj v buducnosti moze radikalne zmenit, ak sa posunu dalej.
Naviac, nikde som nevidel, zeby chcel pytat platbu za hypo.
Uplne normalna otazka od normalneho chlapa, ale kolko hysterie narobila medzi niektorymi zenami.... :)
dalsi
Ty si to podla mna nepochopil, alebo nedocital do konca..alebo len podla seba sudis druhych...
vpohode, nemusis sa tolko obhajovat, aj tak by som ta nechcela :)svoju situaciu si opisal tak, no zakladatel temy pise o tom, ZE ONI SPOLU ESTELEN CHCU/IDU BYVAT a on spekuluje a uz sa ohana veskerou spravodlivostou...jeho byt, jeho hypoteka, jeho starost :) nebudem "cudziemu" splacat hypoteku ani len stvrtku, pokial niesom spoluvlastnikom! Co je na tom take zvlastne?????!!!!!moj nazor,ja si stojim za svojim. Maj sa pekne.
Hviezdy, ktoré nám svietia na oblohe, už neexistujú. Všetko je len ilúzia.
Agnes989
Dnes 00:34
nejak postradam zmysel toho prispevku. Zijem a nikoho nic nenutim.
dalsi ty si nejaky schizofrenik, zijes nejak a druhych nutis zit uplne inac? Si to v hlave trocha zrovnaj a potom sa vyjadruj. Nema to hlavu ani patu.
mile damy. Vytrhavat z kontexu reci, to vam ide. A tak isto mysliet za druheho, co urobi....
To mate asi zlu osobnu zivotnu skusenost ? Ale za to tu nikto nemoze, to bola vasa volba.
Tak skuste pouzivat viac objektivity, faktov, rozumu a menej emocii.
To zaboli, ked sa zene siahne na peniaze, ze ? ;-) Viac, nez chlapovi... Hadam, alebo sa drzite hesla, co je tvoje, to je moje a co je moje, do toho ta nic ? :)
odpovedaaam Dnes 23:58 - spravne. Preco by si ma mala chciet ? Nikomu som sa nenukal... :)
Spravne si uhladla, ze ratam kazdy cent. Doslova. Vediem si totiz domace uctovnictvo a robim rodinny rozpocet. Prebytky financii potom investujem. Tak napr. kazdy rok dam mojej milej polovicke, okrem ineho, celu sumu na stavebne sporenie, aby dostala plnu statnu premiu. Skus si najst, kolko to je tento rok a kolkto bude buduci. Len taky bonus... Ktory dostava aj nase male /ktoremu sporim okrem toho este na dalsie vydavky, ako bude niekedy vysoka skola, ci ine/.
Ak nieco drahej zaplatim, tak to od nej nepytam spat. Nemam dovod.
Skupanstvo na krajec chleba ? To nemam. Chlieb totiz sam peciem pre rodinu cerstvy a obcas aj pribuznym napeciem len tak ako darcek, lebo im chuti velmi. A predstav si, nic za to nechcem...
A vdaka domacemu uctovnictvu, financnemu vzdelavaniu a nastaveniu dobreho rozpoctu /ktory financujem na 95 percent ja/, som zatial nemusel vyuzivat uver, hypoteku, ani pozicku. Nie som odkazany na cakanie na vyplatu a strachovanie, kedy dojde a vdaka starym ludovym mudrostiam -ako je rozpravka o troch grosoch, sa snazim tak zit, aby som sa postaral o seba, deti, rodinu v buducnosti, ale aj o rodicov, ked to budu v starobe potrebovat. No a ked niekto z rodiny, alebo kamarat, mal financne problemy - prisiel ma poziadat o pomoc, ktoru som poskytol bez zarobku na urokoch.
Tak asi som skrt :) Skrtam v zivote tie hluposti, ktore netreba, aby bolo na to, kde to je potreba.
a kebyze sa rozidu peniaze uz nikdy neuvidi..lebo na zmluve nebude "fifty- fifty" :))) ona sa zatial vrati byvat k rodicom a on bude mat splatenu nejaku cast hypoteky vpodstate zadarmo..zatial co mohla mat splatenu zo svojho bytu ...takych uz bolo aj bude...